Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Bugün Saat 17:00'da Yeni ehliyet Yasası Bilgilendirmesine Katılacağım

REKLAM ALANI
    Keoma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mt-125, R25 Ve Tekrar R25,Dominar 400,Mt-125 Abs
    Sormak istediğiniz şeyler varsa buraya yazın ,toplantıda sorar tam anlamıyla öğrenir yardımcı olurum herkese.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Ufuk ARSLAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT250R
    iyi dinle hocam. mevcut ehliyetler hangi sınıfa dahil edilecek onu ögren. ehliyeti olanların yeni yasadaki kriterlere dahil olup olmadıgını netleştir.

misal 19 yaşında a2 sahibi olan bir genc yeni yasa ile en üst ehliyetimi alacak yoksa kriterler geregi sınıflandırmalaramı dahil olacak. 19 unda parayı bulum almıştır 600rr yazık olmasın

gerci ben 34 yaş ile hiç bir sınıflandırmaya dahil olmuyorum ama genclerin durumunu merak ediyorum.

Motosikleti
    Bu soru benimde aklımdaydı.İyi hatırlattınız.

Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    b sınıfı ehliyet olan b1 ehliyet verilmesi lazım.
    fakat forumda bazı arkadaşlara b1 verlmemiş bazılarına b1 verilmiş.
    böyle bi hata yapabilirler mi sistem otomatik vermiyor mu?
    gibi sorular sorabilirsin

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı Tundzhay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    b sınıfı ehliyet olan b1 ehliyet verilmesi lazım.
    fakat forumda bazı arkadaşlara b1 verlmemiş bazılarına b1 verilmiş.
    böyle bi hata yapabilirler mi sistem otomatik vermiyor mu?
    gibi sorular sorabilirsin
    B1 dediğiniz D1 olmasi lazim yaniliyormuyum

Motosikleti
    Arkadaşlar eğer yatırım yapmak istiyorsanız hemen bir tane sürücü kursu açın 😀

Eski ehliyetler en üst sınırdan devam edecek.Sistemde bazen sorunlar olabiliyormuş.Düzelttirin.Mümkünse bu sene ehliyetlerinizi değiştirmeyin.Zaten 5 yıllık süre var.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:49 ----------

:Bundan sonra motosiklet sınavlarında kasklarda telsiz olacak.Arkadan gelen komisyon talimatlar verecek.Sınavdan önce motorun aküsü nererede göster,sinyalleri göster vs benzeri sorular yöneltilecek.Formlardaki kırmızı alanlar arttırılmış.Kırmızı alan dediğim yerlerdeki hataları bir kere yaparsanız sınavdan kalıyorsunuz.
    mitmuallim bunu beğendi.

Motosikleti
    Rks cruiser 250
    10.03.98 doğumluyum yani 17 yaşındayım yarın direksiyon sınavına giricem kayıt tarihim 8 eylül 12 aralık sınavına girdim benim ehliyetim hangi sinir olacak teşekkürler

Motosikleti
    Alıntı omeroztuna adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    10.03.98 doğumluyum yani 17 yaşındayım yarın direksiyon sınavına giricem kayıt tarihim 8 eylül 12 aralık sınavına girdim benim ehliyetim hangi sinir olacak teşekkürler
    Muhtemelen yeni sisteme göre olur ehliyetiniz.Malesef toplantı bitti.Net bilgi veremeyeceğim sorunuza.Çünkü sınav formlarınız yeni sisteme entegre edilenler olacak.O yüzden ehliyetinizde yeni sisteme göre olur.

Mitoqondri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Keoma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar eğer yatırım yapmak istiyorsanız hemen bir tane sürücü kursu açın ��

Eski ehliyetler en üst sınırdan devam edecek.Sistemde bazen sorunlar olabiliyormuş.Düzelttirin.Mümkünse bu sene ehliyetlerinizi değiştirmeyin.Zaten 5 yıllık süre var.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:49 ----------

:Bundan sonra motosiklet sınavlarında kasklarda telsiz olacak.Arkadan gelen komisyon talimatlar verecek.Sınavdan önce motorun aküsü nererede göster,sinyalleri göster vs benzeri sorular yöneltilecek.Formlardaki kırmızı alanlar arttırılmış.Kırmızı alan dediğim yerlerdeki hataları bir kere yaparsanız sınavdan kalıyorsunuz.
    Bakkaldan cips alır gibi A2 ehliyeti almıştık zamanında. Bence daha da zor olması, hatta kurslara motosiklet ehliyeti alacaklar için eğitimin zorunlu tutulması gerekir.

Kurslar özel bir motosiklet eğitimi veren yerle anlaşmalı, ya da sırf motosiklet için eğitim hocası olmalı.

Okuyoruz, hiç bir yerde motosiklet öğretmeden sınava sokuyorlar insanları.

300 kurs ücreti alıyorsan, 400-500 al eğitimini ver trafiğe ve motorcuya katkın olsun.

Ben anlamıyorum, hem eğitim vermiyor, hemde kurs ücreti alıyorlar. Vermediğin eğitimin parasını neden alıyorsun madem ?
    ergün1968 bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı Mitoqondri adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bakkaldan cips alır gibi A2 ehliyeti almıştık zamanında. Bence daha da zor olması, hatta kurslara motosiklet ehliyeti alacaklar için eğitimin zorunlu tutulması gerekir.

Kurslar özel bir motosiklet eğitimi veren yerle anlaşmalı, ya da sırf motosiklet için eğitim hocası olmalı.

Okuyoruz, hiç bir yerde motosiklet öğretmeden sınava sokuyorlar insanları.

300 kurs ücreti alıyorsan, 400-500 al eğitimini ver trafiğe ve motorcuya katkın olsun.

Ben anlamıyorum, hem eğitim vermiyor, hemde kurs ücreti alıyorlar. Vermediğin eğitimin parasını neden alıyorsun madem ?
    Bu konuda sonuna kadar hak veriyorum.Hatta kurs sahibiyle bu konuda kavga bile etmiştim.Yeni sistemde umarım değişir bu mesele.

Mitoqondri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Geçenlerde formdan birisi yazmıştı. Yaşı tuttuğu için A2 ehliyet almak istemiş, kurs elimizde ona uygun motosiklet yok, A1 alcaksın demiş.

Bu karşında ki insanı aptal yerine koymaktır. Karşında ki insana sunulmuş olan hakkı gasp etmektir. Şu an yazarken bile küfür ettiğim o kurs sahibi, sen nasıl bir esnafsın acaba, mecbur A1 alcaksın diyebiliyosun.

Şu kusrları adam gibi denetleselerde, gerekenler yapılsa keşke.

Bu şuna benziyor, bakkala gidip yoğurt istiyorsun, elinde olmadığını söyleyip mecbur süt alacaksın demesi gibi birşey.

Motosikleti
    Rks cruiser 250
    Muhtemelen yeni sisteme göre olur ehliyetiniz.Malesef toplantı bitti.Net bilgi veremeyeceğim sorunuza.Çünkü sınav formlarınız yeni sisteme entegre edilenler olacak.O yüzden ehliyetinizde yeni sisteme göre olur.
    forumda kurs sahibi bir abim a ehliyet alırsın 12 aralık sınavına girdiğim için ama sınav belgesinde a2 yazıyo eski a2 yeni a2 mi

Motosikleti
    forumda kurs sahibi bir abim a ehliyet alırsın 12 aralık sınavına girdiğim için ama sınav belgesinde a2 yazıyo eski a2 yeni a2 mi
    Sizin durumunuzu araştırdım.Kanun 1 ocaktan itibaren yürürlüğe girdiği için sizin ehliyetiniz A1 olarak çıkacak.Ama umarım dediğim gibi olmaz.

Jemand - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-10 SP
    26 aralık tarihli a2 sürücü belgem var idi, A olarak çevirdiler. fakat siz yaş itibari ile ve daha önceden başka sınıfta bir ehliyetiniz olmadığı için a2 alacaksınız.
    Keoma bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı Jemand adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    26 aralık tarihli a2 sürücü belgem var idi, A olarak çevirdiler. fakat siz yaş itibari ile ve daha önceden başka sınıfta bir ehliyetiniz olmadığı için a2 alacaksınız.
    http://i.hizliresim.com/gZZQ05.jpg
    A en üst seviye.Ve siz 1 ocaktan önce belgeyi aldığınız için öyle ama arkadaş yalnızca sınava girmiş.Henüz ehliyeti almaya hak kazanamamış.Direksiyon sınavına bugün girecekmiş.
    mitmuallim bunu beğendi.

Jemand - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-10 SP
    A en üst seviye.Ve siz 1 ocaktan önce belgeyi aldığınız için öyle ama arkadaş yalnızca sınava girmiş.Henüz ehliyeti almaya hak kazanamamış.Direksiyon sınavına bugün girecekmiş.
    ben ehliyet başvurusunu 4 ocakta yaptım. yani yeni sisteme geçildikten sonra aldım ehliyeti. diğer arkadaş henüz direksiyon sınavına girmediyse sizin dediğiniz gibi olacaktır. ben sürücü belgesi olduğunu varsaymıştım.
    Keoma bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı Jemand adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben ehliyet başvurusunu 4 ocakta yaptım. yani yeni sisteme geçildikten sonra aldım ehliyeti. diğer arkadaş henüz direksiyon sınavına girmediyse sizin dediğiniz gibi olacaktır. ben sürücü belgesi olduğunu varsaymıştım.
    Evet belgeyi daha almamış.Ve 18 yaşından küçük olduğu için ehliyetinde A1 yazacak.125cc motosiklet kullanabilecek en fazla.
    Jemand bunu beğendi.

mitmuallim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial RX3i EVO
    bende bugün ilk defa yeni siteme göre sınav yapacağım,ilk sınavda kursiyerlere motorda neyin nerde olduğunu söylememişlerdir büyük bi ihtimalle,baklaım kızmızı hatta kalan olacak mı vesselam..

Motosikleti
    Alıntı mitmuallim adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende bugün ilk defa yeni siteme göre sınav yapacağım,ilk sınavda kursiyerlere motorda neyin nerde olduğunu söylememişlerdir büyük bi ihtimalle,baklaım kızmızı hatta kalan olacak mı vesselam..
    Hayırlısı olsun.Kolay gelsin hocam.Bu arada sınav süreleri 35 dakika oldu.
    mitmuallim bunu beğendi.

Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Zsrvc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    B1 dediğiniz D1 olmasi lazim yaniliyormuyum
    Evet D1 ya ben karıştırdım pardon
    Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)