OTOYOLLARDA 300 cc SINIRLAMASI.
Reklamlar
-
Mengu16 adlı üyeden alıntı
İstanbul'da Mecidiyeköy'de çalışıp, Avrupa TEM konutlarında yaşayan birisi otoyola girmeden evine nasıl gidecek hadi açıklayın bakalım. Bi tane yan yol var ama dünyada gördüğüm en saçma yol. İstanbul merkez'den silivriye giderken kiralık arabada HGS'yi kullanmayım dedim. Taksim'den çıktım vatan caddesinden geçtim, sonra ne olduysa kendimi mahmutbey gişelerde buldum. Otoyoldan önceki son çıkıştan çıktım. Yan yoldan geçip sahilyoluna çıkmam 1 saat sürdü. Avcılarda mahalle içinde kayboldum sahile inemedim 15 dakka kafayı yiyecektim
Dümdüz gitmek yerine; Kemalpaşa caddesi, fatih sultan mehmet bulvarı, hasdal okmeydanı yönü, imrahor, kağıthane tüneli, cevizlidere caddesini kullanarak otobana çıkmadan ulaşabilirsiniz.(Dikkat ironi içerir)
Reklamlar
-
obarey adlı üyeden alıntı
Dümdüz gitmek yerine; Kemalpaşa caddesi, fatih sultan mehmet bulvarı, hasdal okmeydanı yönü, imrahor, kağıthane tüneli, cevizlidere caddesini kullanarak otobana çıkmadan ulaşabilirsiniz.(Dikkat ironi içerir)
Adam ankarada yaşıyor istanbulu bukadar bilmesi bile gayet iyi bence
Yolların Kralı Değil ! Kuralı Vardır..
-
ayzek adlı üyeden alıntı
Adam ankarada yaşıyor istanbulu bukadar bilmesi bile gayet iyi bence
Kendimi daha çok istanbullu hissediyorum ondan olabilir 28 senelik hayatımın 20 seneden fazlası istanbulda geçti.
-
Ulan o zaman 1.2 Renault Twingo'lara da yasak gelsin. Yazın memlekete giderken az daha acıyıp çekme halatıyla yokuş yukarı asılacaktım bi tanesini o beğenmedikleri 250cc ile. Kadranda 160 gören 250cc ile.
Varsın GPS 145 göstersin, Twingo'dan yine çok
-
Evoque adlı üyeden alıntı
Ulan o zaman 1.2 Renault Twingo'lara da yasak gelsin. Yazın memlekete giderken az daha acıyıp çekme halatıyla yokuş yukarı asılacaktım bi tanesini o beğenmedikleri 250cc ile. Kadranda 160 gören 250cc ile.
Varsın GPS 145 göstersin, Twingo'dan yine çok
1.4 16V 100 beygir Chevrolet Aveo'da bazı yokuşları 70 km hızla çıkıyorum. 5. vites zaten çekmiyo 4. viteste gittiği kadar hızda çıkıyorum yokuşu. 3. vitese alsam da aşırı benzin tüketimi olacak. Aynı yokuşta 200cc motosikletim 90km hızı korumakta hiç zorlanmıyor.
-
R25 bir darbe daha yedi
Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim
-
500 cc ye kadar vergi %8 yapsınlar kabul, ama sen 251 cc motora %37 vergi koyup da bu kanunu çıkarırsan olmaz..
-
avrupada cc kisitlamasi yok diye biliyorum ben. saatte 60kmyi asan her türlü arac otoyola cikabiliyor
-
Zümer , yorumların Daima nokta koyar gibi oluyor
ZümeR adlı üyeden alıntı
1- Olayın resmi bir dayanağı yok
2- Katlanır plakalık var
3- Konu gereksiz yere deli-taş-kuyu-akıllı bağlamıyla ilerlemiş..
güzel bakan , güzel görür.
-
Bir köyde bir deli bir gün bir kuyuya bir taş atmış.
Bütün akıllılar toplanmış da toplanmış uğraşmış da uğraşmış bir türlü o taşı çıkaramamış
-
İtalyada motosikletlerin otoyola girmesi konusunda cc sınırlaması var ama 300cc gibi abartı bir hacim değil. 149cc ve üzeri girebiliyor otoyola.
-
Motosiklet Eğitmeni
Bu 300cc muhabbetinin çıkış sebebi geçen yıl açılan R25 ya da CBR 250 konusunda benim yaptığım bir yoruma verilen cevaptır.
Muhtemelen R25 tartışmasıydı.
Bir kardeşimiz lansmanı yapılıp o zamana göre düşük fiyatlı modellerin 2014 mü yoksa 2015 mi olacağını sormuştu.
Ben de aslında fark etmeyeceğini, Honda ve Yamaha'nın 250 cc spor model üretiminden vaz geçtiğini artık bu modellere yatırım yapmayacaklarını yazmıştım.
Buna karşılık bir üyemiz Avrupa'da 2016 yılından itibaren 300 cc altındaki motosikletlerin otobanlara çıkışının yasaklandığını yazdı.
Avrupa'da yaşadığım halde benim haberim olmayan bu mevzu dallanıp budaklandı bu güne gelindi.
-
Plaka iptali zor değil. Bize her yer otoban, kendileri bilir...
kısaca özetlemem gerekirse;
kardeş
iptal ederiz
sıkıntı yapma
-
Hayatında bir kere motorsiklete binmemis kisiler motorsikletle ilgili kurallar koyarlarsa böyle olur... Benim 125cc cbr bile yasal hız limit sınırını aşıyor
Avrupada olan 300cc kuralinin sebebininin bir tanesinin hiz limiti olmayan otabanlara bagliyorum dusunsenize yaninizdan 220 ile gecen bir bmw varken sizin 130 la 125cc lik motorla gitmeniz hayatinizi tehlikeye atar diye dusunuyorum..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)