Motor Boğulduğu Zaman nasıl belirtileri olur?
Reklamlar
-
Motorumla jigle açık yola devam ettiğim için kendi düşüncem motor boğuldu.(fazla benzin pompalanıp gerekli yakma işlemi yapılmadığı için)
Ama benim sorum eğer motor boğulursa ve vurdurmaya çalışırsak motor gaz yemezse yine motor boğulduğundan dolayı mıdır yoksa başka bir sebepten midir ?
Acil yardım lütfen
Reklamlar
-
Boğulan motor gaz yemez.
Doğrudur..
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
-
Nasıl çözerim bu sorunu marştada problem olduğu için vurdurarak çalıştırmam gerekiyor motoru ama gaz yemediği için vurdurarakta çalıştıramıyorum
-
Boğulmaya sebep olan yakıt fazlasının dağılmasını bekleyecek ve bir süre sonra gaza çok asılmadan marş basacaksınız. Silkeleme gibi bir belirti görürseniz ve jikle de elinizin altındaysa elinizi çok az gaz verecek şekilde tutup jikleyi kapattıktan sonra biraz devirli kullanırsanız sorun oluşmaz.(eğer ki ayarları düzgünse)
-
hakikiteker adlı üyeden alıntı
Boğulmaya sebep olan yakıt fazlasının dağılmasını bekleyecek ve bir süre sonra gaza çok asılmadan marş basacaksınız. Silkeleme gibi bir belirti görürseniz ve jikle de elinizin altındaysa elinizi çok az gaz verecek şekilde tutup jikleyi kapattıktan sonra biraz devirli kullanırsanız sorun oluşmaz.(eğer ki ayarları düzgünse)
Hocam daha öncede belirttiğim gibi marş motorunda veya eelektirik aksamda bir problem olduğu için motoru çalıştırmamın tek yolu vurdurmak ve gaz yemediği için vurduramıyorum oyüzden senin dediğin yöntemi uygulayamam.
-
Vurdururkende fazla gaz verme.
Arkadaşın dediği doğru.
Yarın çalıştır acak san eğer fazla gaza asilmadan vurdur (zor ama)
-
Hocam denedim , çalışır gibi oluyor ama sonra gaz yemediği için geri sönüyor. ( jigle kapalı denedim )
-
2 3 defa dememen gerek çiğ yakıtı atmasiicin gaz verme vurdurmaya devam
-
beklemene falan gerek yok kontağı aç 2 kere gazı aç aç kapat sonra gaz vermeden marşa bas jikle çekmeden bas önce çalışmazsa jikleli dene motosikletler kolay kolay boğulmaz boğulsa bile hemen çalışır
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)