Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

baslangic icin Dusuk cc sart mi ?

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    21 yasindayim daha once az cok motor tecrubem oldu ama cok degil .3-5 bin km.

Enduro motor alacagim daha cok cross ve dag icin. 125cc ler cok pahali onun yani sira 600, 400cc dual sportlar daha ucuz eski olduklari icin. Ben zaten 1.90 110kiloyum 125cc motor ile 80 anca yapiyorum otobana ciktigimda falan en sagdan gitmek istemiyorum 10 yildir bisiklet surerim artik yavas gitmekten sikildim dogrusu. Ne dersiniz ? Dusundugum motor husq te610 , 50bg ama max hiz 160. Sizce 125 mi , 250 mi yoksa direk 600cc ile mi girmeliyim olaya ? Almanyadayim burda zaten hizli gidemem istesemde heryerde kamera var ceza odemekten cigerim solar ama dag bayira vurdugumda bu kiloyla 125cc cok yeterziz gelicek gibi dusunuyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Mondial, M 150 Vulture
    Sen yinede ufak ile başla. Şekle ilk zamanlarda önem verme.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı Darkfriairs adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen yinede ufak ile başla. Şekle ilk zamanlarda önem verme.
    Seklinden degil hocam gucsuz kalacak diye dedim. Benim kalbimde de 125cc enduro ile baslamak var boylece yukseltebilirim zamanla ve daha da tecrube edinirim , hemen sikilmam yani iside ciddiye almis olurum. Ama gercekten cok yetersiz gelecekmis gibi hissediyorum. Amacim hiz degil sadece torklu bir makina ama 100-110 u gormekte isterim sollamak icin v.b.

rehberoguz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R 1200 GS
    abi BMW nin memleketindesin bi F 650 GS le başla bence en azından hem boyuna kilona uygun hem enduro, kullanmaya başlarken iyi bir eğitim alırsan bence ille de düşük cc ile başlamana hiiç gerek yok derim ben.

s103r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mh drift/ 250 Repsol İnş :)
    Hocam endurularda racıngler gıbı okadar ufak cc ıle başlamanıza gerek yok boy kilo zaten 125 cc sıkıntı olur 50 bg makıne uygundur

Motosikleti
    Café Racer
    Kilo ve boylarımız neredeyse aynı, alabileceğin hiç bir 125cc motosiklet sana uygun olmayacak.

Motosikleti
    4. motor Honda
    2003 model BMW F650 GS derim bende
    rehberoguz bunu beğendi.

Stunt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    çok var sığmıyor :)
    Alıntı s103r adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam endurularda racıngler gıbı okadar ufak cc ıle başlamanıza gerek yok boy kilo zaten 125 cc sıkıntı olur 50 bg makıne uygundur
    600 cc 50 bg başlangıç motoru olur diyorsun yani ???
    Feel the way

Erdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZONTES 350 T2
    F650 ağırlığından ve yapısından dolayı araziye çok gelmez.Dağ bayır için cross motorlar daha uygun olur.Bence 250 cc uygundur.Hem tecrübe edinip, hemde taleplerinizin ne olduğunu daha iyi anlarsınız.Fazla dağ bayır girmem genel yol şartlarında gezeceğim derseniz Bmw ailesinin Enduro-Touring modellerine bakabilirsiniz.

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    baslangic icin Dusuk cc sart mi ?

Hayır değil..
    rehberoguz bunu beğendi.
    Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.

hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    250cc enduro ihtiyacına ve durumuna uyar bence kardeşim.

Macit250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar
    Bu nicki çok aradınmı kardeşim
    OnurTr bunu beğendi.

mccxcix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Senin açıklamalarına uygun değil belki ama bir oku istersen yani herkesin okuması lazım, Allah gönlüne göre versin, iyi günler...
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...yaziyorum.html
    "Olmadı Diye Sızlandığın Duaya,Gün Gelir Olmadı Diye Şükredersin."Şems-i Tebrîzî

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı mccxcix adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Senin açıklamalarına uygun değil belki ama bir oku istersen yani herkesin okuması lazım, Allah gönlüne göre versin, iyi günler...
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...yaziyorum.html
    Ben ne kadar extreme sport varsa yapiyorum zaten vucudumda kirilmayan kemik sayisi az kaldi. O yuzden her an olebilirim cok umrumda degil olsem sakat kalsam arkamdan uzulecek birileri de yok. Yuksek cc yi sadece hiz sevmedigim icin almak istemiyorum. Yani altimdaki motor torkunu 140 dan sonra vericekse ben neden onu 80 le sureyim zevk alamam ki. Yavas motoru hizli surmek , hizli motoru yavas surmektenndaha zevkli geliyor bana.

polemos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650 ABS (2013)
    Alıntı stupid adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    21 yasindayim daha once az cok motor tecrubem oldu ama cok degil .3-5 bin km.

Enduro motor alacagim daha cok cross ve dag icin. 125cc ler cok pahali onun yani sira 600, 400cc dual sportlar daha ucuz eski olduklari icin. Ben zaten 1.90 110kiloyum 125cc motor ile 80 anca yapiyorum otobana ciktigimda falan en sagdan gitmek istemiyorum 10 yildir bisiklet surerim artik yavas gitmekten sikildim dogrusu. Ne dersiniz ? Dusundugum motor husq te610 , 50bg ama max hiz 160. Sizce 125 mi , 250 mi yoksa direk 600cc ile mi girmeliyim olaya ? Almanyadayim burda zaten hizli gidemem istesemde heryerde kamera var ceza odemekten cigerim solar ama dag bayira vurdugumda bu kiloyla 125cc cok yeterziz gelicek gibi dusunuyorum.
    Motosiklet boya göre Seçilen bir şey olduğu için size en az 1000 cc lazım.
    bpak, Lukocan ve EmrE_09 bunu beğendiler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    mondial z-one 150
    en fazla 250 cc ,20 kw ya kadar bir motor uygundur diyorum..daha yükseği sıkıntı olabilir..

Motosikleti
    Honda NC750D Integra 2016 Majestik Gri
    bu sorunun cevabı sende bence. birileri seni tanımadan ne yapıp ne yapamayacağını, hakimiyet kabiliyetini bilmeden şunu al dese ne olacak bunu al dese ne olacak? eğitimini alıp, sağ bileğine hakim olursan yüksek cc ile de hayatına devam edersin ama ölürsen de kimsenin al veya alma demesi kar etmeyecek.. vereceğin karar yaşam ile ölüm kadar değerli olabildiğinden ben olsam riske edip yüksek cc ile başlamazdım. çünkü riske girdiğin şey senin hayatın.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Almanya da gönlüm rahat kullanırım oranın trafik terbiyesini gördükten sonra. Kalan kısım güç ve tecrübe. O ağır motoru kilon ve boyunla rahat başa çıkarsın. Madem hız yapamam diyorsun o zaman al tabi. düşük CC lerde tepegaz gitmekten çok daha güvenli hızlanıp yavaşlayabileceğini düşünüyorum

OnurTr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Honda CRF 250L "olabilir"....

Sti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bahsettiginiz husq 0-160 i kac saniyede yapiyo? Asil soru bu olmali bence. Bahsettiginiz motorlar ne biliyim bi cbr250 degil,hatta belki bi R25 bile degil. Enduro/supermoto tarzi motorlari cok hafife aliyosunuz gibime geliyo (genelleme).bu makinalar cok deli ivmelenen,cok seri,cok torklu motorlar. Cc si beygiri torku sizi korkutmaya yeterde artar bile bence. Sizin o kilo o boyla harley sormaniz daha mantikli olabilirdi. Enduro zaten ciliz makina,e sizde 190cm 110kg siniz,motorun ustunde nasil duracaginizi bi gozunuzun onunde canlandirmalisiniz diye dusunuyorum. Karar yinede sizin tabiki,bana kazasiz belasiz demek duser.

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)