Ayrıca bu iş artık emniyetten çıkıp nufus il müdürlüğüne geçti diye de biliyorum
Ayrıca bu iş artık emniyetten çıkıp nufus il müdürlüğüne geçti diye de biliyorum
Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!
İyi ki almışım randevuyu sistem coktu iyimi
30seneyimi nerden buldum cebimdeki ehliyetten
Zaten ekleniyor ki. Yani alanlarda olmayacak. Onlar sadece B alacaklar. Minibus kullanmak istiyorlarsa D1 sınıfı için ayrıca kusr ucret vs var. Zaten D1 almak ıcın B ehliyetiniz olması şartı var artık.
SÜRÜCÜ BELGELERİ VE KULANMAYA YETKİLİ OLDUĞU
ALT SÜRÜCÜ BELGESİ SINIFLARI
• M sınıfı sürücü belgesi ile M,
• B1 sınıfı sürücü belgesi ile M,
• F sınıfı sürücü belgesi ile M,
• G sınıfı sürücü belgesi ile M,
• A1 sınıfı sürücü belgesi ile M,
• A2 sınıfı sürücü belgesi ile M ve A1,
• A sınıfı sürücü belgesi ile M, A1 ve A2,
• B sınıfı sürücü belgesi ile M, B1 ve F,
• BE sınıfı sürücü belgesi ile M, B, B1 ve F,
• C sınıfı sürücü belgesi ile M, B, B1, C1 ve F,
•CE sınıfı sürücü belgesi ile M, B, BE, B1, C, C1, C1E, F; CE sınıfı ile birlikte D sınıfı sürücü belgesine de sahip olduğu takdirde ayrıca DE, D1 ve D1E,
• C1 sınıfı sürücü belgesi ile M, B, B1 ve F,
• C1E sınıfı sürücü belgesi ile M, B, BE, B1, C1 ve F,
• D sınıfı sürücü belgesi ile M, B, B1, D1 ve F,
• DE sınıfı sürücü belgesi ile M, B, BE, B1, D, D1, D1E, F; DE sınıfı ile birlikte C sınıfı sürücü belgesine de sahip olduğu takdirde ayrıca CE, C1 ve C1E,
• D1 sınıfı sürücü belgesi ile M, B, B1 ve F,
• D1E sınıfı sürücü belgesi ile M, B, BE, B1, D1 ve F
sınıfı sürücü belgeleri ile kullanılan araçlar da sürülebilir.
ESKİ SÜRÜCÜ BELGELERİNİN YENİ TİP SÜRÜCÜ BELGELERİNE KARŞILIKLARI
•A1 sınıfı sürücü belgeleri M ve A1 sınıfı sürücü belgesi,
•A2 sınıfı sürücü belgeleri M, A1, A2, A ve B1 sınıfı sürücü belgesi,
•B sınıfı sürücü belgeleri M, B1, B, D1 ve F sınıfı sürücü belgesi,
•C sınıfı sürücü belgeleri M, B1, B, D1, C1, C ve F sınıfı sürücü belgesi,
•D sınıfı sürücü belgeleri M, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E ve F sınıfı sürücü belgesi,
•E sınıfı sürücü belgeleri (28/4/1997 tarihinden önce alınanlar) M, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE ve F sınıfı sürücü belgesi,
•E sınıfı sürücü belgeleri (28/4/1997 tarihinden sonra alınanlar) M, B1, B, C1, C, D1, D ve F sınıfı sürücü belgesi,
•F sınıfı sürücü belgeleri M ve F sınıfı sürücü belgesi,
•G sınıfı sürücü belgeleri M ve G sınıfı sürücü belgesi,
olarak değiştirilirler.
Kaynak
http://www.trafik.gov.tr/Sayfalar/SurucuIslem.aspx
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:52 ----------
Ha bu arada D1 içinde yaş şartı 21'dir.
Eski ehliyeti alicaklarmi. Eger alirlarsa posta yoluyla gelecek olan yeni ehliyet kimbilir ne zaman gelecek. Eee bu gecen zaman suresince ehliyetsiz nasil arac surucez ?
Pasaport gibi gelicek 15 günde. Bu 15 gun için size ehliyetınız yerine gecen yazı verilecek.
28 Aralıkta kurstan aldığım dosya ile yeni yıl gelmeden B ehliyete A2 ekleteyim diye gittiğim tüm (3 yer gezdim) ilçe emniyet müdürlüklerinden yeni yılda gel diye geri çevrilmiştim.
Yarın için randevu aldım. İstenilen evraklar da hazır. Bakalım yarın ne diyecekler Sadece ziraat bankasına 15 TL kart ücreti yatıracağım dedim onu karakola vereceksin dediler Adamların nereye ne yatıracaklarından haberi olmadığı için, yarın başka bir bankaya yatırmayı deneyeceğim.
Ehliyeti alacakları için yazı verilecek diye biliyorum ben de ama şimdi bana yazı vereceklerse hem A hem B kullanabilir diye mi yazı verecekler acaba merak konusu
Sonuç olarak 20 milyon ehliyet 5 yılda bir değişmesi zorunlu demek ki
Bende randevu aldım boş zaten randevular direk istediğim gün ve saate aldım randevuyu
randevuya falan gerek yok arkadaşlar. istediğiniz saatte gidin yardımcı oluyorlar, boş zaten şubeler.
Eski tip sürücü belgelerinin değiştirme işlemleri 01/01/2016 tarihinden 31/12/2020 tarihine kadar beş (5) yıl içerisinde tamamlanacaktır.
Hele bi 2020 Aralık 15 gelsin hallederiz..
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
Selamlar bende tamamladım
B+A2 ehliyetim A-A1-A2-B-B1-D1-F-M şeklinde dönüştü. Baştaki 15 TL 13+2 TL olarak yatırılacakmış. Ben bankaya gidip 2 TL daha yatırdım.
Son durumda sağlık raporu yeni tip olacak(Dikkat edin) Aile hekiminde yada ücretli olarak alabilirsiniz. Rapor fotolu olup normal foto olabilir
Ehliyet için 1 foto istiyorlar ama biometrik olacak
Vergi dairesi yada anlaşmalı bankaya 13 TL yatıcak. Değerli evrak bedeli trafık sube cıvarındaki bankalar biraz daha cabuk öğreniyor. Diğerleri hala birbirlerine bakıp duruyor gişede.
Poliş guc vakfına 2 TL anlaşmalı bankalara yatıcak. Yukarıdaki kriter aynen bunun ıcınde geçerli.
Trafık subede daha once parmak ızı verdıysenız teyıdı yapılacak yoksa sıfırdan parmak ızı verilecek.
Yanınıza mutlaka kımlık alın ehlıyetınız kımlıkten sayılmıyor emnıyette. Ne komik
Randevunuzu alıp evraklarınızı teslım edıyorsunuz taranıp ankaraya yollanıyor. Sıze gecıcı bır evrak veriyorlar.
Evınıze gıdıp yeni ehliyetınızın gelmesını heyecenla bekliyorsunuz. Gelınce bir bardak soğuk suya koyup ıslatırız artık
Herkese hayırlı olsun.
Hayırlısı olsun. Güle güle kullan.
demek ki 5 yıl sonra bi daha değiştirecez. o my god
Selam arkadaşlar B ehliyetim var A 2 ehliyeti için sınava girdim kazandım. emniyetten randevu almam gerekiyor. Şimdi bu ehliyeti almak icin gittiğimde yenisinimi verecekler eski sistem mi verecekler. Daha sonra tekrardan paramı verecez
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)