Şimdi kanal 7 haber bülteninde
minibüs, araba, motosiklet gurubu 4.75 dedi. Yani seçin öncesi yapılan değişiklik(2.25 tl) yalan olmuş görünüyor.
bence çok iyi oldu çok güzel oldu etme bulma dünyası.
2016 itibariyle köprüden geçen, teyit edebilecek var mı?
Ben güvenemedim bu olaya pek. Sanıyorum 1. ve 6. sınıfları eşitlediler yine...
Bu yılda %50 yalan olacak gibi. 2 tekere 4 teker muamelesine devam... :(
şaka maka asgari ücret zammını çaktırmadan bize kitlediler
Ben geçiyorum hgs bakiyem düşmüyor nedense
Yoo motorlar 6. sınıf ve 2,50 TL. Ucundaaan acccıııkkk yani
Bana giren vergiler neden çarçur ediliyor diyeceğine
bu kadar lükse şatafata lüzum var mı diyeceğine
hırsızlığın hesabı neden sorulmuyor diyeceğine
dünyada gıda fiyatları dip yapmışken bizde neden bu kadar pahalı diyeceğine
cumhuriyetin o yokluk zamanında var ettiği Tüpraş. TürkTelekom, Erdemir, Petkim, şeker fabrikaları, limanlar vb satıldı, toki ve yoldan başka ne yapıldı diyeceğine
Petrol 140 dolardan 33 dolara düşmüş neden bizde hala bu fiyat vb. vb. vb. diyeceğine
makam arabasında, sarayda itibar arayan insanlar. Biz işte bu insanlar yüzünden, sorgulamayan, yukarıda hamuduyla götürürken şükür öğretilen, hakkı yenirken yiyeni savunan insanlar yüzünden bu haldeyiz. Sonra aynı insanlar burada motor fiyatları niye böyle diye yada trafik sigortası başlığında, köprü ücreti zammı başlıkında vb.. ağlıyorlar.
Neden çok pahalı makam arabalarımız yoktu çünkü o zamanlar bu arabalar alınamadığı için değil şimdi olduğu gibi dünyanın güldüğü bir görmemişlik ve görgüsüzlük yerine bir devlet kültürü olmasından dolayıydı.
Bu mantıkla,
Brunei sultanı dünyanın en itibarlı adamı demek sana göre. Çünkü garajında bir servet yatıyor.
Ayrıca "gavurun" yaptığı arabayla kime itibar satıyorsunuz. El ipiyle! gerdeğe mi giriyorsunuz?
İtibar halkının alım gücüyle, mutluluğuyla, özgürlüğüyle, pasaportunun gücüyle olur.
Buna göre itibarımızın büyüklüğünü değerlendirebilirsiniz sanıyorum.
Dış siyasette her tükürdüğünü yalayan ülkeye kimse itibar etmez.
Anca içerideki dar görüşlü beyinlere bu masalları anlatırsınız.
Doğu demişken;
O doğuya iyi bak bu kafalar başta olursa muhtemelen birkaç yıl sonra oraya vizeyle gireceksin.
Ömür boyu geçerli bitmeyen HGS sadece 40 tl
TIKLAYIN
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
Beyler motorlara geçiş indirimli mi değil mi ?
Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim
İndirim yok
herkes kaldırımdan
Geçene geçiriyor sistem hatta geçmeyene bile geçirmişliği var.. (vidadır o vida.. Hani "0" ın ortasına denk geliyo ya.. La bi yürü git başımdan..)
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
Şimdi baktım köprü geçişi zamlanmış
geçen gün metro da adamın teki "bu metro ne kalabalık yeaww yapacaksın metroyu 20 tl bak bakalım böyle herkes binebiliyor mu" dedi. senin kafa da o hesap. sanki 6 tl olsa insanlar gene tek kişi geçmeyecek. sanki aman köprü pahalandı kullanmayalım veya toplaşıp 1 araba ile geçelim diyecekler. trafik sorununa çözüm herşeyi pahalandırmak o zaman öyle mi? nasıl sen evine, işine ulaşmaya çalışıyorsan o insanlar da aynı şekilde evine, işine ulaşmaya çalışıyor. oluşan trafiğin zam ile alakası ne? eskiden olan tek rakam çift rakam uygulaması gibi "yapıcı" çözümler mantığa yatıyor, insanları motosiklet gibi trafiği rahatlatıcı araçlara yöneltmek mantığa yatıyor, trafik konusunda bilinçlendirmek için ünlülerin oynadığı reklamlar mantığa yatıyor ama yapıcı çözümler zamlara kılıf olamıyor dimi? zam yapılacak ki kılıfı da hemen hazır!
Köprü geçişindeki zam ile trafik pek azalmaz yada benzinin pahalı olması misal çobançeşme opetteki kuyruğuda azaltmaz.Tahminim trafik yoğunluğunu 3.köprü belki biraz azaltabilir.Mesela r25 20.000 tlde olsa ekmek kuyruğu gibi yine isim yazdıracak adamlar hala var bence.Yani bizim milleti zam ile frenlemek çok zor!
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)