Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Pahalı motor ucuz kask...

Motovento
    REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Merhaba arkadaşlar Facebook'ta dolaşırken bir fotoğrafa rastladım, adam Honda Goldwing'e biniyor ama 150 TL'lik kask takıyor. Aklıma Barkın abinin sözü geldi. ''Adam 40 bin TL'lik motora biniyor 20 TL'lik kask takıyor peki soruyorum neden böyle yapıyorsun? Motoru satarız ama kaskı satamayız agaaa... diyor. '' Gerçekten neden böyle yapılıyor anlamıyorum. İnsanların motordan önce kask, ekipman vb. almaları gerekirken en önemlileri en sona bırakmak ne kadar doğrudur tartışılır.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    MazhaRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr200 ESD->R25
    Koruyacak birşey yoksa pahalı kask almaya gerek yok zaten.

kimseyi ilgilendirmez kaskının kaç tllik olduğu.isterse 2 bin tllil takar isterse 20 tllik.

redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Gözünüzü seveyim milleti uyandırmayın.. beraber süreceğim insanlaeı böyle seçiyorum ben..

Ucuz motor+ucuz kask: belli mesafede beraber gidilebilir

Pahalı motor+ucuz kask: kaçarak uzaklaş sıkıntı yaratabilir( kafasını düşünmeyen yolda konumlanmayı,fren mesafesi i düşünmez)

Ucuz motor+pahalı kask: çoğunlukla güven pek yanlış yapmaz

Pahalı motor+pahalı kask: hiç belli olmaz dışarıdan.. en tehlikeli durumda bu bilinmezlik.. ducati diavel+arainin ducati kaskı olan adamın motor kullanamadığını görmüşlüğüm var..

Tabi sadece kask değil eldivende önemli bir gözlem biçimi.. uzun yolda eldiven takmıyorsa pek yanaşmam mesela..
    kahve, gursus ve fazil bunu beğendiler.

-ZERO- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    oyle yapiyorlar nedeni ise psikolojik. yani kask pasif bir koruma cesidi. yani suruse etkisi oldukca az fakat onemi buyuk. insanlar etkisinin onemini bilse de etkisini gormedigi mala pek para vermek istemiyor. motoru alirken 250 liralik ls2 kask almistim para olunca degistiririm nasil olsa diye. yazin 300 tl ye bi cift michelin lastik taktirdim motora sirf naylon lastiklerden kurtulup daha guvenli surmek icin. motorla birlikte aldigim ls2'yi ise defalarca seleden yere dusmesine ragmen hala kullaniyorum. yani ornekten de anlayabilecegin gibi malın gosterdigi etki onemli. ufak bi ornek daha vermek gerekirse; lastikleri taktirdigimin ertesi gunu uzun yola ciktim. varacagim yere az bir mesafe kala onumde kaza oldugu icin aniden frenlere asilmak zorunda kaldim ve o bir gun once degistirdigim lastikler asfalta civiledi motoru resmen. malin suruse etki meselesi onemli. eger lastik yerine kaski degistirseydim o ani freni yaptigim zaman hayatta kalmak icin kaski kullanmam gerekecekti ama ben lastikleri kullanmayi tercih ettim bir gun once

hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SD 1290R
    Goldwing yarı araba sayılır. Allah bilir hava yastığı da vardır onda. Bişeycik olmas.

ZamboKage - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SATILDI.
    Ben sormuştum bu tarz motor binenler Goldwing,Harley vs böyle yapılı tank gibi binenlere sordum diyalog marmariste geçti
    Marmaris kordondayım Harley grubu geçti bir tanesi kordonda durdu ve sigarasını yaktı kafasında kask bile yoktu bandana vardı
    +Merhaba abi kaç senedir motora biniyorsun ?
    -Saymadım ama sanırım vardır bi 10 sene.
    +Abi 10 senede kaza atlattın mı ?
    -Evet hemde çok bak sol kol ve sağ bacak(platin vardı dikiş izlerini gösterdi)
    +Ee,abi o kadar tecrüben var kazayla niye kask takmıyorsun ?
    -(biraz duraksadı yüzünü buruşturdu)Ooo gene bilinçli sürücü abicim 100 bin tl motor almışım kafenin önünden geçerken insanlar yüzümü görsün diye.
    +İnsanların yüzünü görmesi için ölümü göze alıyorsun yanı?
    -Ya kardeşim(gitti arkadaki top case açtı) al kask mı istiyorsun al diye gösterdi yarım bir kask markası bile yazmıyor.
    +Abi ne kadar korur bu 100 bin tl motor almıssın markasız kask çok iyi örneksiniz Mahşallah.
    -Ya kardeşim bu motorlarla kolay kolay kaza yapılmıyor çarpsak bile düşük hızda olduğumuz yerde kalıyoruz motor fırlatmıyor 400 kilo bu motor ondan yorma kafanı.
    +Peki,sana hayatta başarılar inşallah kafası patladı diye haberlerde görmeyiz seni.
    -Görmessin merak etme bize birşey olmaz.

Hızlıca ordan uzaklaştım yani toplamak gerekirse olayı motor endamlı geniş etli butlu olunca bu insanlar motor bunları korur kafasına dayanıyorlar ve acayip egoistler insanları aşırı hor görüyorlar.
    Diyeceğim o isterse 1 trilyon olsun o motor kask takmayan adama saygımda yoktur.Ölüp ölüp motoru tehlikeliye çıkartıp aileleri korkutuyorlar.

hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SD 1290R
    Ağır cruiser ile sürücü kaynaklı kaza riski gerçekten daha az ama. Amerika'da bazı eyaletlerde, California mesela, kask takmamak serbest.

Bu arada motorsiklet arabaya göre zaten kat kat daha tehlikelidir. Kimsenin ekstra efor sarfetmesine gerek yok.

Yanlış anlamayın, on senedir cruiser kullanmıyorum, ve sürekli full face kask takan biriyim.

Egee22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 100 MG Prince
    Az öncede youtube de mt07 ile teker yapan birini gördüm elinde çinde satılan 3 dolarlık eldiven,diğer ekipmanları görünmüyordu neyse kendisini düşünmeyen insanı biz düşünemeyiz imkan kısmına hic girmiyorum bindiği motor bin tl değil

Motosikleti
    Forza 250
    Ben de Etiler'de Akmerkez civarında birkaç sefer LS2 kasklı GS1200 binicileri görmüştüm. Önceleri heralde birilerinin elemanı motoru servise felan götürüyor gibisinden düşünmüştüm ama dainese mont pantolon, alpinestars eldiveni görünce o ihtimali direk eledim. Garip tabi. Anlamak zor...

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Drag yarışına ls2 ile katılanı bile gördüm

evural - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax 300
    Pahalı motor ucuz kask yanlış bir başlık olmuş. Pahalı motor korumayan kask olmalıymış. Her ucuz kask korumayacak, her pahalı kask da koruyacak diye birşey yok. Mesela Ls2nin bazı modelleri çoğu ün yapmış markanın pahalı kasklarından daha güvenlidir. Testlerle de kanıtlanmıştır. Ama konfordan vs ödün vererek fiyatı ucuz tutmuştur.

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Peki sizin için önemli olan kaksın fiyatı mı? yoksa güvenlik testlerinden aldığı yıldız ya da derece sayısı mı?

Sizce sadece mont eldiven ve 1500 TL lik ama 3 yıldızlı bi kask takan arkadaşım ahmet mi?

Yoksa yazın en sıcak günde bile bot,dizlik,sırt koruma,mont,eldiven ve 300 TL lik ama 4 yıldızlı kask takan ben mi korumaya ve güvenliğe daha çok önem veriyorum?
    berkcigdem bunu beğendi.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

banro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CGL125-CBX250-XL700-CBF150-GW250
    Kaskın ucuz olması kalitesiz olması anlamına gelmez. Testlerden ne puan aldığına bakmak lazım. Resimdeki kaskın tam markası da belli değil.

Mucit23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tracer 900 & KTM450EXC & BWS100
    Bende bu tür mesajlara takılıyorum. Yahu eleştirmeyi nekadar seven bir milletiz. Yapıcı eleştirme olsa problem yok ama hep yıkıcı hep kotüleyici moddayız.

Geçen yine biri çıkmıştı. Yok Kenan Sofuoğlu dünya şampiyonu olmuşta CG ye bitmişte kask takmamış. Vay anam vayyyy. Kendin söylüyorsunya adam dünya şampiyonu olmuş. Motora binince kask takılması gerektiğini bilmiyormu yani. Hemen yakıp yıkın ortalığı. Vay kenan Sofuoğlu kask takmamış.

Artık kask takmayı geçtik kaskın markasına bile takılır olduk. O kadar akıllıyız ki resime bakarak kaskın beş para etmez dandik polissavar bir kask olduğunu anlıyoruz.

Gerçekten çok boş vaktimiz var neye kafa yoracağımızı şaşırıyoruz. Gerek yok bunlara. Adamı canlı görürsen gidip uyarırsın. Bu kadar basit. Internetten bir resim bulup buraya ekleyip aaa kaskın markasına bakın demenim ne anlamı var?? Anlamak mümkün değil.

En guzeli herkesin kendi güvenliğiyle ilgilenmesidir. Milletin kaskıyla motoruyla ugraşacağınıza ben kendimi ne kadar koruyabiliyorum? Ekipmanlarım ne kadar yeterli? Bunun gibi soruları kendinize sorun.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Kaskın markası YOHE fiyatıda 175 TL bende yeni almıştım aynısından oradan biliyorum. Tamam kaskın fiyatına göre güvenliğini ölçemeyiz ama gidip 80.000 TL'Lik motosiklete binip 150 TL'lik kask takıyorsan orada bir çelişki vardır.

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Alıntı redlion999 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gözünüzü seveyim milleti uyandırmayın.. beraber süreceğim insanlaeı böyle seçiyorum ben..

Ucuz motor+ucuz kask: belli mesafede beraber gidilebilir

Pahalı motor+ucuz kask: kaçarak uzaklaş sıkıntı yaratabilir( kafasını düşünmeyen yolda konumlanmayı,fren mesafesi i düşünmez)

Ucuz motor+pahalı kask: çoğunlukla güven pek yanlış yapmaz

Pahalı motor+pahalı kask: hiç belli olmaz dışarıdan.. en tehlikeli durumda bu bilinmezlik.. ducati diavel+arainin ducati kaskı olan adamın motor kullanamadığını görmüşlüğüm var..

Tabi sadece kask değil eldivende önemli bir gözlem biçimi.. uzun yolda eldiven takmıyorsa pek yanaşmam mesela..
    kasktan önce eldiven önemlidir. kask bi şekilde alınır da eğer elinde taşşşşşşşşşşş lı bi eldiven varsa hop derim :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:25 ----------

Alıntı ZamboKage adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben sormuştum bu tarz motor binenler Goldwing,Harley vs böyle yapılı tank gibi binenlere sordum diyalog marmariste geçti
    Marmaris kordondayım Harley grubu geçti bir tanesi kordonda durdu ve sigarasını yaktı kafasında kask bile yoktu bandana vardı
    +Merhaba abi kaç senedir motora biniyorsun ?
    -Saymadım ama sanırım vardır bi 10 sene.
    +Abi 10 senede kaza atlattın mı ?
    -Evet hemde çok bak sol kol ve sağ bacak(platin vardı dikiş izlerini gösterdi)
    +Ee,abi o kadar tecrüben var kazayla niye kask takmıyorsun ?
    -(biraz duraksadı yüzünü buruşturdu)Ooo gene bilinçli sürücü abicim 100 bin tl motor almışım kafenin önünden geçerken insanlar yüzümü görsün diye.
    +İnsanların yüzünü görmesi için ölümü göze alıyorsun yanı?
    -Ya kardeşim(gitti arkadaki top case açtı) al kask mı istiyorsun al diye gösterdi yarım bir kask markası bile yazmıyor.
    +Abi ne kadar korur bu 100 bin tl motor almıssın markasız kask çok iyi örneksiniz Mahşallah.
    -Ya kardeşim bu motorlarla kolay kolay kaza yapılmıyor çarpsak bile düşük hızda olduğumuz yerde kalıyoruz motor fırlatmıyor 400 kilo bu motor ondan yorma kafanı.
    +Peki,sana hayatta başarılar inşallah kafası patladı diye haberlerde görmeyiz seni.
    -Görmessin merak etme bize birşey olmaz.

Hızlıca ordan uzaklaştım yani toplamak gerekirse olayı motor endamlı geniş etli butlu olunca bu insanlar motor bunları korur kafasına dayanıyorlar ve acayip egoistler insanları aşırı hor görüyorlar.
    Diyeceğim o isterse 1 trilyon olsun o motor kask takmayan adama saygımda yoktur.Ölüp ölüp motoru tehlikeliye çıkartıp aileleri korkutuyorlar.
    abi sen allah mısın niye tedbirsiz hareket ediyorsun diyorum. o anda bi değişiyorlar. din imandan girince hakkaten lan haklı galiba olgusu yaşanıyor.
    Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
    Twitter/instagram @ywitcan
    Yiğit Can

AWESQME - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Honda CRF 250 L
    Sahibindende satılık kask kaynıyor demek ki neymiş motoru da satarsın kaskı da

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    30 tl lik te olsa kask kasktır bu da bi gelişme arkadaşlar ya hiç takmasa

Bende 5 bin liralık apaçiye biniyorum kafada 1500 liralık kask. Bot bile aldım millet olm yarışa mı katılcan alt tarafı apaçi diyo. Dize kadar korumalı alpinestars bot almayı düşünüyorum bu aralar.

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)