Arkadaşlar bu sabah kalktığımda evin önünün 20 cm karla kaplandığını gördüm, işe servisle gitmek ya da arkadaşların arabasıyla gitmek gibi opsiyonlarım vardı ama ben ne yaptım? tabii ki emektar ybr'me yöneldim. eğer bu havada da bu motordan sağ salim inersem daha her türlü inerim diye düşündüm.
motorun üstü 30 cm karla kaplıydı, her yeri bi süpürmek gerekti önce, sonra seleyi sileyim dedim, topcase'deki bez donmuştu, elimle silmek zorunda kaldım. sonra anahtarı taktım ama kontak da donmuştu, anahtarı 5-6 kez hohlayarak söküp söküp tekrar taktım. en son girdi yerine. sonra jikleyi sonuna kadar çekip marşa bastım, tek marşta aldı, canım ybr'm. 1 dk fln motoru ısıtıp jikleyi kapadım, baktım manetler de donmuş, 2-3 kere boşa çekerek manetleri gevşettim, sonra arka fren pedalı da basınca basılı kalıyordu, onu da birkaç kez basıp ayağımla geri yukarı çektim. o da çözününce taktım 1'e.
içimden diyorum ki bu güne kadar yaptığım en aptalca şeyler sıralamasında tepelere oynayacak bu ama hadi bakalım. ilk kalkışta sıkıntı yok, kalın kar tabakasının üstünde kart kurt gidiyoruz, sonra frenleri deneyeyim dedim, arka frene hafif dokundum çalışıyor, biraz daha bastım hooop göt sola doğru bıraktı, ayaklarımı yere koyup dengesini korudum motorun. sonra dedim bir de ön frene deneyeyim, dokunur dokunmaz ön bıraktı. yine ayaklarla kurtardım ama anladım ki ön frenin şakası yok, sağ manete temasım olmadı bir daha.
düzlükte sıkıntısız gidiyoruz, inmem gereken bir yokuş vardı (akşam nasıl çıkacağım onu düşünüyorum şu an xdfhs) yokuşa geldim motor freniyle çok güzel iniyor fakat yokuş biraz dik gibi olduğu yerde hızlanmaya başladı motor, dedim biraz yavaşlayayım, arka freni koydum göt yine saldı, ayakları koydum, ı-ıh botlar da yeri tutmuyor. arka fren artı iki bot kayıyoruz. kaldırıma doğru çevirdim motoru, ön freni kaldırıma dayayıp durdum. sonra durur vaziyette ön freni kapadım, ayaklar yerde arka freni bas-bırak yaparak milim milim iniyorum. yokuşu bir şekil indik. yine düzlük, bastım yürüdüm.
iş yerine geldim arkadaşlar hayalet görmüş gibi bakıyorlar suratıma, arabası olanlar bile arabayı bırakmış servisle gelmiş. ben ne ayağım onu merak ediyorlar. dedim "allah akıl fikir dağıtırken ben bi köşede kumla oynuyordum" sonra helal olsun fln dediler ama daha bunun dönüşü var. nopro'nun şarjı bitmişti çekim yapamadım ama akşam bir de video koyacağım buraya. hadi bakalım.