Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Sağ el başparmak ağrısı

REKLAM ALANI
    polemos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650 ABS (2013)
    Merhaba. 1.5 aydır CRF 250 L kullanıyorum. 1 saat kesintisiz kullandığımda sağ el başparmağım ağrıyor. Ertesi gün de devam ediyor. Eğer bir kaç gün sürmezsem geçiyor. Gidonu çok sıkmıyorum ama gaza hassas komut vermek için başparmğın da kavraması gerekiyor bildiğim kadarıyla. Nerede hata yapıyorum sizce?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mr.Kowalski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    eldiven yüzünden olabilir.. küçük geliyor olmasın?

Motosikleti
    Alıntı Mr.Kowalski adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eldiven yüzünden olabilir.. küçük geliyor olmasın?
    Rahatsızlık verici bir sıkılığı yok ama kışlık eldiven olduğu için yazlık eldivendeki kadar rahat değilim. Bundan önce PCX kullanıyorum. Gaz kolu daha yumuşaktı buna göre ve onda böyle bir sıkıntı yaşamamıştım.

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Kollarin bukuk dirseklerden kirik, gaz kolunu bayan bilegi tutar gibi hafif tutmak gerekir..bir de parmaklarin surekli manet uzerinde mi tutuyorsun?

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    gidona fazla yüklendiğin için oluyo. onun sebebi de rahat sürememekten olur. motoru yeni aldıysan normaldir eğer düşürüp biyerini falan çizersen daha rahat kendini sıkmadan kullanırsın.

Motosikleti
    Alıntı Darkcity2000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kollarin bukuk dirseklerden kirik, gaz kolunu bayan bilegi tutar gibi hafif tutmak gerekir..bir de parmaklarin surekli manet uzerinde mi tutuyorsun?
    Şehir içinde iki parmak manet üzerinde duruyor tepki süresini kısaltma amaçlı. Fakat bahsettiğim durum daha çok sabit süratli otoban/E5 sürüşlerinde oluyor. O durumda manet üzerinde tutmuyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:20 ----------

Alıntı DKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gidona fazla yüklendiğin için oluyo. onun sebebi de rahat sürememekten olur. motoru yeni aldıysan normaldir eğer düşürüp biyerini falan çizersen daha rahat kendini sıkmadan kullanırsın.
    Motor sıfır değil. Bolca çiziği var
    Ama dediğiniz gibi benden kaynaklanan ergonomik bir sıkıntı var sanırım.

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Oturuş pozisyonunuzda bir hata vardır diye düşünüyorum. Depoyu bacaklarinizla sıkarak, ozellikle frenajlarda bileklerinize yük bindirmezseniz ve bu mantıkla dlver etkenleri de düzeltirseniz, sorun kalmaz sanirim
    polemos bunu beğendi.

feti_can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tracer 700
    Benim işimle evim arası 7 km. Ben de rahat kullandığımı sanıyordum.
    Ancak iki gün üst üste 80 km kullanınca ben de aynı ağrı oldu. Onun sayesinde gidonu sıktığımı fark ettim.
    Yoksa sorsalar yoo hiç de öyle sıkmıyorum diyodum
    polemos ve Darkfriairs bunu beğendiler.

Aynı ağrı bende de oluyordu sebebi eldivenler. Eldivenleri değiştir daha rahat ve kaliteli eldivenler kullan.
    polemos bunu beğendi.

hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Hayret trolleyen olmamış :D Gereksiz kasıyorsunuzdur, çok sıkı tutarsanız ufak titreşimler bile ağrı yapıyor.
    polemos bunu beğendi.

EthanHunt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Honda Cbf 150
    Sık sıkıyoruz gazı muhtemelen ondan. Ben de aynı durumdayım. Hava soğuk uşuyunce insan bi yerlerini sıkma ihtiyacı hissediyor. Motordayken bu ilk ellere gaza frene yansıyor.
    polemos bunu beğendi.

Motosikleti
    Çoğunuzun belirttiği gibi farkında olmadan sıkıyorum sanırım. Bacaklara yüklenmeye dikkat edicem. 11-12 Ocakta Honda eğitimine gidicem. Muhtemelen orada gerekli müdahaleyi yapacaktır eğitmenler. Zaman ayırıp yazan herkese teşekkür ederim. Güvenli sürüşler herkese.

Motosikleti
    F850 Gs
    Merhaba

Bende de aynı durum oldu. Len noluyo dedim... Halbuki motor kullanmak ağrıya sebebiyet vermemeli var bunda bir iş derken, elimi gereksiz sıktığımı farkettim.

Muhtemelen sizinki de öyle bir durum olabilir. Oluroyle zamanla oturuyor insan

Kazasız belasız

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    elinizi kasıyorsunuz ve/veya baş parmak elciğin dibine dayalı ve istem dışı baskı uyguluyor

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)