Motormu zor - Arabamı zor | Motoru kaldırmak
Reklamlar
-
Merhaba abilerim ablalarım birşey soracağım ve çoğu motor kullanmak isteyen arkadaşların merak etiği soru .
Motor kullanmak araba kadar zormudur ? Herkes ilk düz vitesli araba kullandığında kaldırırken arabayı bağırtırır yani debriyajdan çekip gaza basada kalkmaz sonra bi anda kalkar yavaşca kaldırmayı zamanla oturduğu gibi motordada öylemidir yani gaz verip hafif hafif debriyajdan elini çekerken direk kalkarmı yoksa gaz verdiğin halde kalkmayıp zank diyemi kalkar ? Kısacası araba kadar zormu
2. Olarak fren yaparken aynı anda debriyaja basıp vites küçültürken istop edip tekerler kitlenirmi yoksa tekerler gitmeye devamı eder ?
Şimdiden sağolun abilerim ablalarım :D :p
Reklamlar
-
Emre-15 adlı üyeden alıntı
2. Olarak fren yaparken aynı anda debriyaja basıp vites küçültürken istop edip tekerler kitlenirmi yoksa tekerler gitmeye devamı eder ?
bu soru beni benden aldı kardeşim zamanla öğrenirsin merak etme arabadan pek bir farkı yok
-
arka frene basarken vites kuculturken arkayı kıtlersın dıye duymuştum debrıyajı cek gaz ver vites kucult debrıyajı bırak Misin compleyt Sarsıntısız vites geçisi
-
Bence motor kullanmayı öğrenmek arabayı kullanmayı öğrenmekten daha zordur.
Debriyaj kavramasını bilmeyen kişi arabadada motordada bağırtabilir. Zamanla ayarı tutturur, sorun çıkmaz.
Arabada olduğu gibi motordada; debriyajda bir kavrama noktası vardır. Aracına göre farklılık gösterir.
Aracı kaldırırken fırlayıp gitmesi yada yavaşça kalkması tamamen sürücünün kontrolündedir.
2. Fren yapmaya başlamadan önce o anki vitesin en yüksek devir aralıklarından birindeyseniz eğer,
vites düşürdüğünüz anda motor arka tekeri belirli oranda kitler ve motorun şanzımanı baskıya maruz kalacağından zorlanır.
(Eğer kavaramalı debriyajı olan yüksek bir model kullanıyorsanız ne tepki vericeğini bilmiyorum)
Bu durumda iken motor stop etmez. Gitmeye devam eder, ancak denge kaybı yaşanabilir.
-
Araba kullanmak 2 boyutlu ise motosiklet kullanmak 3 boyutludur. Araba sadece gider ve döner, motosiklet ise bunlara ilaveten yatar. Araba kullanmayı öğrenirken motoru stop ettirmen, motosiklet kullanmayı öğrenirken en yakın direğe patlaman muhtemeldir (işin ehlinden öğrenmezsen). 10-15 bg bir motosiklet B segmenti ortalama bir aile arabasıyla performans olarak kapışabilirken, 150+ bg bir motosiklet Bugatti Veyron, Koenigsegg CCXR gibi egzotiklerle kapışabilir. Yorumunu sen yap, sence hangisi daha zor?
-
hakikiteker adlı üyeden alıntı
Araba kullanmak 2 boyutlu ise motosiklet kullanmak 3 boyutludur. Araba sadece gider ve döner, motosiklet ise bunlara ilaveten yatar. Araba kullanmayı öğrenirken motoru stop ettirmen, motosiklet kullanmayı öğrenirken en yakın direğe patlaman muhtemeldir (işin ehlinden öğrenmezsen). 10-15 bg bir motosiklet B segmenti ortalama bir aile arabasıyla performans olarak kapışabilirken, 150+ bg bir motosiklet Bugatti Veyron, Koenigsegg CCXR gibi egzotiklerle kapışabilir. Yorumunu sen yap, sence hangisi daha zor?
+ 1 super aciklamissin. Klavyene yazan ellerine saglik
-
uçağı kaldırmak daha zor uçağı kaldırıyorsan hepsini kaldırırsın
-
abi bence motoru öğrenmek yada öğrendim diyebilmek çok zordur fakat öğrendikten sonra motorla gezinmek tarfikte hareket edebilmek daha kolaydır arabada da bu zordur bence. istanbul gibi yerde arabayı bir yere sokarken tamam geçer dediğinizde geçmezse tampon orada kalmıştır.(boyum kısa ve çoğu arabanın koltuğuna gömülü olduğum için bende durum böyledir).
-
Helikopterden sonra idaresi en kompleks arac ucak degil motorsikletmis bir yerlerde okumustum..
-
28 Aralık 2015, 00:19
Darkcity2000 adlı üyeden alıntı
Helikopterden sonra idaresi en kompleks arac ucak degil motorsikletmis bir yerlerde okumustum..
valla motorsikleti bilmiyorum da helikopter idaresi en zor araçmış hakkaten bunu bir f16 pilotundan öğrendim
-
28 Aralık 2015, 22:59
Yazın ybr alacağım inşAllah kullanmayı öğrenmem vites değiştirmek kaldırmak ne kadar zamanımı alır ve cevapladığınız için çok sağolun abilerim
-
28 Aralık 2015, 23:02
snappy x adlı üyeden alıntı
uçağı kaldırmak daha zor uçağı kaldırıyorsan hepsini kaldırırsın
uçağı kaldırmak değil indirmek problem
-
28 Aralık 2015, 23:30
Debriyaj mekanizmasi arabadakine cok yakin calisir hatta alismasi daha kolaydir.. elinde ayagina gore cok daha ince hareketler yapabilirsin cunku..
Vites mekanizmasi arabaya gore bariz farklidir.. alismak gerekir.. temel olarak vites atma islemi arabada cok daha uzun surede yapilir motorda cok daha hizli vites degistirmen gerekicek
-
29 Aralık 2015, 21:34
kivancern adlı üyeden alıntı
Debriyaj mekanizmasi arabadakine cok yakin calisir hatta alismasi daha kolaydir.. elinde ayagina gore cok daha ince hareketler yapabilirsin cunku..
Vites mekanizmasi arabaya gore bariz farklidir.. alismak gerekir.. temel olarak vites atma islemi arabada cok daha uzun surede yapilir motorda cok daha hizli vites degistirmen gerekicek
umarım kısa sürede alışırım cevapladığın için sağol abi
-
30 Aralık 2015, 18:16
Emre-15 adlı üyeden alıntı
Yazın ybr alacağım inşAllah kullanmayı öğrenmem vites değiştirmek kaldırmak ne kadar zamanımı alır ve cevapladığınız için çok sağolun abilerim
eğer arabanın dilinden anlıyorsanız motorda hiç zorlanmazsınız vites ve debriyaj olayında.4 senedir motor klanıyorum ilk aldığım gün hiç stop etirmemiştim. Ben arkadaşa cb125e mi verdim. Hayatı boyunca hiç vitesli motor kullanmamıştır kendisi, ama çok iyi araba kullanır.İlk aldığı gün dahi hiç stop ettirmedi vitesleri çok yumuşak geçti 2 gün gezindi benim motorla sonra geri bıraktı.
-
30 Aralık 2015, 18:18
ceyhun383 adlı üyeden alıntı
arka frene basarken vites kuculturken arkayı kıtlersın dıye duymuştum debrıyajı cek gaz ver vites kucult debrıyajı bırak Misin compleyt Sarsıntısız vites geçisi
aynen öyle direk kitleniyor
Kontrol edebildiğin güç güldürür, edemediğin öldürür.
-
30 Aralık 2015, 18:32
10 sene surekli araba kullanmis biri olarak ve yeni motosiklet sahibi,henuz 200 km yapmis biri olarak otomobil kullanmaninda,motosiklet kullanmaninda zor yanlari var..
Debriyaj konusunda araba bana gaz debriyaj ayarlamasi daha zor geldi.motosiklet daha kolay geldi.
Otomobili dar yerlerden sigdirmak manevra kabiliyeti daha zor..
Ama motosiklet sadece surebilmekten ibaret degil.motosikleti zamaninda durdurabilmek,motosiklete hakim olabilmek,virajlari alabilmek baslibasina farkli bir olgu dolayisiyla motosiklet kullanmak araba kullanmaktan cok farkli ve daha zor..
-
30 Aralık 2015, 19:38
jimi_hendrix adlı üyeden alıntı
eğer arabanın dilinden anlıyorsanız motorda hiç zorlanmazsınız vites ve debriyaj olayında.4 senedir motor klanıyorum ilk aldığım gün hiç stop etirmemiştim. Ben arkadaşa cb125e mi verdim. Hayatı boyunca hiç vitesli motor kullanmamıştır kendisi, ama çok iyi araba kullanır.İlk aldığı gün dahi hiç stop ettirmedi vitesleri çok yumuşak geçti 2 gün gezindi benim motorla sonra geri bıraktı.
valla arabanın dilinden hiç anlamıyorum 2 kere kulandım bazen düzgün yumuşak yumuşak kaldırdım bazen zank diye kaldırdım ama motoro aşırı hevsimden dolayı istiyorum bilmiyorum belki bi kaç gün uğraşsam çözerim vites geçişlerini freni oyunu buyunu sonra iyi eğitmler alıp ehliyet alırım denge konusu da kendime güveniyorum ama vites geçişleri freni felan çok yakıcak canımı eminim :D
-
30 Aralık 2015, 20:10
Sadece sorduğunuz soru açısından, yani debriyaj ve kavrama açısından, bence motorsiklet daha kolay. Çünkü el, ayağa göre daha hassas oynatılabilen bir uzuv, elle tutma ve kavrama hissi çok daha kuvvetli, ve diğer duyularla (görme, denge) koordinasyonu çok daha doğal ve kolay. Beyin kortexinin büyük bir kısmı sadece ele ayrılmış durumda. Acaip bir organ el. Ayakla debriyaj kavrama ve hassasiyet ayarı zaman alabiliyor.
Ama genel olarak motorsiklet kullanmak, özellikle trafikte, çok daha dikkat ve deneyim istiyor bence.
-
30 Aralık 2015, 21:01
hasmet adlı üyeden alıntı
Sadece sorduğunuz soru açısından, yani debriyaj ve kavrama açısından, bence motorsiklet daha kolay. Çünkü el, ayağa göre daha hassas oynatılabilen bir uzuv, elle tutma ve kavrama hissi çok daha kuvvetli, ve diğer duyularla (görme, denge) koordinasyonu çok daha doğal ve kolay. Beyin kortexinin büyük bir kısmı sadece ele ayrılmış durumda. Acaip bir organ el. Ayakla debriyaj kavrama ve hassasiyet ayarı zaman alabiliyor.
Ama genel olarak motorsiklet kullanmak, özellikle trafikte, çok daha dikkat ve deneyim istiyor bence.
cevapladığın için sağol abi
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)