350cc ile 150 cc nin arasında tabiki vardır fark da, yani patlamanın büyük olmasının etkisi tabiki vardır ama ne kadar? yani 150 lik motora akrep falan taksak aynı ses alınabilir mi?
350cc ile 150 cc nin arasında tabiki vardır fark da, yani patlamanın büyük olmasının etkisi tabiki vardır ama ne kadar? yani 150 lik motora akrep falan taksak aynı ses alınabilir mi?
onu bunu bilmemde yamaha 1 ocaktan sonra %10 zammı yapıştırıyorrmuş haberiniz ola...
ben ne yaptıysam 200 cc lik motorumdan düzgün bir ses alamadım, sonunda gittim 4 silindir, üzerinde akrapovic marka olan bi motor aldım
şimdi 50 kiloluk biriyle 150 kiloluk birini düşün edit: hangisinden daha çok ses gelir ?
soruma cevap bulamadım ama daha, anladınız mı bilmiyorum ama şöyle diyeyim, mesela biliyorsunuzki mt7 gibi 660 gibi motorlara akrep falan takıyorlar çok güzel ses geliyor sanki biri sürekli pompalıyla ateş açıyor yani tok yüksek güzel bir ses,
ama bunu ybr ye yapsalar aynısı olmasada benzer o güzel ses gelir mi?
hocam 200 lük motora hangi egzozları taktınız?
insta: veli_montana_
Sizin dediginiz guzel ses yuksek devir cevirebilen 4 silindirli makinalardan guzel cikiyor. Tek silindirli makineden de orjinaline gore daha guzel ses cikar. Ama hic bir tek silindirli veya cift silindirli makinadan 4 silindir sesi alamassin. Bak ducatilere traktor gibi calisiyor.
O nasıl bi başlık nasıl bi konuya giriş. Sence çift egzoz ve 660 cc nin sesi ile çay bardağı kadar silindirden çıkan ses aynı veya yakın olur mu?
Guncel, bunu sanirim illaki iki motoruda goturup egzozcuya yaptirip oyle gorucez, bem zaten sanmiyorum 2 bin tl lik egzozu 100 200 cc lik makineye takan oldugunu,
Peki konu boyleyken orj egzozlar zaten o makineye ozel yapilmis oluyor, peki egzoz alicaz akrep ama bizim makinemize gore olani yok uyumlu olup olmadigini nasil anlicaz?
200 lük motora akrapovic veya tiger egzos felan takmadım, piyasada 100 liraya satılan hani 5 beygir felan katıyor diye bahsedilen egzoslardan takmıştım,5 beygir katmasa da bayağı rahatlatmıştı motoru ama helikopter sesi gibi bir ses çıkarıyordu, sonra sanayide bir kaç işlemden geçirdik, kendi egzosuyla oynadık ama ne yaptıysak helikopter sesinden veya su motoru sesinden öteye gidemedik... Ses istiyorsan 4 silindir ama motor içinde 4 silindir çok fazla bana göre....
UNUTMAYIN MOTOSİKLET TEHLİKELİ DEĞİLDİR ONU TEHLİKELİ KILAN ÜZERİNDEKİ SÜRÜCÜDÜR HATTA MOTOSİKLET O KADAR MASUMDUR Kİ SİZ OLMADAN AYAKTA BİLE DURAMAZ.
Hiç bi şekilde MT07 kadar tok ses alamazsın.
Cift silindir benelli TNT 250den 4 silindir gibi ses geliyor. Isteyen baksin
yamaha mt03 660 cc ve tek silindir dir. sesi hayvan gibidir aşırı toktur. sebebi tek silindir 660 cc olmasıdır
burada bi arkadaşda 150 mr var nerden bulduysa bi egzoz takmış çok tatlı sesi var nerden buldum diyom r6 egzozu diyor mt 07 gibi ses var
evet işte süper bundan bahsediyorum 690 da öyledir hiç görmedim, ama bu mt03 ler hem çok az hem 2 egzozu var hemde ilandakilere baktım hepsi orj egzoz
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:50 ----------
hiç sanmıyorum öyle olduğunu mt07 ile falan yan yana koyman lazım
insta: veli_montana_
Yanma odasındaki patlama ne kadar şiddetli ise o derece gürültü çıkar.
Kısaca hacim ne kadar büyük o kadar gürültü. Bu gürültüyü çeşitli egzozlar ile işleyerek tok ses elde edersin.
Silindir sayısı sadece melodi içindir..
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
Biri de çıkıp hacimdir kardeşim hacim! Esas-Ana etken hacimdir!
dememiş... Kimi silindir sayısından kimi taktığı eksozdan bahsetmiş neyse artık...
Ben yazarken bir arkadaş demiş en sonunda, tebrik ederim
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)