Vitesliye geçiş sürecini başlattım arkadaşlar: Lifan x plore 200
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle
-
-
Bugün biraz dolaştım. Bu motorla olan tecrübem 90 km ye yaklaştı. Tek sıkıntım motoru rampada kaldırırken bazen stop ettirmek
-
200cc motoru nasıl stop ettiriyosun traktör gibi çekişi var o motorların. Bende 210cc'lik mondial var 1. vites 40km hıza kadar çıkabilmesine(yani 1. vites oranı uzun) rağmen 3000 devirde kaldırırken bile fırlayıp gidiyo motor. Senin motor cross olduğundan 1. vitesi kısadır hiç gaz vermesen bile debriyajı bıraktıkça kendiliğinden hareket etmesi lazım motorun.
-
ben olsam o kadar parayı çıkarmışken wr125 x alırdım. iki altın yanyana dururdu
-
Mengu16 adlı üyeden alıntı
200cc motoru nasıl stop ettiriyosun traktör gibi çekişi var o motorların. Bende 210cc'lik mondial var 1. vites 40km hıza kadar çıkabilmesine(yani 1. vites oranı uzun) rağmen 3000 devirde kaldırırken bile fırlayıp gidiyo motor. Senin motor cross olduğundan 1. vitesi kısadır hiç gaz vermesen bile debriyajı bıraktıkça kendiliğinden hareket etmesi lazım motorun.
Zaten düz yolda, hafif rampalarda hiç sıkıntı yaşamıyorum. Benim derdim dik rampalar.
Not: Bu benim ilk vitesli tecrübem.
-
nazar48 adlı üyeden alıntı
Zaten düz yolda, hafif rampalarda hiç sıkıntı yaşamıyorum. Benim derdim dik rampalar.
Not: Bu benim ilk vitesli tecrübem.
Sol ayak yerde sağ ayak arka frende, az bişey gaz ver debriyajı yavaşça sal debriyajı salarken gazı hafifçe artır kopup gider motor. Arazi motoru bu yokuşta kalkamama diye bişey olmaz hele 197cc 15.5 beygir motor gücü varken.
-
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Sol ayak yerde sağ ayak arka frende, az bişey gaz ver debriyajı yavaşça sal debriyajı salarken gazı hafifçe artır kopup gider motor. Arazi motoru bu yokuşta kalkamama diye bişey olmaz hele 197cc 15.5 beygir motor gücü varken.
hocam 1.viteste kesiciye sokup debriajı aniden salsa olmaz mı ?
Kurt Ölümüne Yakın Yalnız Olur
-
27 Aralık 2015, 21:59
DKN adlı üyeden alıntı
ben olsam o kadar parayı çıkarmışken wr125 x alırdım. iki altın yanyana dururdu
Teşekkürler yorumunuz için.
Ben bu motoru tecrübe kazanmak için aldım. Yani vites debriyaj olaylarını öğrenmek, kendimi geliştirmek istiyorum. Belli bir zaman sonra vücudumun bütün organlarının vitesli bir motoru kullanmaya hazır olduğunu hissettiğimde güzel bir motora geçiş yapacağım.
Acemilik dönemimde bozsam bile kırsam bile bana fazla masraf çıkarmasın diye bir çinli ile başlamak istedim. 2 sene sonra 2500 tl ye bile satsam zarar etmiş sayılmam diye düşünüyorum.
-
27 Aralık 2015, 22:12
DKN adlı üyeden alıntı
hocam 1.viteste kesiciye sokup debriajı aniden salsa olmaz mı ?
Motor aniden kafasına geçer hiç hoş olmaz
-
27 Aralık 2015, 22:17
Ne guzel herkesin garaji var bizim apartmanda motor kycak yer yok
-
Motorun plakasını 30 aralıkta çıkarttım arkadaşlar. 180 tl ruhsat + 25 tl plaka + 110 tl sigorta toplam: 315 tl. 2 gün için 56 tl bandrol ödemem gerekecek (2015/2)
-
Motorun plakasını 30 aralıkta çıkarttım arkadaşlar. 180 tl ruhsat + 25 tl plaka + 110 tl sigorta toplam: 315 tl. 2 gün için 56 tl bandrol ödemem gerekecek (2015/2)
Neden öyle bişey yaptınız yazık ya. 22 haziranda motor alıp 3 temmuzda plaka çıkartmışlığım var. Son aldığım motor da plaka çıkana kadar 650km yaptı
-
Ben de 27 Aralıkta çıkartmıştım
-
bu motor vitesliye geçiş için güzel seçim. durmadan geçirirsin artık..düzde bayırda inişte yokuşta..çamurda yağmurda farketmez. o vites senin bu vites benim.
-
01 Temmuz 2017, 16:52
motorunuzu hala kullanıyor musunuz ? memnuniyet durumu nedir ?
-
01 Temmuz 2017, 22:46
Güneş Balkan adlı üyeden alıntı
motorunuzu hala kullanıyor musunuz ? memnuniyet durumu nedir ?
200cc çin mallarının hepsi aynı nerdeyse. Bende vardı çok güçsüzdü motoru söktüm MZ motoru takıyorum.
Kullanması çok keyifli bunların. Her yerde gidiyor. Ama 200cc motora göre yüksek hız yok. Çok çok zorlarsan ve rüzgar yoksa 120 anca gördüm ben. Normaldede 100 filan. 180lik motorlar geçiyordu beni rampada düzde. Bikaç tanıdığa sordum bu cross motorların genel sorunuymuş bu. 200ccnin hakkını veremiyormuş.
Ha ben yinede tavsiye ederim. Sürüşü keyifli memnunum. Motor gücü tatmin etmedi sadece beni.
Konuyu açan foruma bakmazsa diye bende cevap vereyim dedim.
İster düşün... Kendini ister hayale kaptır...Uzar uzar, çünkü hiç sonu yoktur yolların.
Bakarsın aldanmışsın, gördüğün bir seraptır. Sevimli bir hayale açılırken kolların.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)