Sen benım gunluk mecıdıyeköyde başıma gelenleri görsen insan hakları mahkemesıne başvurursun bunda birşey yok yakın zamanda kamera takacağım .D
Sen benım gunluk mecıdıyeköyde başıma gelenleri görsen insan hakları mahkemesıne başvurursun bunda birşey yok yakın zamanda kamera takacağım .D
Şimdi öncelikle eleştiri kabul etmeyi öğrenmelisin. Bu bir erdemliktir çünkü.
Gelelim video ya evet adam 1 tık burnunu fazladan çıkartmış ufak bir hatası var kabul. Ben sana senin eksilerini söliyim mi ?
Hızın çok yüksek değil. Olmadığı halde aracı gördüğün yerden aracın olduğu yere kadar 5 kere durman lazım. Hemde arka lastiği falan kitlemeden. Fren yapmayı bilmediğin için arka lastik kitledin ve doğal olarak korktun.
Hadi freni falan bıraktım. Panikledin fren yapamadın diyelim direk gazı açıp kaçış manevrası ile kurtarabileceğin neredeyse 1 koca şerit yol var.
Kaza olmaması sevindirici senin adına. Ama benden sana naçizane tavsiye. Fren yapmayı öğren ve kaçış manevrası çalış.
Yapmayın şunu artık yaa. Gerçekten iğrenç duruyor.
Minibüsçüler bile daha sempatik kalır oldu motorcuların yanında.
Arkadaşlar şimdi araba haklı diyenlere birşeyler diyeceğim şimdi araba iyi hoş görmüş ama gördüğü halde şeridine tecavüz etmiş niye sıkıştırıyor aga çıkmasın hiç başlarım süreceği araba dursun beklesin geçelim niye ufağız diye araçtan sayılmıyoruz ama biz motorcular olarak bölünmüşüz adam yer bırakmış diyor ulan kendi başına gelse demediğini bırakmassın başkasının başına gelince bilgin yorumlar aa olurmu araba yer bırakmış ya bırak git allah aşkına ya adam şeride tecavüz edemez aga bizde aracız madem gördü beni tabakhaneye ... yetiştirmiyor beklesin ben geçeyim öyle çıksın illa şeridime tecavüz edecek deme illa burnunu sokacak ama araba haklı olacak bırakın gibi bu düşüncedeki adamlarla aynı camiyayı paylaşıyoruz kendiniz motor kullanırsınız başınıza birşey gelse etmediğiniz küfür yok arkadaş sadece olayı kameraya çekti diye taşlayın bırakın allah aşkına önce kendinize bakın.
Olması gereken geçiş önceliği olan araca (düzgün) bir şekilde yol vermek eyvallah..
Fakat benim anlamadığım olay, bu tür videolar izlerken her zaman sorduğum ve anlamadığım soru ;
Siz daha önce nerede, nasıl ve ne kadar motor kullandınız ki bunlar anormal geliyor ?
Ne bileyim trafik mi duruyodu, araçlar ambulansa yol verir gibi sağa sola mı kaçışıyodu ??
Yani size normal gelen sürüş biçimini nasıl elde ettiniz ki bunlar anormal geliyor ??
Şaka filan değil bildiğin anlamıyorum bu olayı..
burada sorun sürücünün yola doğru hareketlenmesi bence. yol verip vermeyeceğini kestiremiyorsunuz bu nedenle fren yapıyorsunuz, bu kez yol verdiğinden emin olduğunuz anda adam gaza basabiliyor. bu tip durumlar çok yaşanıyor açıkçası. bizim şoförlerimiz tali yola geldiğinde aracı durdurmuyor. yavaş yavaş ileri doğru hareket ettiriyor. bunu ışıklarda da yapıyorlar. yaya yeşilde karşıya geçmeye korkuyor.
arkadaşın verdiği tepki fazla olsa da bu kadar eleştiriyi haketmemiş bence.
bu tipler yüzünden ülkemizde sürekli kelle koltukta gitmiyor muyuz?
Ben daha once kimseye muhalefet olmadim,olmak gibide bi amacim yok,ama eger siz bu surucuye bile tepki veriyosaniz,daha once köy yollarinda surdugunuzu dusunurum,bu adama can kurban,girecegi şeridin durmasina ve giremeyecegi halde yolu kesenler var,bunlar hicbisey,unutmayalimki kaski taktiginiz an kimse şahsiniza yorum yapmaz,motorsiklet suruculerine geneller,kazasiz belasiz.
tır arabayı sıkıştırır,araba motoru,motor bisikleti..
ben Bostancı sahilde 5 senedir urban paten kayıyorum ulan bisikletli de beni sıkıştırıyor iyimi
yani kaçmasam kendimi kollamasam adam gelicek o hızla gidonu bağarsaklarıma sokacak..
özet : büyük balık küçük balığı yer..yem olmamak için büyük balığın önünden kaçacan yanaşmayacan
Sağda park eden araçtan dolayı selektör çakardım bazen ard arda selektör çakıyorum iyi faydası oluyor
Aradan bir 10 yıl geçsin, bu videoları izleyip "gereksiz atar yapmışım" diyeceksiniz muhtemelen. Elbette yaşayan bilir ve elbette o anda hissettikleriniz konusunda haklı olabilirsiniz. Ama bir video paylaştığınızda gelen öneri/eleştirilere açık olmak durumundasınız. "Kardeş çok haklısın ben olsam inip ağzını burnunu kırardım" tarzı yorum alamayınca bu sefer de yorumlayana saldırıyorsunuz. Paylaşmayın o zaman video. Evde kendi kendinize seyredip saydırıp rahatlayın ...
İlk videoda biraz fazla tepki vermişsiniz, zira şoför sizi görmüş, geçiş alanı da yeterli fakat asıl tehlike nispeten büyük olan bu aracın arkasından gelecek araba da. Eğer görebileceksen bekleyen arabayı kullananın yüzünü, bakışlarını gör en iyi referans bu olacaktır ve de hız düşürüp biraz daha sola açılıp geç hareket tarzı bu olmalı.
Beyaz fiestaya söyleyecek söz yok tamamen haksız aceleci, kontrolsüz ve saygısız. En çok canımızı yakacak cinsten insan kılığında birşeyler, ne diyeceğimi bilemedim tamamen haklısın. Yolu tam kontrol etmiyor, atlıyor, kornayı duyunca korkuyor sonra ne yapacağını bilmediği içinde, korktuğundan oda kornaya basıyor, ne diyelim Allah ıslah etsin.Bu gibilerden korkun.
Bir de eleştiriye açık olmak lazım, kimsenin kimseye kırıcı olmasını gerektirecek bir durum yok, öle muhabbet ettiğinizi düşünün
Vatandaş kontrolsüz geliyor gibi ama büyütmeye gerek yok diyeceğim olmayacak.
Can havliyle adrenalin zirve yapıyor. Zaten biliyorsun kaporta, senin göğüs kafesinden ibaret. Böyle tepkiler ortaya çıkıyor.
Ancak sakinleşince durum o kadar da vahim değil.
"Ben sinirli birisi degilim zaten hocam, orada ben yan yol gorup yavasladim bunun uzerine minibus soforunde benim ona yol verdigim izlenimi olustu ve yola girecekti, goz goze geldiginiz zaman anliyorsunuz niyetini. Bunun disinda kotu yorumlara sonuna kadar acigim ama dalga gecer, hakaret eder gibi de yorum yapilmaz degil mi?
Bence her iki videoda da motosiklet sürücüsü haklı, lakin atar yapmak(ki benim de yaptığım zaman oluyor maalesef) sadece dikkati dağıtıyor. Burada da çok bilmiş konuşan arkadaşlara bir sorum var, o sol şeritteki bıraktığı aralıktan motosikletin geçişi sırasında adam tekrar hareket etse ne olacak peki? kazaları açın izleyin, büyük bölümü de bu şekilde gerçekleşiyor ne yazık ki! Yok kaçış manevrasıymış, yok bilmem ne; o araç kendi bölgesinde kalmalı ve gidiş şeridini ortaya kadar kapatmamalı. Her gün yaşadığımız bir olay olması o aracı haklı yapmaz kesinlikle, arkadaşın tepkisi her ne kadar abartılı olmuş olsa da sonuç itibari ile haklıdır...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)