2km lik yolda 43 günde 30 milyon tl ceza uygulanmış
Reklamlar
-
*Banaz ilçesinde kurulan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi ile 43 günde 32 milyon lirayı bulan tutarda 100 bin 718 hız sınırı aşma cezası uygulandı
- Yaklaşık 2 kilometrelik mesafede art arda 3 noktaya yerleştirilen 6 cihazın her ölçüm için ayrı ceza kesmesi üzerine valilik inceleme başlattı*
- Uşak Valisi Okur:*
- "2 dakika içinde 3 kez ceza uygulanan sürücüler var. Konuyu her yönüyle inceliyoruz. Sürücülere birden fazla ceza yazılmaması konusunda talimat verdim"
Uşak'ın İzmir-Ankara karayolu üzerindeki Banaz ilçesinde 43 gün önce faaliyete geçen "Trafik Elektronik Denetleme Sistemi" (TEDES) ile 100 binin üzerinde hız sınırını aşma cezası yazılması dolayısıyla gelen şikayetler üzerine valilik harekete geçti.
Banaz Belediyesi'nin "Gelir Paylaşımlı Trafik Elektronik Denetleme Sistemi" kapsamında özel bir şirket ile imzaladığı protokol gereği ilçe içinden geçen yaklaşık 2kilometrelik yoldaki 3 noktaya hız ölçen 6 cihaz kuruldu.*
Günlük ortalama 11 bin aracın geçiş yaptığı yolda 24 saat kesintisiz ölçüm yapan cihazlar, saatte 70kilometre olan hız sınırının aşılıp aşılmadığını denetlemeye başladı. Şirket ve belediye arasında imzalanan protokol gereği, her bir ölçüm cihazının belirlediği ihlaller için trafik cezası uygulanmaya başlandı.*
Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre sistemin faaliyette bulunduğu 43 günde hız sınırı aşımı tespitiyle 100 bin 718 trafik cezası uygulandı. Polis tarafından düzenlenerek adreslere posta yoluyla tebliğ edilen cezaların toplam bedeli ise 32 milyon liraya yaklaştı. Sistemin 189 ile 391 lira arasında uygulanan hız sınırı aşma cezalarından, günde ortalama 2 bin 342 adet kestiği belirtildi. **
-"Konuyu her yönüyle inceliyoruz"
Uşak Valisi Ahmet Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her bir ölçüm cihazı için ayrı ceza kesilmesiyle ilgili çok sayıda şikayet aldıklarını belirterek olayın her yönüyle incelendiğini bildirdi.*
Trafik kazalarının önlenmesi için tüm tedbirlerin alındığını vurgulayan Okur, şu bilgileri aktardı:
"Bölgede hız kontrolü yapıldığına dair sürücüleri uyarmak amacıyla yeteri kadar uyarıcı işaretleme yapılmamış, ivedilikle bu sorunun çözülmesini istedim. Hız ihlali yapan sürücülere kısa mesafede birden fazla ceza kesilmesini doğru bulmuyorum. 2 dakika içinde 3 kez ceza uygulanan sürücüler var. Konuyu her yönüyle inceliyoruz. Sürücülere birden fazla ceza yazılmaması konusunda talimat verdim" dedi.
-"Cezalar iptal edilir"
Avukat Emin Özçelik ise söz konusu sistemle 2kilometre mesafede art arda 3 kez trafik cezası uygulanmasının hukuka aykırı olduğunu savundu.
Ülke genelinde kurulan benzer sistemlerde sürücü 2kilometrelik etapta hız ihlali yaptığında tek cezaya muhatap kaldığını anlatan Özçelik, Banaz'da ise tek ihlale 3 ceza birden kesildiği bir ortam oluştuğunu söyledi.
Sisteme ilişkin uyarıcı işaretler de bulunmadığına dikkati çeken Özçelik, şu görüşleri dile getirdi:
"Ortada çok ciddi bir rant söz konusu. Birden fazla hız cezası kesilen sürücüler sulh ceza mahkemelerine başvurmalı. Yol kullanıcılarına ceza vermek amacıyla bilgilendirme yapmadan kural ihlali yapılmasını beklemek trafik kurallarının konuluş amacına uygun olmadığı gibi araç sürücülerine tuzak kurulması anlamına gelir. Bu durum çağdaş hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmaz ve kabul edilemez. Hayatın olağan akışına aykırı olan bu durum kamu yararından çok kamu zararına neden olur. İdare mahkemesinde yürütmeyi durdurma talepli dava açmayı planlıyoruz. Bu konuda idarenin gerekli çalışmayı yapmasını bekliyoruz."*
-"Belediyeye gelir sağlıyor"
Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı ise sistemin belediyeye gelir sağladığını belirterek, "İlçemizde trafik kurallarına uyulması ve olumsuzlukların önüne geçmek için bu sistemi kurma kararı aldık. Bundan belediye gelir de elde ediyor. Gelirin yüzde 15'i belediyeye, yüzde 15'i sistemi kuran firmaya kalıyor" diye konuştu.
Reklamlar
-
Vay yavrum vay......
Paraya bak sen. Belediye başkanı utanmadan bir de açıklama yapmış.
Düpedüz milleti soyup soğana çevirmenin yolunu bulmuşlar. Al gülüm, ver gülüm ne güzel dünya.
Anlaşma gereği %15 belediye kazanıyor, % 15 de kurucu firma kazanıyor. İş böyle olunca bırak sen 2 kilometrelik yola 3 adet sistem kurmayı, adam metre başına bile sistem kurar be.
-
-
"Banaz Belediyesi'nin "Gelir Paylaşımlı Trafik Elektronik Denetleme Sistemi" kapsamında özel bir şirket ile imzaladığı protokol gereği ilçe içinden geçen yaklaşık 2kilometrelik yoldaki 3 noktaya hız ölçen 6 cihaz kuruldu"
belediye? trafik cezasi?
ciddiye alinacak bir durum degil.
tamamen kanunsuz bi seyler donuyor veya haberde bir yanlislik var.
bana herhangi bir belediyeden trafik cezasi gelecek, ben o kagidi huni sekline getirir belediye baskanina aynen geri gonderirim.
-
iyi de deli dumrul gibi her geçene yazmamışlar ki !
İhlal edene yazmışlar, uy trafik kurallarına, sana ceza gelirse ondan sonra şikayet et. Zaten adamlar video, fotoğraf, kuşe kağıt baskı A3 ne istiyorsan kanıt olarak yolluyorlar
Hatta bizim için sevindirici, kameralar ve ilgili sistemler yaygınlaştıkça barzolar azalarak tükenecektir, makas atan davarlar atamaz hale gelecektir.
-
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
-
Çok normal. 10 milyar liraya yaptırılan 1250 odalı saray yetmedi , adam kendine 250 odalı sadece mutfağı 600 metrekare olan yavru saray yaptırdı. Ödeyin asrın liderinin saray masraflarını bakalım.
-
Yollar yol değil banka veznesi sanki.
-
kurubuz adlı üyeden alıntı
Çok normal. 10 milyar liraya yaptırılan 1250 odalı saray yetmedi , adam kendine 250 odalı sadece mutfağı 600 metrekare olan yavru saray yaptırdı. Ödeyin asrın liderinin saray masraflarını bakalım.
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Yollar yol değil banka veznesi sanki.
Ana fikir ,
Hız yapmayın canlarım , her geçene değil hızlı geçene ödetiyorlar sarayın su faturasını :p :p :p :p
Sevgilerimle
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
-
24 Aralık 2015, 18:08
saka bir yana olayin sebebi daha derinlerde.
belediyeler ile merkezi devlet arasindaki gelir paylasimi sorunundan kaynaklaniyor.
istanbuldaki ispark olayi, ve son zamanlarda guneydogu-dogudaki belediyelerin “ozyonetim”den bahsetmeye baslamalari bile buna dayaniyor.
2015 merkezi devlet butcesinde trafik cezalarindan gelecek buyuk bir miktar koyulmustu.
2016 icin beklenen tutarlar sunlar;
Trafik Harçlar 880.845.000
Trafik Para Cezalar 102.767.000
yani maliye burdan resmen gelir bekliyor.
bir sekilde bu 102milyon TLyi birileri odeyecek!
(http://www.bumko.gov.tr/Eklenti/9383,mybktasarisi2016.pdf?0)
hee… surucu, vatandas olarak kurallari ihlal etme, ceza gelmesin…
bu kadar basit..
-
24 Aralık 2015, 18:33
Mesele caydırıcılık değil rant. Benzer olaylar Bigadada yaşanıyor. İlk geçişimde 70 km/h hız sınırı yazan yerde % 30 dan fazla hız sınırını aşmak sebebiyle 310 TL ceza yemiştim. Valiliğe, Emniyet müdürlüğüne şikayette bulundum cezayıda paşa paşa ödedim. Sonra tabelaları değiştirdiler kamyonet 50 km/h yaptılar. Otomobiller gene 70 km/h. Sonra aynı yerde 56 km hızla ceza yedim. 50 olan hız sınırının % 10 toleransı varmış. Yani 55 km ile gitmem gereken yerde 56 ile gittiğim için 100 TL ceza ödedim. Valiye emniyet müdürüne belediye başkanına hatta cezayı yazan memura bile hakkımı helal etmiyorum diye yazı gönderdim.
-
24 Aralık 2015, 18:50
Siyasi gorusunuzu bu kadar belli etmeseniz cok iyi olacak. Kurallari ihlal etme ceza gelmesin ne demektir siz saglik limisiniz ? Adam ceza yemeye soylemiyor 2km lik yolda alti defa ceza yemeye soyleniyor, farz et ki kizin, esin , annen hastalandi yol da bos ne yapicaksin eeee hastalikta olsa esim dogum da yapsa kurallar kurallardir aga mi diyeceksin ? Asagi yukari her arac surucusu belli periyotlarla ceza yer bu dogal biseydir.
-
24 Aralık 2015, 19:13
Amaç caydırıcılık olsaydı, Para cezassı değil, hapis cezası verilirdi.
-
24 Aralık 2015, 19:49
Bu her kalemde böyle. Devlet bizi alenen seviyor. Araç satış fiyatlarıyla, vergisiyle sigortasiyla cezasıyla benziniyle yolunacak kaz olarak görüyor.
Bunu halk olarak biz istedik aslında. Herkes kimin ne bok olduğunu biliyor. Halk olarak ilkelerin değil menfaatlerin peşinde kosuyoruz.
Devlet bizim için var olması gerekirken, biz devlet için varız mantığına döndü.
Devlet bizim onu sevdiğimiz kadar halkı sevmiyor ne yazık ki
-
24 Aralık 2015, 20:02
Bence yanlış yok adamlar radarı geçince nasıl olsa yok artık diye basmışlardır. Yani cezalar bence hem hukuka hem de bizim şoförlere uygun.
-
24 Aralık 2015, 20:16
tndgu adlı üyeden alıntı
Siyasi gorusunuzu bu kadar belli etmeseniz cok iyi olacak. Kurallari ihlal etme ceza gelmesin ne demektir siz saglik limisiniz ? Adam ceza yemeye soylemiyor 2km lik yolda alti defa ceza yemeye soyleniyor, farz et ki kizin, esin , annen hastalandi yol da bos ne yapicaksin eeee hastalikta olsa esim dogum da yapsa kurallar kurallardir aga mi diyeceksin ? Asagi yukari her arac surucusu belli periyotlarla ceza yer bu dogal biseydir.
biraz kanun okuyun ve hukugun mantigini kavramaya calisin lutfen.
(her ne kadar son zamanlarda memlekette “hukuk” “guguk” olmus olsa bile)
kanunlarda “annesi, esi, cocugu hastalananlar trafik kurallarini cigneyebilirler, hiz sinirlarina, kirmizi isiga uymasalar da olur” denmez hic bir zaman.
kanunlara “su durumlarda,bu durumlarda uymayabilirsin” diye bir sey olmaz.
kanun kanundur, kuraldir.
ya uyarsin ya uymazsin.
uymazsan yaptirimini, cezasini kabul edersin.
2km lik yolda alti defa da yersin, 100 defa da yersin.
trafik kanununda var mi oyle bir madde “2 km icinde en fazla su kadar adet ceza kesilir” diye?
onemli olan; dogru, hakli ve yasal olarak sana bu cezanin kesilmesi ve gonderilmesidir.
tekrarlayayim; turkiyede herhangi bir belediyenin herhangi bir trafik kuralini dolayisi ile kimseye ceza kesme yetkisi yoktur!
hee soyle durumlar da olmustur;
bu tur saglik, aciliyet vb durumlarda –kendine gore hakli sebeplerle- trafik kurallarini, hiz siniriniz asmissindir, ceza gelmistir.
gidersin verirsin dilekceni, “soyle, soyle hakli sebeplerle istemeden kurallari cignedim, affimi istiyorum“ dersin hakim de bakar duruma, yorum hakkini kullanir, “Turk mileti adina” karar verir.
bu kanunlari ben yazmisim gibi, gereksiz yere kanunlari savunur duruma gectik ya, durup dururken!!
su da hukugun ana temelidir, mantigidir;
kanunlari begenirsin-begenmezsin ayridir, kanunlara uyarsin-uymazsin ayridir.
ben begenmiyorum, ama uyuyorum.
“Asagi yukari her arac surucusu belli periyotlarla ceza yer bu dogal biseydir.”
benim 18 yasindan beri hem araba hem motor ehliyetim var henuz hic bir ceza yemedim!
park cezasi bile.
bu durumda ben “dogal” olmuyorum herhalde!
ama kurallari cigneyen, cezayi yiyenler “dogal” oluyor.
saglikli, mutlu, dogal gunler dilerim hepinize.
-
24 Aralık 2015, 20:51
Apices adlı üyeden alıntı
Vay yavrum vay......
Paraya bak sen. Belediye başkanı utanmadan bir de açıklama yapmış.
Düpedüz milleti soyup soğana çevirmenin yolunu bulmuşlar. Al gülüm, ver gülüm ne güzel dünya.
Anlaşma gereği %15 belediye kazanıyor, % 15 de kurucu firma kazanıyor. İş böyle olunca bırak sen 2 kilometrelik yola 3 adet sistem kurmayı, adam metre başına bile sistem kurar be.
sistem hız sınırını geçenlere vermiş cezayı, neresi yanlış neresi soygun anlamadım
-
24 Aralık 2015, 21:09
zuhahahahahaahah
bende size şu anda aynı sistemi kurarım, %15 iyiymiş, anlaşıldı belediyenin olayı, rant elde etmek için kurdurmuş kendi yandaşına, belediye dediğin satın alır hizmet verir, otomasyon bir sistem için %15 hizmet alınan firmaya para vermekde ne demekdir.. 10bin tl cihazla 30milyon tl nin %15 iyi para valla 4,5milyon tl.
-
24 Aralık 2015, 21:21
okoca adlı üyeden alıntı
zuhahahahahaahah
bende size şu anda aynı sistemi kurarım, %15 iyiymiş, anlaşıldı belediyenin olayı, rant elde etmek için kurdurmuş kendi yandaşına, belediye dediğin satın alır hizmet verir, otomasyon bir sistem için %15 hizmet alınan firmaya para vermekde ne demekdir.. 10bin tl cihazla 30milyon tl nin %15 iyi para valla 4,5milyon tl.
puahahahha
10 bin tl lik cihaz diyorsun ama hizmet alınan firma da diyorsun. adı üstünde hala hizmeti devam ediyor.
trafikte onu bunu bilmem türk halkı herşeyi hakediyor. istanbulda koskaca e5 yada 4 şeritli tem yolunda sağ çıkıştan çıkıp gidecekler ilk 3 şeridi dolduruyor. adam en soldan en
sağa kuyruk yapmış. istanbulda olanlar bilir. o yüzden herşey müstehaktır. bık bık dovlot bozo soyoyor demeyin.
-
24 Aralık 2015, 22:28
surmenajetki adlı üyeden alıntı
puahahahha
10 bin tl lik cihaz diyorsun ama hizmet alınan firma da diyorsun. adı üstünde hala hizmeti devam ediyor.
trafikte onu bunu bilmem türk halkı herşeyi hakediyor. istanbulda koskaca e5 yada 4 şeritli tem yolunda sağ çıkıştan çıkıp gidecekler ilk 3 şeridi dolduruyor. adam en soldan en
sağa kuyruk yapmış. istanbulda olanlar bilir. o yüzden herşey müstehaktır. bık bık dovlot bozo soyoyor demeyin.
Ben kamera ithalati,toptan satiş ve proje yapiyorum arkadaşlar. Bu iş düpedüz soygun. O sistem yarim milyon a mal olmaz yanindan bile gecmez hadi devlet isi yazilim mazilim ittirdiler 1milyon tutsun. 43 gunluk 4.5 milyon kar nedir? Ama o karin yuzde 10 u firmaya anca kaliyordur ki o bile deli para. Memleketin herkesimi yiyici hemde ne yiyici
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)