önemli değil ehliyet sadece trafiği ilgilendiriyor benim eski motor babaannemin üztüneydi
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:33 ----------
burs alıyorum ailemin birisinin üstüne olması belki sıkıntı olur diye dayıma teyzeme başvuracaktım. onlar da baktılar ki çocuk burstan toplayarak motor almış demekki harçlık fazla deyip harçlığımı keserler.(sabancı vakfından beter bizimkiler) Ben de babaannemin üstüne yaptım. motor alıp sattığımdan babamın bile haberi yok.
23 yaşımdayım 373 lira çıktı
bu sigortacılar ağlıyor ya zarar ediyoruz diye, hiçbir gazateci de sormuyor, hacı bu kaza yapanların kaçı bireysel kullanıcı diye?? bireysel kullancıdan kasıt, kendisine veya ailesine ait aracı kullanan şahıs..
bildiğiniz gibi sokaklar insandan çok "filo kiralama" araçlarla dolu. filo kiralama firmalar en azından 100-1000 aracı olan şirketlerdir. bunlar toplu fiyatlarla, filo kiralama kaskoları yaptırıyor. trafik sigortaları da nispeten uygun.
filo kiralık araçlar (çalıştığım şirketten biliyorum) hor kullanılıyor. çünkü kaza yapınca koy çekiciye götür. kiralamacının yerine bırak, yedek muadil aracı al ve çık. maddi olarak hiçbir zararınız yok. yaptırımı da yok. hatta ben arıza için aracı götürdüm. arıza için yedek araç vermeyiz diye naz yaptılar. adamın gözüne bakarak, aha şimdi şu duvara çakıyorum aracı dedim espiri ile, yedek aracı verdiler sözleşmemiz net, sürücünün herhangi bir kusuru dahi olsa yedek araç veriliyor. sorumluluğumuz yok.
toparlayayım, filo kiralama veya şirketlere yaptıkları toplu iskontoların ve bu araçların kazalarından dolayı oluşan maddi zararlarının (sigorta şirketinin) acısını da sanki biz bireysel kullanıcılardan çıkarıyorlar...
2012 X-max 250, Halk sigorta 372 TL'ye yaptırdım biraz önce.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)