Motora başlayacak olan heyecanlı arkadaşlara bu videoyu izletmek, açıklama yapılan yazıdan önce çıkardığı inleme sesini de en az bir kaç defa dinletmek lazım. Bu işin şakası yok.
Motora başlayacak olan heyecanlı arkadaşlara bu videoyu izletmek, açıklama yapılan yazıdan önce çıkardığı inleme sesini de en az bir kaç defa dinletmek lazım. Bu işin şakası yok.
arkadaş aranmış bide gaza gelmiş.yaya araba çiçek böcek ön görmemiz gerek geçmiş olsun
O hızda daracık yolda, kapalı görüşte o çarpmasın da ben mi çarpayım... Geçmiş olsun bile diyemiyorum. Yolda yürüyen birinin de üstüne çıkaiblirdi. Kendini badass gösterecek ya bi de görüntüleri koymuş... Neyse, İngiltere kanunları büyük ihtimal tutuklayacak bunu cana kasıttan.
Bu tür videoları her izleyeceğim zaman acaba motordan soğutur mu diyip önce çekiniyorum, sonrasında aynı terane, içim rahatlıyor.
türkiş çekirge bir zıplamış iki zıplamış veee... geçmiş olsun ne diyelim bizlere ders olsun,
150 saat eğitim alsak şehir içi hız limitlerinin sebebini anlayamazdık, teşekkürler
Videoyu açar açmaz o daracacık yolda gazladığını görünce içim cız etti benim...
Ayni kazayi 30 km hizla yaptim sadece sol dirsegim bikac gun agridi motor pert☺
Turkishrider nickli arkadaş bu kaza ile ilgili eleştirilere burada bir başlıkta şahsen yazarak cevap vermişti.İyileşme ve tedavi sürecinden de bahsetmişti.Konuyu bulamadım.Bulan arkadaş paylaşabilir.
Gelelim kazaya...Genelde çoğunlukla suçu dört tekerleklilerde bulurum ama burada arabanın suçu az.Karşı şeritten o kadar hızlı bir araç geleceğini doğal olarak düşünmemiş.Öndeki vanda görüş alanını kapatmış.Arkadaş normal hızda gelse,araç onu rahatlıkla görür ve dönüş yapmazdı.Hız limiti 30 mil ama kazadan önce gösterge 66 mil civarındaydı.Araç olağan şekilde dönüşünü yapmış ama arkadaşımızın hızı,hız limitinin iki katından da fazla olduğu için doğal olarak duramamış.Bu saatten sonra geçmiş olsun demekten başka diyecek bir şey yok.
Hız sınırının 30 mil (48 km/s) olduğu yerde 67 mili (107 km/s) görmek ne demek ya.
Burada kaza anındaki hızı okunuyor göstergeden; 54 mil = 87 km/s. Hayatta kaldığı için çok, çok şanslı.
Çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.
Birçok yorum var söylediklerinde haklılık payları olan kullanıcılar elbette.
ben azıcık farklı bir açıdan bakabilmek adına defalarca videoyu izledim.
Teknik açıdan:
----
Zaman:19.sn
Hız: 66 mil/h (106.217 km/h)
Yol: 15-20 metre (engele olan uzaklık)
bu hızda 1 sn. alınan yol 29.5 m.ve
aradaki mesafe durabilmesi için yeterli değil.
-----
Zaman 20.sn
hız:54mil/h (86.9046 km/h)
yol:0 (engele olan uzaklık)
Makine kompresyonda iken ve/veya frenaj esnasında ( MT07 sınırlarını bilenler yardımcı olacaklardır diye düşünerek)
Hızı 66mil'den 54mile 1 sn içerisinde(belki daha kısa) düşürebilecek eylem bana kalırsa sadece gazı istemsiz kapatması olmuştur
yani "kompresyon" yanılıyor muyum?
87 km hızla vurmuş fren bile yapamamış geçmis olsun
Biliyosunuzki videoyu youtube a atali 2 hafta kadar anca oldu,polisler motorunu ve kamerasini vermiyolardi. Gunaydin baskan
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:28 ----------
Yanliz ciddi anlamda cok sert bi yorum olmus,kimse cok agir suclar islemedigi surece bu tarz hakaretlere maruz kalamaz,coluk cocugun akli yokmu? 7 yasinda ana avrat sovmeyi biliyolar,motosiklet surme yasina gelmis 16-17 yasindaki genclermi ornek alacaklar? Zaten bu yaslara gelipte hala videolardaki tehlikeli hareketleri ornek aliyosa,o yasina kadar cok yasamis,smack down zamani göçüp gitmeliydi.
Bu forumda kazalarda motorcu haklida olsa haksizda olsa motorcular bile motorluyu sucluyor
Araci gordugu anda ki hizi 108 km/h carpma aninda hiz 87 km/h.
1. Arkadas hala hayatta oldugu icin sansli, Allah korumus, insallah kisa zamanda daha da iyi olur.
2. Arabayi gordugu anda "panik" fren yapmamis herhalde sanki "panik" frende hizini daha da azaltabilirmis.
3. MT-07 yapisi geregi on tekerlegi uzerinde fazla agirligi olmayan bir makina, bence frenaji oldukca basarisiz yine ayni sebepten dolayi virajida basarisiz. Bu da bir etken olabilir.
4. Ama tabii ki en onemlisi bu yolda bu kadar hizli gidilmez ayrica panelvan kamyon otobus gibi arkasini gormedigimiz araclarin arkasindan hep bir arac yaya cikacakmis gibi gaz kesilmeli hatta iki parmak on frene gitmeli derim.
Arkadasimiza tekrar gecmis olsun diliyorum. Koydugu video bir ders niteliginde.
Çoluk çocuğa, yeni başlayanlara kötü örnek bu kazayla iyi örnek geçmiş olsun
Bu nedir arkadaş ya kimi yürrek yutar kimi inler sonra hapı yutar vlog'mudur nedir çoğu bir pok bilmiyor
ben şimdi kimseyi kırmak incitmek istemiyorum...adam kaza yapmış belki şimdi halen hastanede bunları okuyor ya da evinde...oh olmuş haketmiş keşke gebereydi de demiyorum...çünkü hep şuna inandım...yaptığın eleştiri yerme sövme veya art niyeti mutlak bende yaşayacağım...yani nedense son zamanlarda eleştiri yaparken daha ılımlıyım...kuru bir geçmiş olsunla şimdilik kurtardı kendisi...ama iyileşsin sağlam bir fırça atacağım videosunu izledim kafayı deldirmiş ya nası becerdin kafatasını deldirmeyi sevgili argadaşım...neyse en kısa zamanda eski sağlıklı hayatına dönsün gayrısı boş..ben kimseye akıl vermeyi sevmem..benim aklım bana bile yetmiyor çünkü...
ha kusursuz mükemmel saygılı bir sürüş stilim olsaydı belkide eleştirme hakkını kendimde bulabilirdim...ama bende agresif kullanıyorum...bende kafatasını deldirecem yakındır...
Bende soruyorum.
Arkadaşın önceki motoru cbr125 olduğu için cbr 125 le aynı sürüş sitilinde ordaki hızı kaç olurdu? yaklaşık 110 yerine 85 km idi en fazla akselerasyonu. ve duracağı mesafe 45 metreden 25 metreye ineceği gibi... Reaksiyon sırasında geçen standart 0.7 saniyede alacağı yol 10 m kısalacaktı. yani frenlemeye 10 metre önce başlayacaktı.
Frenlemeye ise 30 km düşük başlayacağı gibi, vuruş hızı 84-30 =54 değil 10 metre daha fazla frenliyeceğinden 30 km anca olacaktı. Yani kask ve montla hızlı koşarak arabaya çarpmak gibi...
Biri facia, biri ufak sıyrık hadi bilemedin küçük çatlak.
Sizce hangisini seçmeli, yola göre yüksek hızmı, yoksa uygun hızmı?
Çok geçmiş olsun, en kısa zamanda iyileşmesi dileğiyle.
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)