Siz olsaydınız durabilirmiydiniz.
Reklamlar
-
22 Aralık 2015, 14:48
ben duramazdım o kesin , video da eski ayrı konu , hazır konu açılmışken benim buradan çıkardığım ders bu tip 4 silindir racinglerde böyle acil bir fren yapmanız gerekirse gazı sonuna kadar kapatıp (çünkü bu motorların çok fazla kompresyon gücü var bundan yararlanmak bayağı değiştirir vaziyeti ) zaman kalmamıştır ama mümkünse çok seri bir şekilde 1 vites küçültülürse tadından yenmez (600 lük racingler bile 4. viteste 200 görüyor o kadar yüksek hızlarda (200 km/s civarı ) muhtemelen 4. veya 5. viteste olacak motor bir düşük vites çok şeyi değiştirir ) ve iyi bir bilekle fren yapıp anca durulur veya en az zarar verecek hıza düşülür
benzer şöyle bir videoda var https://www.youtube.com/watch?v=-j2m...BJiQQ&index=65 motorda https://en.wikipedia.org/wiki/Honda_CBR1100XX kombine fren var yazıyor ama kombine abs de olabilir tam anlamadım
EmirŞengezer adlı üyeden alıntı
fenaymış
Reklamlar
-
22 Aralık 2015, 15:17
[QUOTE=biyeybaraküs;3795336]ben duramazdım o kesin , video da eski ayrı konu , hazır konu açılmışken benim buradan çıkardığım ders bu tip 4 silindir racinglerde böyle acil bir fren yapmanız gerekirse gazı sonuna kadar kapatıp (çünkü bu motorların çok fazla kompresyon gücü var bundan yararlanmak bayağı değiştirir vaziyeti ) zaman kalmamıştır ama mümkünse çok seri bir şekilde 1 vites küçültülürse tadından yenmez (600 lük racingler bile 4. viteste 200 görüyor o kadar yüksek hızlarda (200 km/s civarı ) muhtemelen 4. veya 5. viteste olacak motor bir düşük vites çok şeyi değiştirir ) ve iyi bir bilekle fren yapıp anca durulur veya en az zarar verecek hıza düşülür
benzer şöyle bir videoda var https://www.youtube.com/watch?v=-j2m...BJiQQ&index=65 motorda https://en.wikipedia.org/wiki/Honda_CBR1100XX kombine fren var yazıyor ama kombine abs de olabilir tam anlamadım
Kesinlikle Katılıyorum. Cana geleceğine mala gelsin.öyle bir durumda panik fren ile vites küçültülürse kesinlikle durulabilir. yavaşlarken de aynı anda kaçış manevrası da yapmak lazım bence. Hatta olası çarpmaya karşı motordan atlamakta bi seçenek. Tamam kabul ediyorum biraz mışyın impasıbıl gibi oldu...
-
22 Aralık 2015, 17:08
On bin devirde vites düşürüp debriyaj aniden bırakılırsa kitlenebilir arka teker... ABS ve Traction control bile bir şey yapamaz. Slipper clutch o yüzden var.
Sağlam bileğe filan ihtiyaç yok. Hassas ele, daha doğrusu tecrübeye ihtiyaç var.
-
22 Aralık 2015, 17:48
gece izledigim bir belgesel de dunya uzerinde yapılan istatistige gore motosikletlerin karıstıgı kazalarda hata oranı yuzde 62 motosiklet sürücülerindeymiş...
bu ornekte oldugu gibi olası bir kazada yine motosiklet sürücüsü suclu olacaktı cunkü yasal hız limitinin kat ve kat üstünde seyir ediyor...
şans eseri erken fark etmekle kazadan kurtuluyor sadece hepsi bu...
-
22 Aralık 2015, 18:22
O değil de frenledikten sonra da gazlamaya devam ediyor. Hiç ders almamış hiiç
-
22 Aralık 2015, 18:34
Bir çoğunu izlerken yüreğim ağzıma geldi öfff...
-
22 Aralık 2015, 19:03
manofsteel adlı üyeden alıntı
EmirŞengezer adlı üyeden alıntı
Artık ilk kim söylediyse herkesin ağzında, Suzuki'ye frenleri kötü yeaaa geyiğini yapan arkadaşlara kapak olur bu videolar umarım.
2 motor da Gsx -r. İlk videoda elemanın arka teker frenaj boyunca havada neredeyse , ikinci videodaki kaçış manevrası yaparken frenajı da tutturmak büyük marifet.
Mesele sürebilmek, durabilmek ve tabi ki panik fren yapacak duruma düşmemek.
--------------------------------------
Bende sığar iki cihân ben bu cihâna sığmazam.
-
22 Aralık 2015, 20:33
110 yillik video, telefondan izledim harcadığım internete acidim.
-
22 Aralık 2015, 20:45
hayırlı olsun kardeş, interneti keşfetmişsin
-
22 Aralık 2015, 22:09
mağara soğuktu evet yeni gördük soldan kaçabilirdi ama su tam 2.00 da sağdan gecen araba nereden cikti bir anda anlayamadim 2 seritli yolda
-
22 Aralık 2015, 23:22
tamerozkul adlı üyeden alıntı
mağara soğuktu evet yeni gördük soldan kaçabilirdi ama su tam 2.00 da sağdan gecen araba nereden cikti bir anda anlayamadim 2 seritli yolda
2 şerit + 1 emniyet şeritli yol. emniyetten geldi.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)