Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Yeni motorunda artçı konforu

REKLAM ALANI
    deprogadias - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Transalp XL 650V & CBF 600 & ZX6-R
    Herkese merhaba, şuan z one 180 kullanıyorum. Motorumu satıp sifir 250 cc SS tarzı bi motor almak var aklımda. Ninja ve GT250r düşünmüyorum. Yeni motor olarak r25 ve cbr250 arasında kaldım.

Yollarimi genel olarak %80-%90 kız arkadaşım ile artcili olarak yapıyorum. Bu iki motoru kullanan veya bu motorlarda artçı olanlar varsa fikir verebilir mi? Hangisinde artçı konforu daha yüksek hangisinde daha rahat eder?

Sizden ricam hiz guc goruntu olarak degil sadece artci konforu olarak degerlendirin. Cbr ve r25 ten başka motor düşünmüyorum lütfen başka motor önermeyin.
    2M is my life
    Music & Motorcycle

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    s103r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mh drift/ 250 Repsol İnş :)
    Artçı konforu ve Supersport oda güzel
    cbr1907, Thermosifon ve manofsteel bunu beğendiler.

valla bende kız arkadaşım ile konfor ve bagaj konusunda sürekli çatışma halindeyim motor zevki falan attım senin konumunda en iyisi maxiscooter ama ille ikisi arasında dersen yamaha fanı olarak cbr diyorum yurtdışında sport touring diye geçiyor galiba bide çanta koyarsın yani olacağı o ille bunlar olacak ise

berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 1190
    Kısa ve net söyleyeyim artçı konforu istiyorsanız ve 250 - 300 cc sınıfında hatta 600 cc ye kadar çıkalım , bu tarzdaki en rahat artçı konforunu maxiscooterda bulabilirsiniz. Başka hiç bir motor size bu rahatlığı yada bagaj kapasitesini sunmaz.

Bende kız arkadaşımla yolculuk yapıyorum hep. xmax 400 vardı ve iki kişi bineceğimiz zaman hep onlaydık. onda çok rahattık benden size ufak bir tavsiye.

600 cc den sonra endurolar başladığı için zaten genel anlamda hepsi çok rahat motorlar.

Ben sizin yeriniz olsam kesinlikle ss tarzı motor düşünmem bile. Naked düşünün çok daha iyi yani.

Ama çözüm maxiscooter yada enduro...

Motosikleti
    Alıntı s103r adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Artçı konforu ve Supersport oda güzel
    SS makinaların rahat olmadığını bende biliyorum. Ama illa ki birinden biri diğerine gore daha rahattır. Selesi olsun oturuş açısı olsun titreşimi olsun bi yerde mutlaka bi fark vardır ve biri daha rahattır. Ben bunu soruyorum. Fikrin onerin varsa söyle yoksa gereksiz yorum yapma.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kız arkadaşınla sorun yaşamazsın. nedenini anlayamadığım şekilde kızlar tutunduğu gibi saatlerce kalabiliyo rahatsız olmadan. onun dışında biraz kilolu artçı hüngür hüngür ağlar.

Motosikleti
    Alıntı yamaha12 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla bende kız arkadaşım ile konfor ve bagaj konusunda sürekli çatışma halindeyimmotor zevki falan attım senin konumunda en iyisi maxiscooter ama ille ikisi arasında dersen yamaha fanı olarak cbr diyorum yurtdışında sport touring diye geçiyor galiba bide çanta koyarsın yani olacağı o ille bunlar olacak ise
    O çatışmayı sürekli bizde yaşıyoruz maalesef. Abimde maxi var bi kaç gün onunla takildik bagajina konforuna alıştı çok hoşuna gitti maxi diye tutturuyo şimdi ama bana da hiç cazip gelmiyo açıkçası maxiler

s103r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mh drift/ 250 Repsol İnş :)
    Alıntı deprogadias adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    SS makinaların rahat olmadığını bende biliyorum. Ama illa ki birinden biri diğerine gore daha rahattır. Selesi olsun oturuş açısı olsun titreşimi olsun bi yerde mutlaka bi fark vardır ve biri daha rahattır. Ben bunu soruyorum. Fikrin onerin varsa söyle yoksa gereksiz yorum yapma.
    Kızmana gerek yok dostum hiç bir ss motorda artçı konforu yok ancak cbr okadar rahatsız değil r25 hakkında bilgim yok

Motosikleti
    Alıntı berkcigdem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kısa ve net söyleyeyim artçı konforu istiyorsanız ve 250 - 300 cc sınıfında hatta 600 cc ye kadar çıkalım , bu tarzdaki en rahat artçı konforunu maxiscooterda bulabilirsiniz. Başka hiç bir motor size bu rahatlığı yada bagaj kapasitesini sunmaz.

Bende kız arkadaşımla yolculuk yapıyorum hep. xmax 400 vardı ve iki kişi bineceğimiz zaman hep onlaydık. onda çok rahattık benden size ufak bir tavsiye.

600 cc den sonra endurolar başladığı için zaten genel anlamda hepsi çok rahat motorlar.

Ben sizin yeriniz olsam kesinlikle ss tarzı motor düşünmem bile. Naked düşünün çok daha iyi yani.

Ama çözüm maxiscooter yada enduro...
    Rahat olmasına çok rahat fakat söylediğim gibi şekli tarzı hiç hitap etmiyo bana scooterlarin. Bi turlu isinamadim

Alıntı DKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kız arkadaşınla sorun yaşamazsın. nedenini anlayamadığım şekilde kızlar tutunduğu gibi saatlerce kalabiliyo rahatsız olmadan. onun dışında biraz kilolu artçı hüngür hüngür ağlar.
    Bunu da dikkate alicam. Bi SS bulursam eşten dosttan bi denemek lazım aslında :D

Motosikleti
    ktm 1190
    ayrıca birşey daha eklemek isterim .

ss diye bir şartın yok ise

inazuma ya bir bakabilirsin bence.

Motosikleti
    Honda Forza 250
    CBR 125ten sonra R25 le gezdirmiştim hatunu,rahatsız gelmişti R25. Zaten Cbrların koltuk daha pofuduk ve süspansiyon daha yumuşak,birde R25 biraz daha sportif oturuş gerektiriyor e artçıda sizinle beraber öyle durduğu için biraz sıkıntı çekebilir ama kısa mesafelerde sorun olmaz gibi.

Motosikleti
    Alıntı s103r adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kızmana gerek yok dostum hiç bir ss motorda artçı konforu yok ancak cbr okadar rahatsız değil r25 hakkında bilgim yok
    Kızmak falan değil Estağfurullah. Cbr daha rahat deniliyo r25 ile ilgili yorum gelmezse bi cbr denemek lazım. Hatun tamam derse alırım yoksa yine arayış :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:07 ----------

Alıntı berkcigdem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ayrıca birşey daha eklemek isterim .

ss diye bir şartın yok ise

inazuma ya bir bakabilirsin bence.
    Bir ara inazumaya baya niyetlenmistim ama yakıtı fazla parçası çok pahalı ve sıkıntılı motorlar diye bi kaç duyum alınca sogudum biraz açıkçası. Yoksa çok beğendiğim hep aklımda olan bi modeldi inazuma.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:10 ----------

Alıntı SametSenel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    CBR 125ten sonra R25 le gezdirmiştim hatunu,rahatsız gelmişti R25. Zaten Cbrların koltuk daha pofuduk ve süspansiyon daha yumuşak,birde R25 biraz daha sportif oturuş gerektiriyor e artçıda sizinle beraber öyle durduğu için biraz sıkıntı çekebilir ama kısa mesafelerde sorun olmaz gibi.
    Hiç mola vermeden 250-300 km yol yaptığımız oluyo bazen klüple birlikte. O yüzden cbr bi nebze de olsa daha rahat olucak sanırım.
    s103r bunu beğendi.

Sokollu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Dusundugun iki motorun birbirinden daha rahat diye siyrilacagi bir kriter yok sanirim. Oturulan alan ve selenin nispeten daha yumusak olmasi, ve artci tutamaklarini dusununce Cbr daha iyi bir secim gibi gozukuyor.

Cbr deki titresimi hissedip sorun eden arkadaslari anlamiyorum, farkli farkli motorlar kullandim ayakliklarda elciklerde birakin el ayak uyusturmayi,hic sorun edilecek bir titresim gormedim. Tabi ki bu kullanilan devire gore degisiyordur.

Baska bir motosiklet onermeyin demissiniz ama, 10bin km`ye yakin kullandigim Inazuma hakkinda hep konforlu,araba kadar rahat gibi tanimlari hep gormussunuzdur zaten. 3 motosiklette de maksimum 120 km hizla artcili veya tek surulur ama 100 km`ye kadar neredeyse hic titremeyen motor Inazumadir. Ne depoda ne elcikte ne ayakliklarda bir titresim olmaz. Oturus pozisyonu nedeniyle de artci da rahattir, r25de oldugu gibi yuksekte kalip one dogru egilmek zorunda kalmaz.

% 90 artcili olmak demek neredeyse motora tek binmemek demektir.

Iki motora tekrar donmek gerekirse r25 iddia edildigi gibi ss tadini daha cok veren, daha cok devir ceviren ve agresif surulmeye musait bir motosiklet iken, cbr topcase bile takabileceginiz, buyukbabasi Vfr tarzi touring damari olan bi motor.

Sikilip biraz basayim dediginizde Inazuma `abi ne guzel gidiyoruz iste agzimizin tadinizi bozdun` deyip hem cok yakmaya hem de aynalar ve elciklerde titresime neden olur, 130`dan sonra zor tirmanir, cbr ise ayni hiza 2bin devir kadar once cikabildigi icin gazi acip 150+ hizlara cikmaniza olanak verir.

Ekmele : Mesajinizi yeni gordum Inazuma hakkinda duyduklariniz tamamen falso Parca fiyatlarini bilemem ben sadece periyodik bakima gitmistim ayni fiyatlar ama sikintili motor tabirine en uzak makine Inazuma`dir, 117bin km`ye sadece periyodik bakimlarla gelmis kurye motosikletini ilk gunku gibi gordum, parca ve isciligin en kaliteli oldugu motor (300ccler dahil) bence Inazumadir.
    kahve ve araltı bunu beğendiler.

A.Türker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125R
    Hep kız arkadaşınla geziyorsan çare xmax artı sissy bar ama yok ille ss diyorsan cbr al. R25in artçı koltuğuna bakınca bile ne kadar yetersiz olduğu anlaşılıyor zaten. Yinede maxi scooter derim.

Motosikleti
    Alıntı Sokollu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dusundugun iki motorun birbirinden daha rahat diye siyrilacagi bir kriter yok sanirim. Oturulan alan ve selenin nispeten daha yumusak olmasi, ve artci tutamaklarini dusununce Cbr daha iyi bir secim gibi gozukuyor.

Cbr deki titresimi hissedip sorun eden arkadaslari anlamiyorum, farkli farkli motorlar kullandim ayakliklarda elciklerde birakin el ayak uyusturmayi,hic sorun edilecek bir titresim gormedim. Tabi ki bu kullanilan devire gore degisiyordur.

Baska bir motosiklet onermeyin demissiniz ama, 10bin km`ye yakin kullandigim Inazuma hakkinda hep konforlu,araba kadar rahat gibi tanimlari hep gormussunuzdur zaten. 3 motosiklette de maksimum 120 km hizla artcili veya tek surulur ama 100 km`ye kadar neredeyse hic titremeyen motor Inazumadir. Ne depoda ne elcikte ne ayakliklarda bir titresim olmaz. Oturus pozisyonu nedeniyle de artci da rahattir, r25de oldugu gibi yuksekte kalip one dogru egilmek zorunda kalmaz.

% 90 artcili olmak demek neredeyse motora tek binmemek demektir.

Iki motora tekrar donmek gerekirse r25 iddia edildigi gibi ss tadini daha cok veren, daha cok devir ceviren ve agresif surulmeye musait bir motosiklet iken, cbr topcase bile takabileceginiz, buyukbabasi Vfr tarzi touring damari olan bi motor.

Sikilip biraz basayim dediginizde Inazuma `abi ne guzel gidiyoruz iste agzimizin tadinizi bozdun` deyip hem cok yakmaya hem de aynalar ve elciklerde titresime neden olur, 130`dan sonra zor tirmanir, cbr ise ayni hiza 2bin devir kadar once cikabildigi icin gazi acip 150+ hizlara cikmaniza olanak verir.

Ekmele : Mesajinizi yeni gordum Inazuma hakkinda duyduklariniz tamamen falso Parca fiyatlarini bilemem ben sadece periyodik bakima gitmistim ayni fiyatlar ama sikintili motor tabirine en uzak makine Inazuma`dir, 117bin km`ye sadece periyodik bakimlarla gelmis kurye motosikletini ilk gunku gibi gordum, parca ve isciligin en kaliteli oldugu motor (300ccler dahil) bence Inazumadir.
    İnazumaya tekrar bakmaya başlıyım ben o zaman tek sıkıntı uzun yollarda top speed olur bi yerden sonra sıkar onun dışında bi sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum anlattıklarınızı baz alarak

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:35 ----------

Alıntı A.Türker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hep kız arkadaşınla geziyorsan çare xmax artı sissy bar ama yok ille ss diyorsan cbr al. R25in artçı koltuğuna bakınca bile ne kadar yetersiz olduğu anlaşılıyor zaten. Yinede maxi scooter derim.
    Birkaç gün abimin maxi scooteriyla gezdik yol yaptık kız arkadasimla birlikte. Artçı için çok rahat benim için çok rahat bagajı inanılmaz avantaj. Ama Xmax GTS joymax s3 bi türlü sevemedim tiplerini Alışamadım. Zaten bu savaşı hatun kazanırsa sonuç maxi olucak ama benim tercihim hep vitesli motordan yana

Sokollu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı deprogadias adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İnazumaya tekrar bakmaya başlıyım ben o zaman tek sıkıntı uzun yollarda top speed olur bi yerden sonra sıkar onun dışında bi sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum anlattıklarınızı baz alarak
    Yakit 100 kmde yarim litre kadar farkedebilir, Cbr 3,7 yaktiginiz yerde Inazuma 4.2 yakar. Kisa vites araliklarina alisirsaniz 4 ortalama ile gezersiniz, ama makine bi 10bine kadar gelsin de oyle atarim vitesi derseniz 5 lt`ye kadar yolu var.

Suzi sanildigi gibi 250-300 kg hantal bir makine degildir aralarinda sadece 20 kusur kg fark vardir ki debriyaji salinca unutursunuz, ybrden daha kolay kullanilir.

Cook sicak gezilerde uzun yolda bi sikayetim oluyordu, iki taraftaki egsoza uzanan manifold borulari artci ve surucu peginin tam altinda, ayaginizin altinda bi isi hissedilebilir.

Onun disinda hic ikinci marsa gerek kalmaz, motor blogunun sesi kullanilan malzeme guven verir.

Inazuma basliginda artci suren cok aktif uye var, goruslerini ogrenebilirsiniz.
    --------------------------------------

Bende sığar iki cihân ben bu cihâna sığmazam.

EldekiDebryj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DUKE 200
    R25 hakkinda fikrim yok.
    Cbr250R kullaniyorum.Gayet rahat kendi motoruma artçıda oldum. Arkada dimdik oturuyorsun.Koltukta hafif pufflu
    zaten.Herhangi bir rahatsızlık vermez diye düşünüyorum.
    Yorumları okuyunca hayret ettim ne kadar rahatına düşkün hatunlarınız varmış arkadaş.
    Ben 600RR'ın arkasında uzun yol bile yaptım defalarca,ne büyük dert.
    Thermosifon bunu beğendi.

valla yani bizde öyleyiz bi xmax hayranlığı gidiyor 10 bin bayılamam şimdi eşek ybr iyidir :D ama elinde maddi güç varsa inan bende vitesli derim başka demem ama xmax tur camı çanta diz koruma ile heryere gidersin ss diyorsan 4 silindir 600 olsun ama cbr falan onlar bana anlamsız geliyor bi iki gün zevk sonra uzun yol artçı falan dedin mi hayatın tüm gerçekleri suratına çarpyor yani piyasa o kadar sıkıntı ki düzgün motor çok çok iyi para.işin özü ben senin durumda olsam xmax alırım ama daha ileriki boyutta hayalim 3lü çantalı tenere. ss alacaksan ileride r6 falan alırsın ss ruhu en aşağı orada başlar.yinede sen bilirsin yani ben sürekli okul memleket arası transatlantik gibi takılıyorum konfor bagaj en önde o bakımdan yani seçim işi zor allah kolaylık versin

Motosikleti
    ktm 1190
    Alıntı EldekiDebryj adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    R25 hakkinda fikrim yok.
    Cbr250R kullaniyorum.Gayet rahat kendi motoruma artçıda oldum. Arkada dimdik oturuyorsun.Koltukta hafif pufflu
    zaten.Herhangi bir rahatsızlık vermez diye düşünüyorum.
    Yorumları okuyunca hayret ettim ne kadar rahatına düşkün hatunlarınız varmış arkadaş.
    Ben 600RR'ın arkasında uzun yol bile yaptım defalarca,ne büyük dert.
    Valla uzun yol yapan birisi olarak tabikide rahatlığıma önem vermek zorundayım. Artçı olarakta yaptım kendim kullanarakta. Sonuçta eziyet çekmek için yapmıyorum bu yolculuğu zevkim için yapıyorum. Heleki bir yerden sonra stabilize olmayan yollara giriyorsanız artçıyıda kendinizide çok daha fazla düşünmeye başlıyorsunuz. Eğer bir gün çok daha konforlu bir motor ile uzun yol yapar iseniz ne demek istediğimi çok iyi anlarsınız.

Motosikleti
    Yamaha YZF R25
    Hocam r25 sahibi olarak söylüyorum. R25 te artçı almayacaksın şahsen ben artçı aldığımda kendimde sıkıntı çekiyorum. Konfor olarak cbr 250r daha rahat bence. Ben çift silindir olsun görüntü olsun diye r25 aldım ama rahatlık konusunda bence cbr250r bir adım önde bana kalırsa.

Artçılık bu motorlarda zor zaten sende belirtmişsin. Bence senin kız arkadaş ileride başının etini yer bu nasıl motor diye. Hele bide z-on sonra ss sıkıntı yaratır söylemesi benden gerisi sizden

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)