Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motorumun rölantisi neden yüksek kafayı yicem (videolu)

REKLAM ALANI

Motosikleti
    CG125 ES
    Arkadaşlar benim honda cg125es 2005 model motorum var. Motor soğukken iyi rölantisi fazla değil ama ısınınca rölanti anormal şekilde artıyor. Bu sorun için karbüratör değiştirdim, önceki karbüratör sorunluydu biraz ama sorun hala devam ediyor. Karbüratörün rölanti ayarı en düşükte. Hava ayarı hiç ellenmedi fabrikadan geldiği şekliyle duruyor. Motorun Gidişinde performansında filan bir sorun yok düz yolda 80-90 arası sabit gidebiliyor bazen 100 e kadar çıkıyor. Videolar aşağıda sizden ricam bi izleyip sorun hakkında yardımcı olabilir misiniz? Aşağıdaki videolar motor gün içinde kullanıldıktan sonra çekildi yani soğuk değildi videoyu çektiğimde. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Mondial, M 150 Vulture
    Rölanti ayarını düşüremiyor musun?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Harbiden çok yüksek pancar motoru gibi çalışıyor. Devir saatinide çekseydin keşke, bu şekilde bişey söylemek zor.

hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    İyi de ısınınca zaten devir yükselir, jikle ile çalıştırıp biraz ısınınca jikleyi kapatırsınız ve olması gereken rölantiye ulaşırsınız. Bu bütün karbüratörlü motosikletlerde böyledir, esas farklılık soğukken normal bir rölantisi olmasında. Sıcakken düzgün çalışacak şekilde ayarlayın ve soğukken rölanti çok düşük olduğunda jikle kullanın. Olması gereken bu, eğer dediklerinizi yanlış anlamadıysam.

Edit; En düşük ayarda olduğunu görmemişim. Bence ayarında sorun var, fazla yakıyorsa muhtemelen öyledir.
    manofsteel bunu beğendi.

Motosikleti
    CG125 ES
    Alıntı Darkfriairs adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Rölanti ayarını düşüremiyor musun?
    Ayar zaten en düşükte.

Alıntı avici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Harbiden çok yüksek pancar motoru gibi çalışıyor. Devir saatinide çekseydin keşke, bu şekilde bişey söylemek zor.

Motorda devir saati yok. O yüzden zaten tam olarak ölçemiyorum.

Alıntı hakikiteker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İyi de ısınınca zaten devir yükselir, jikle ile çalıştırıp biraz ısınınca jikleyi kapatırsınız ve olması gereken rölantiye ulaşırsınız. Bu bütün karbüratörlü motosikletlerde böyledir, esas farklılık soğukken normal bir rölantisi olmasında. Sıcakken düzgün çalışacak şekilde ayarlayın ve soğukken rölanti çok düşük olduğunda jikle kullanın. Olması gereken bu, eğer dediklerinizi yanlış anlamadıysam.

Edit; En düşük ayarda olduğunu görmemişim. Bence ayarında sorun var, fazla yakıyorsa muhtemelen öyledir.

Soğuk havalarda jikleyi ortaya veya en yukarı almazsam çok zor çalışıyor. Fakat jikleyi yukarı veya en yukarı almak deviri arttırmıyor, sadece motorun zorlanmadan tek marşta çalışmasını sağlıyor. 5 dakika ısındıktan sonra jikleyi normale alıp devam ediyorum. Motor soğukken genelde normal rölantide çalışıyor fakat ısınınca rölanti anormal şekilde artıyor. Yakıtı ise fazla değil kilometrede 16 kuruş yakıyor benzini 4,5 tl olarak alırsak.

hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Alıntı yigitap adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ayar zaten en düşükte.

Motorda devir saati yok. O yüzden zaten tam olarak ölçemiyorum.

Soğuk havalarda jikleyi ortaya veya en yukarı almazsam çok zor çalışıyor. Fakat jikleyi yukarı veya en yukarı almak deviri arttırmıyor, sadece motorun zorlanmadan tek marşta çalışmasını sağlıyor. 5 dakika ısındıktan sonra jikleyi normale alıp devam ediyorum. Motor soğukken genelde normal rölantide çalışıyor fakat ısınınca rölanti anormal şekilde artıyor. Yakıtı ise fazla değil kilometrede 16 kuruş yakıyor benzini 4,5 tl olarak alırsak.
    Yakıt normal mi? 3,55lt/100km yapıyor hesaba göre.
    Rüzgarın saçlarını yalayıp,saçlarının ahenkle dans etmesi olayına hiç girmiyorum, çünkü kasksız binmiyoruz

Motosikleti
    CG125 ES
    Evet litre olarak hesap yaparsak çok yakıyor ama karbüratör yenisiyle değiştikten sonra hesap yapmadım. O zaman tüketim de fazlaysa sizce sorun neyden kaynaklanıyor olabilir hocam ?

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Subap ayarı berbat, çok ses yapıyor o yüzden rölanti saçmalıyor olabilir. Subap ayarı bozuk motor rölantide durmaz stop eder, rölantisini yüksek ayarlıyosundur bu durumda sıcak ve soğuk rölanti arasında da fark olabilir. Video'da duyduğum rölanti devri de çok yüksek ayrıca. Subap ayarından sonra hava ayarı ve rölanti ayarı yapılmalı.
    Cavalry bunu beğendi.

Motosikleti
    CG125 ES
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Subap ayarı berbat, çok ses yapıyor o yüzden rölanti saçmalıyor olabilir. Subap ayarı bozuk motor rölantide durmaz stop eder, rölantisini yüksek ayarlıyosundur bu durumda sıcak ve soğuk rölanti arasında da fark olabilir. Video'da duyduğum rölanti devri de çok yüksek ayrıca. Subap ayarından sonra hava ayarı ve rölanti ayarı yapılmalı.

Hocam motordan gelen şıkırtı subaplardan değil ittiricilerden geliyor. Subap ayarı 1-2 ay önce yapıldı. Rölantisi şuan en düşük ayarda. Benim aklıma karbüratör manifoltları geliyor. Manifoldun birinde hafif yarılma vardı silikon çekmiştim yine de hava alıyor olablir.

Motosikleti
    Hocam motordan gelen şıkırtı subaplardan değil ittiricilerden geliyor. Subap ayarı 1-2 ay önce yapıldı. Rölantisi şuan en düşük ayarda. Benim aklıma karbüratör manifoltları geliyor. Manifoldun birinde hafif yarılma vardı silikon çekmiştim yine de hava alıyor olablir.
    İttiricilerde ses yapacak ne var hem ittiricilerde olabilecek sesin kaynağı da subapların ayarsızlığıdır. Böyle çat çat diye gelmecek subaplardan ses, daha ince ve az olacak şıkır şıkır.

Motosikleti
    CG125 ES
    İttiricilerde ses yapacak ne var hem ittiricilerde olabilecek sesin kaynağı da subapların ayarsızlığıdır. Böyle çat çat diye gelmecek subaplardan ses, daha ince ve az olacak şıkır şıkır.
    Yani subap ayarında mı sorun var diyorsunuz hocam ?

Motosikleti
    Yani subap ayarında mı sorun var diyorsunuz hocam ?
    Çok ses yapıyo bence, daha önce kendi motorumu videoya çekmiştim. Modifiyeli 210cc olmasına rağmen bu kadar ses çıkarmıyodu subaplar.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    dostum yanlış anlamada ne kadar gıcık bi sesi var bunun her yerden börtlemiş piston aşağı inmiş
    Mengu16 bunu beğendi.

efesyus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM RC 200
    Aynı ses benim aracımdan geliyordu ilk olarak bende subaplardan diye düşünüp ayar yaptırtım kesilmedi, uzun araştırmalar sonun da sorunun iticilerde olduğunu anladım Amerikadan itici sipariş ettim 16 tane oda kesmedi. Meğer şöyle bir durum olmuş bozuk iticilerden dolayı iticilerin içine yağ pompalayan kompresor benzeri küçük alet tıkanma yapmış, yeni temiz çalışan iticileri koyunca bile bozuk etkisi yapıp subap ayarı kaçırıp ses yapıyordu aleti açtım temizledim bütün ayarları hallettim 200km kadar yol yaptım ses 0 oldu düzgün çalışıyor.

Diyeceksin motosiklet ile araba motoru aynımıdır bilemem ancak aynı devir problemi bendede oluyordu çalıştırdıktan sonra, devirli kullanımlardan sonra ses düzeyinde artma ve gene devirli kullanımlardan sonra ışıklarda, trafikte durunca stop etme gaz almama problemleri olmaya başlamıştı. Sana tavsiyem lifter ve onun kompresorune baktırman ama önce karbürator borusuna bi bak eğer ondansa bu kadar hamallığa girmemiş olursun

Motosikleti
    Alıntı efesyus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynı ses benim aracımdan geliyordu ilk olarak bende subaplardan diye düşünüp ayar yaptırtım kesilmedi, uzun araştırmalar sonun da sorunun iticilerde olduğunu anladım Amerikadan itici sipariş ettim 16 tane oda kesmedi. Meğer şöyle bir durum olmuş bozuk iticilerden dolayı iticilerin içine yağ pompalayan kompresor benzeri küçük alet tıkanma yapmış, yeni temiz çalışan iticileri koyunca bile bozuk etkisi yapıp subap ayarı kaçırıp ses yapıyordu aleti açtım temizledim bütün ayarları hallettim 200km kadar yol yaptım ses 0 oldu düzgün çalışıyor.

Diyeceksin motosiklet ile araba motoru aynımıdır bilemem ancak aynı devir problemi bendede oluyordu çalıştırdıktan sonra, devirli kullanımlardan sonra ses düzeyinde artma ve gene devirli kullanımlardan sonra ışıklarda, trafikte durunca stop etme gaz almama problemleri olmaya başlamıştı. Sana tavsiyem lifter ve onun kompresorune baktırman ama önce karbürator borusuna bi bak eğer ondansa bu kadar hamallığa girmemiş olursun
    Bu motor Cg öyle amerikadan gelen parçası olmaz. Gaziantep'ten Adana'dan falan getiririz parçasını Modifiye yaparken türkiye'nin dört bir yanından parça topladım iyi biliyorum.
    yigitap bunu beğendi.

Motosikleti
    CG125 ES
    Alıntı efesyus adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Hocam dediğinizi tam anlayamadım, itici çubukların içine yağ pompalayan bir alet mi var yoksa motorun normal yağ pompasından mı bahsediyorsunuz ? Bugün manifoltları da değiştiricem artık olmazsa motorun içinde bir sorun var demektir.

Motosikleti
    Hocam dediğinizi tam anlayamadım, itici çubukların içine yağ pompalayan bir alet mi var yoksa motorun normal yağ pompasından mı bahsediyorsunuz ? Bugün manifoltları da değiştiricem artık olmazsa motorun içinde bir sorun var demektir.
    Tek silindir değil mi bu motor niye manifoltlar diyorsunuz. Manifolt tektir.

Motosikleti
    CG125 ES
    Tek silindir değil mi bu motor niye manifoltlar diyorsunuz. Manifolt tektir.
    Manifoltlar derken hava filtresinden karbüratöre giden boru ve karbüratörden motora giden boruyu kastediyorum.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)