Darkcity2000 adlı üyeden alıntı
ABS durus mesafesini kisaltmaz, bilakis uzatir ancak guvenli ve devrilmeden durmanizi gerekiyorsa manevra yapabilmenize olanak tanir.
3-5 ay once atlattigim bir durum buna guzel bir ornek :
Gunesli bir haftasonu, bayram tatili yollar bos, keyifle ciktim yola, Ankara TRT nin yakinlarinda yol bos sayilir hizim 70 civari sol seride gectim, sonra dikizden hizla yakladan bir araba farkettim o sirada onumde isiklar yesil yaniyordu, dikkatim arkadan gelen araca fazlaca takildi iste o birkac sn sola doneceklere kirmizi devam edeceklere yesil yanmaya devam etmis keza dikize bakarken ki saniyeler icinde yanimdan trafik aktigindan otomatik olarak onundeki trafiginde aktigini farzedivermisim, bunlar birkac saniye icinde gelisen olaylar sonra onumde 3 aracin donmek icin durdugunu farkettigimde hersey cok gecti..o an duran hedefe carpacagimi anladim ama artik yeterli mesafemde kalmamisti, Allah ne verdiyse limon portakal falan hak getire tam guc asildim amortisorler kapanacak vakti bulamadan tekerler kilitlendi ve ABS takir takir devreye girmeye basladi, motor F650GS bu arada.. yok duramadim, son anda araclar ile sol refuj arasinda yarim metre belki bir bosluk gordum ve sert kontra ile o araya daldim ne var ki aksilikler ust uste geliyordu, refujde cicek cim sulamasi yapilmis ve yerler islakti.. ABS cildirdi.. inanin en ondeki aracinda gecip yolun ortasina varmadan durabildim..eminim bekleyen arabadakiler yanindan hars diye gecen bana ne yapiyor bu manyak demislerdir... durdum motor one arkaya yaylandi beni atacak gibi oldu sonra normale dondu.. bozuntuya vermemek icin sanki amortisorleri deniyormusum gibi harekete devam ettim... velhasil profesyonel egitim ler almis biriyim ama abs olmasaydi o hizla yere yapisip duran aracin altina girecek, hadi yana kirmis olsam yerde kayacak en az 3 aracin yanini kendimle pert edecektim... o motor ip gibi disiplinini hic bozmadi..