Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Harley Davidson kullanmış olanlar yardım

REKLAM ALANI

Arkadaşlar merhabalar Yamaha Ybr 125 kullanıcısıyım km tecrübem 5000 civarında bi arkadaşım harley davidson softail slim modelinden aldı ve kullanmıyor bi kaç günlüğüne sana veriyim dene dedi.Hayatımda ybr'den başka motora binmedim Harley'i inanılmaz merak ediyorum motor 1690 cc ve 305 kilo bi motor.Motorun özellikleri görünce resmen korktum fakat bu fırsat bidaha ayağıma gelmez.Harley'i kullanması nasıl kolaymı kullanabilirmiyim boy 171 cm kilo 74.Bu motoru kontrol edebilirmiyim ayak boyum yeterli olurmu? hakikaten içim kıpır kıpır ama ya düşürürsem kontrol edemezsem ağır gelirse korkusuda yok değil daha önce Harley'e binmiş olanlardan yardımlarını bekliyorum teşekkürler şimdiden

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Ali1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SATTI
    Ağırdır, kontrolü zordur, dönüşleri bilmeyen adamdan ter akıtır. Ama yinede sen bilirsin.

Not: Kullanmadım fakat birkaç tur attım

yüksek hızlara çıkmayı yüksek hızdan kastım 80-100 km falan kesinlikle düşünmüyorum zaten max 60 km hızla şehir içinde kullanmayı düşünüyorum yav hakikaten çok özeniyorum ama bi o kadarda korkuyorum

BlackGhost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba SL200 - Honda BlackWidow 2001 (Chaos MC)
    chopper motorlar ağır olur,asgari 250kg ve üstü bir ağırlıklara sahiptir.Söylemiş olduğunuz harleyi kolay kolay kimse emanette vermez,şanslısınız.O motora binip birkaç tur attıkdan sonrada tarz değişikliğini ciddi anlamda da düşüneceksiniz.Chopper arenasındaki en baba motoru tecrübe edineceksin elbetteki ilk tecrübeden ötürü sıkıntılar olacaktır.Chopper motorların denge merkezi ortada olduğu için ağırlık konusunu çok dert edilmez,elbette ilk zamanlar alışmazı zor olacaktır ama sonra tüy gibi hafif gelir,motoru hareket ettirene kadardır sıkıntısı

Tavsitem kontrollü kullanım ederek tecrübe edinin.Sonra zaten motorun tepkilerini anlayınca alışacaksınız.Burda ilk etapda gaz-debriyaj tepkisini ölçün,elinizi alıştırın .Aynı bisiklete ilk kez binip ilerleme alıştırması yapar gibi,sonra sadece 1 ve 2. vites ilerlemesi yapın,motorun tepkilerini ölçün.Bu süreçde zaten kendi kendinize "ben motor kullanmamışım" diyeceksiniz emin olun zira kendi klansmanın "top class" olan bir motor kullanacaksınız ve hayatınızdaki en tepe noktası olarak kıyas tutacağınız bir makine olacak (chopper arenasında) dolayısı ile çekinmeyin,korkmayın bir yarış motoru gibi haşin bir alet değildir harleyler.Ama dediğim gibi en kötü durum alışkanlık yaratır o konuda dikkatli olun derim ben
    Bobbers20 bunu beğendi.
    Şahsi İnstagram Hesabım: _hayalet_ct.mc
    Chaos Turkey MC - instagram: chaos.turkey.mc
    Superlight Türkiye Facebook Sayfamız: slturkiye

Motosikleti
    KTM 990 SMT 2010, Triumph Tiger 800 2014
    Yatırırsan motorunu satar tamir ettirirsin, büyük problem değil.
    krd bunu beğendi.

Ali1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SATTI
    Alıntı cem_fb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yatırırsan motorunu satar tamir ettirirsin, büyük problem değil.
    Aranan kan bulundu. Teşekkürler TÜRKİYE
    AKIN17, Mitoqondri ve Thermosifon bunu beğendiler.

Motosikleti
    Bu arada motorun tam model ve yılını söyleyebilirmisin acaba?

yemin ederim şu yazdıklarınızı okuyunca yüzümde gülücükler açtı inanın bende çok heycanlıyım kendisi bana hatta 1 haftalığın al takıl kafana göre dedi fakat ben çalınır vs korkusundan pazar günü geri iade etmeyi düşünüyorum.dediğiniz gibi ilk defa motora başlamış gibi 1 saat antrenman yapıp trafiğe çıkmayı düşünüyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:10 ----------

yılı bilmiyorum ama softail slim modeli olduğunu biliyorum tahminim 2015 falandır

Motosikleti

böyle bir aletmidir?

aynen birebir fotodakinin siyahı

Motosikleti
    Tamam,çok dengeli bir motor.Tavsiyem korkmadan binin ama temkinli kullanın.Elbette işin riski her zaman vardır,kalkıpda ben hiçbirşey olmaz-etmez diyemem,olay tamamiyle sizin kabiliyetinize bağlı bir şey.Tavsiyem motoru çalıştırmadan önce boşa alıp ayaklarınızla motoru ilerletin,motorun dengesini ilk etapda bir görün.Sonra bunu motoru çalıştırarak yapın,boşta yürüterek gezinin,sağa-sola dönün,geri geri hareket edin.Burda amaç ağır bir motorun dengesini ve tepkilerini görmek.Sonra 1. vitesde kalkış yapmadan gaz-debriyaj kavrama noktasını ölçün,motor kavramayı hangi noktadan kavrıyor onu test edin(kalkış yapmayın,motor hareket eder gibi olunca debriyajı sıkın sonra tekrar kavrama noktasını bulun).Elinizi alıştırdıkdan sonra 1.vitesde kalkış yapın ,yürüyüş hızında devam edip sonra durun ve ardından klasik dur-kalk deneyimini yaşayın.Bu noktada ön fren kullanmayın,arka fren ile tecrübe edinin sonra motorun tepkilerini algıladığınız vakit dur kalklarınızı ön fren ile pekiştirin.Ardından zaten 1. ve 2. vites hızında devam edin.

Bu süreçde sabırlı olun,motorun dengesini kavradığınız an " kolaynış göründüğü gibi değilmiş" diyip kafadan yol yapmayın.Bu motor çalışması ve sesinden insanı gaza getirir,sabırlı olun kademe kademe gidin.

Ancak dediğim gibi chopper arenası farklı bir tarzdır,şu yönden mutlu olun harleyini verebilcek bir dostunuz var
    Motoru alırkende risklerini bilerek aldığınızı mutlaka belirtin ,sıkıntı yaşamayın.

İşin en kötü tarafı alışınca geri vermek sizin için zor olacak
    şimdiden kolay gelsin,foto paylaşımı yaparsanız mutlu oluruz.
    Bobbers20 ve chetaq bunu beğendiler.

Mitoqondri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İnşallah bi sıkıntı yaşamazsın. Olmadı Ybr'yi verip üzerine biraz daha koyar satın alırsın.

Şaka bir yana kazasız belasız sürüşler gerçekleştirin. Keyif alın.

Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim aynen dediklerinizi yapıcam.En kısa zamanda motorun fotolarını buraya ekliycem motor uzun zamandır çalışmadığı için aküsü bitmiş ilk iş aküsünü doldurucaz beraber aklım almıyor böyle bi motoru garajda aylarca yatırmak ))

siyahus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 ZN - RR DD250- GV 250 - Yamaha MT-25
    Kişşşke Benim ossaaaa :D gözüm kaldı ya laa! Aman dur bişey falan olur, maşşallah Allah sshibine bağışlasın :D 2 tur da ben binem mi

Bobbers20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Henüz yok
    Alıntı BlackGhost adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tamam,çok dengeli bir motor.Tavsiyem korkmadan binin ama temkinli kullanın.Elbette işin riski her zaman vardır,kalkıpda ben hiçbirşey olmaz-etmez diyemem,olay tamamiyle sizin kabiliyetinize bağlı bir şey.Tavsiyem motoru çalıştırmadan önce boşa alıp ayaklarınızla motoru ilerletin,motorun dengesini ilk etapda bir görün.Sonra bunu motoru çalıştırarak yapın,boşta yürüterek gezinin,sağa-sola dönün,geri geri hareket edin.Burda amaç ağır bir motorun dengesini ve tepkilerini görmek.Sonra 1. vitesde kalkış yapmadan gaz-debriyaj kavrama noktasını ölçün,motor kavramayı hangi noktadan kavrıyor onu test edin(kalkış yapmayın,motor hareket eder gibi olunca debriyajı sıkın sonra tekrar kavrama noktasını bulun).Elinizi alıştırdıkdan sonra 1.vitesde kalkış yapın ,yürüyüş hızında devam edip sonra durun ve ardından klasik dur-kalk deneyimini yaşayın.Bu noktada ön fren kullanmayın,arka fren ile tecrübe edinin sonra motorun tepkilerini algıladığınız vakit dur kalklarınızı ön fren ile pekiştirin.Ardından zaten 1. ve 2. vites hızında devam edin.

Bu süreçde sabırlı olun,motorun dengesini kavradığınız an " kolaynış göründüğü gibi değilmiş" diyip kafadan yol yapmayın.Bu motor çalışması ve sesinden insanı gaza getirir,sabırlı olun kademe kademe gidin.

Ancak dediğim gibi chopper arenası farklı bir tarzdır,şu yönden mutlu olun harleyini verebilcek bir dostunuz var
    Motoru alırkende risklerini bilerek aldığınızı mutlaka belirtin ,sıkıntı yaşamayın.

İşin en kötü tarafı alışınca geri vermek sizin için zor olacak
    şimdiden kolay gelsin,foto paylaşımı yaparsanız mutlu oluruz.
    söyledikleriniz çok doğru. Hafif ve seri motor alıştıktan sonra böyle bir makineyi ışıklarda durup kaldırmak bile insanı yoruyor hele ki şehir trafinde dur kalklar çoksa ışıklarda motoru sağa yada sola yatırmamak için uğraş veriyor insan yada benim boyumun uzun olup zayıf olduğundan bana öyle geldi ve bu bahsettiğim dragstar 1100deydi. Harleyler arasında en sevdiğim model softail slim hem klasik hem spor bir havası var bobberdan gelen bir sporluk. Şunu söylemeliyim ki çok şanlısınız size öyle bir motoru emanet edecek arkadaşınız var burada sizi etkileyecek faktör ağırlık, viraja girip çıkma tepkileri, gaz debriyaj fren tepkileri olur onun dışında geri aynı motor :D inşallah kazasız belasız kullanır sizi de chopper grubuna bekleriz :D

bazen25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    x evo 400
    Kalkışa dikkat et, ybr gibi değildir, daha yavaş bırak debriyajı arka tarafı biranda önünde görebilirsin. Önün müsait değilse yada bağlantılı yollarda deneme amaçlı gaz açma ybr kadar kıvrak olmadığını unutma. Frenlere çok güvenme . Korna çalma gazı aç yeter sonra ybr yi sat para biriktir chopper alırsın aklında hiç yokken bu tarza yönelebilirsin ( sallamıyorum hepsi tecrübe ile sabittir)

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Harley kullanmadım, konu hakkında teknik olarak yardımcı olamayacağım.
    Maddi ve manevi olarak ise;
    Çocuğum hariç her şeyimi güvendiğim kişilere emanet edebilirim.
    Ama güvendiğim herhangi birinin çocuğu da dahil hiçbir şeyini emanet almam.
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

capozzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 1100 sport
    Güzel kardeşim benden sana bir tavsiye, sadece arkadaşının gözü önünde bir kaç tur at, denemiş ol sonra da iade et. Kendi tecrüben çok az ve kullanmayı planladığın şekil bu motosiklet için en zor kullanım şekli (yani maks 60 km ile şehir içi dur-kalk). 5000 km ybr tecrübesi ile, 300 kg lik motoru bir kaç günlüğüne EMANET alıyorsun. Böyle riske girilmez.

1700 cc motosikleti; "çalıştır 10 dk git kapat, biraz takıl bir daha çalıştır 15 dk daha git kapat biraz takıl, bir daha çalıştır 10 dk daha git gene kapat" şeklinde kullanırsan 2 gün içinde aküyü gene bitirir, saçma sapan bir yerde motoru çalıştıramaz ve orada bırakıp elektrikçi aramak zorunda kalırsın. Ağır motosikletler özellikle yavaş giderken zordur, yavaş manevralarda insanı zorlar. Bu makineler uzun ve geniş arazilerde uzun yollar yapmak için tasarlanmıştır. 8 yıldır cruiser kullanıyorum, artık oyuncak gibi bana. Ama bazen benim bile kırmızıda dururken ayağım kayıyor, biraz boş bulunsam yatıracakmış gibi hissediyorum. Canına zarar verecek bir şey yaşamazsın bence ama üzerine bir çizik bile oluşsa maddi külfeti çok olur. Sendeyken başına bir iş gelse arkadaşlığın biter.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Eskiler "emanet malın canı g*tündedir" derlerdi. Hatirlatmakta fayda var.

orası öyle zaten beni tek düşündüren kısım bu ama şu fırsat bidaha ayağıma gelmez çünkü sahibi kullanamadığı için yakında satışa çıkarıcak aleti.en azından koruma takozları olduğunu bilmek insanı bi nebze rahatlatıyor

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)