Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Sabit örgülü(?) 6 vites ile duz 6 vites arasindaki farklar

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Ingilizcesi constant mesh olarak geciyormus yabanci karsilastirma sitelerinde goruyorum da ne ise yaradigini cikaramadim bi aydinlatirsaniz sevinirim.

-Bonus-
    Birde enduro tarzi motorlarda ( arazi agirliklu olanlarinda ) arka disliyi ufaltarak uzun yola cikmanin hiz artimi tork azalimi disinda katkilari nelerdir ?*

Cahilim malesef ama ogrenmek istiyorum
    Simdiden tesekkurler arkadaslar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:49 ----------

Ya da on disliyi kuculterek bilemedim ki hangisi daha avantajli. Bir ilanda dayi arazi yaris endurosunu almis dual sport lastik taktim ve arka disliyi 40likla degistirdim demis sanirsam yol agirlik li kullanmak icin yapmis bunu.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    CxAnKACx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM Duke 200 (2014)
    Constant mash nedir bilmiyorum ama arka disli buyur/ on disli kuculurse cekis artar , arka disli kuculur on disli buyurse de son hiz artar.

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Aka konu ne ?
    Başlık ne ?
    Mesajın ne ?
    Cavalry bunu beğendi.
    Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Constant mesh yani türkçesi ile kara şanzuman çook eskilerde kalmış bir vites kutusu tipidir. Hangi karşılaştırma sitelerinde rastlıyorsunuz merak ediyorum.

Farkı şudur,

Vites dişlileri arasında geçiş yaparken dönüş hızlarını eşitliyerek kolay vites geçişini sağlayan ara parçalar (senkromeç) yoktur. Bu sebep ile vites geçişleri çift debriyaj ve ara gazı ile yapılır (usta işi ) Günümüzde bu tür vites kutusu üretimi kalmadığını düşünmekteyim.

Sevgilerimle
    keremkrmn ve Eksantrik bunu beğendiler.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)