Selamlar arkadaslar sorum şu direksiyon yazılı sınav gibi şeyleri geçtim hepsinden kurstan belgeleri aldım ama ehliyeti yılbasından sonra alsam yeni yasaya kalırmıyım ?
Selamlar arkadaslar sorum şu direksiyon yazılı sınav gibi şeyleri geçtim hepsinden kurstan belgeleri aldım ama ehliyeti yılbasından sonra alsam yeni yasaya kalırmıyım ?
Sınav tarihi esasdır.istersen 2 sene sonra ehliyeti çıkar farketmez
Ben de bu konuda birşey soracağım. Bu ehliyetler değişecek çipli ehliyet felan olacakya, yılbaşından sonra alsak ehliyeti yeni şekliyle verirler mi acaba bilen var mı ya da nerden öğrenebileceğimi bilen
Bende yarın hazır olan dosyamı alacağım kurstan ve öğlen emniyetde randevum var. Araştırdıklarıma göre o ehliyeti 31 aralık son olmak üzere cebimize koymak zorundayız. Koymaz isek yaşla dogru orantılı yeni nesil ehliyetini alıyorsun. Ben emniyetteki randevuma kadar bütün para ödeme işlemlerimi bitirmek zorundayım. Yaklaşık 14 gün önce anca 14 üne randuvuyu aldım hemen randevuya başvurun derim.
Benim kafamı karıştıranda biri diyor yok yeni yasaya girmez biri diyor girer bilen biri yazarsa gerçekden sevinirim.
Eski ehliyetinizi ne zaman almış olursanız olun 2020 yılına kadar değiştirmek zorundasınız. Ben aynı pozisyonda olsam dosyamı bekletip yeni ehliyet alırdım.
yav garanti olsun git al ehliyetini. eski ehliyetler 5 yıl daha geçerli olacak nasılsa. motor alıp yurtdışı gezileri yapacaksan, yeni ehliyeti, sizin ordaki emniyette basılmasını bekle.
arkadaşlar ehliyeti alın diyorsunuzda randevu alınmıyor istanbulda
acaba randevu almadan gitsem nasıl olur
ceza puanı sistemine kalıyorsun. bu gün aldım ehliyetimi duvardaki uyarıda yazıyordu' kart basım tarihi 1ocak 2016 ve sonrası olanlar ceza puanı sistemine kalacaktır' diye
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:11 ----------
Bu arada saat 1'de gidip mesai sonunda alabildim ehliyetimi. sabah saat 9 da gitmekte fayda var
Senin sorunu cevabı burda.Ehliyet kursumdan gelen mesajı aynen iletiyorum
yıl başından sonra harç da ve ehliyet çıkarmada zam olcak yılbaşından sonra zamlı cıkarıcaksın tek değişen o olucak
Ben bugün emniyette gittim bütün belgeleri ve ödemeleri taktim ederek b ehliyetimi polis arkadaşa bıraktım. Bana ehliyet mayetinde kağıt verdi yenisi gelene kadar idare etmem için. Yeni ehliyetim 5 ocakta elimde olacakmış istermisiniz stajyer olayım polise eski tip ehliyetim olacak dimi dedim evet mayetinde homurdandı sadece oda bilmiyor tahminim.
Not : randevum vardı. İstanbulda randevu alamıyorsanız bile en yakın emniyet müdürlüğüne gidin yardımcı olurlar, sadece çok beklersiniz. Çözemezseniz takipçilere 50tl verin aradan hallederler. 2016 'ya kalmayın.
Arkadaşlar bu konuda bilgi vereyim,
Ehliyetini yıl başından önce almaz isen,01.01.2016 itibariyle alacağın ehliyet stajyer olacaktır.
Bilgin olsun.
Bir arkadaşımız yazmış 2 yıl içinde çevirilebilir diye doğrudur ama bu duyumu emniyetten aldık,
Siz riske girmeyin sertifika dosyanızı yılbaşından önce ehliyeti muhakkak çevirin,
Tabi randevu bulabilirseniz.
Sizcede mantıksız değilmi ehliyeti haketmişsin dosyanı felan almıssın sadece bunun ruhsatını çıkartacaksın ve stajyer'e kalacaksın.
Hiç mantıklı gelmiyor.
Ride to live,Live to ride
Honda CBR 125R (2015) > Yamaha YZF R25 (2016)
Konuyu okuduktan sonra 2 aydır beklettiğim D sınıfı ehliyet dosyam vardı. Emin olmak için kursu aradım.
Eğer Ocak 2016'yı beklersem stajyer ehliyete kalacağını söyledi.
2 sene içerisinde 75 puanı doldurup, 20 promil alkol ile yakalanırsa ehliyet sahibi direk ehliyeti iptal ediliyor dedi.
Risk almaya gerek yok ehliyetleri çıkartmak daha mantıklı.
Yeni ehliyetlerin görünüşü bu
Fakat siz belgelerinizi emniyete teslim ettiğinizde ehliyetin üzerine imza atmanızı isterler imza attığınız ehliyet geçecektir elinize.
Yani belgelerini teslim ettiğiniz tarih 2016 ise yeni stajyer ehliyeti alırsınız.
Azrail'in ilgi alanı motosikletinizin kaç cc olduğu değildir. Think good, drive Safe!..
Foruma üye olmak için tıklayın!..
Facebook sayfamızı takip etmek için tıklayın!..
Instagram hesabımızı takip etmek için tıklayın!..
Forum kurallarını buradan okuyabilirsiniz!..
Eski ehliyet, yeni ehliyet, kimlik, kart, kredi kartı, giriş kartı, indirim kartı, telefon kartı, akbil, hastane, postane..
Şunları TCKNO ile bir ortak DB e bağlasalar tüm bankalara bildirilse 1 kart taşısak felan ne bileyim..
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
Benim bildiğim motosiklet üzerinde 20 promil alkol ile ehliyete el konuluyor. Bu ceza puanını motosiklet ehliyetlerde de arabaya işleniş biçimiyle işlemek doğru olmaz. Bununla alakalı bir bilgisi olan var mı ?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)