Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yeni başlayacak için motor tavsiyesi

REKLAM ALANI

Herkese merhaba, ehliyetim 1-2 hafta içinde çıkacak ben de bir süredir kendime motor bakıyorum fakat çok fazla seçenek ve ayrıntı var bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

Bütcem 4-5 bin TL civarında ve vitesli motor almak istiyorum.
    Aynı zamanda öğrenci olduğum için 125'lik motordan fazlası yakıt konusunda beni zorlayacağını düşünüyorum yakıt tasarruflu bir motor arıyorum

Kısacası öğrenci işi bir motor arıyorum
    Önerilerinizi bekliyorum

Düzenleme: Bir de motorda 2. el mi almak daha mantıklı yoksa 0'mı bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim. Motorların çok çabuk eskidiğini gördüm 3-4 yıl geçince fiyatlarda büyük bir miktarda azalma oluyor.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Dominar 400
    hangi tarz motor düşüudüğünü söylersen daha iyi yardımcı olabiliriz

Macit250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar
    O paraya anca cbf ybr olur.yada git ucuz bir scooter al.Görüntü olsun diy abuk subuk markalara yönelme.tantuni paranıda ustalara kaptırısın.yamaha dlight gibi scooterler hem yakmaz,hem dayanıklıdır.kurye gibi gezmiyeyim dersen en manıklısı scoter.

Alıntı IronHand1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hangi tarz motor düşüudüğünü söylersen daha iyi yardımcı olabiliriz
    Spor tarzı şeylere bakıyorum karşıma çıkanlar Cbf-150,Derbi,Apache RTR 150,Ybr gibi şeyler. Falcon da hoşuma gitmiyor değil.

Alıntı Macit250 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O paraya anca cbf ybr olur.yada git ucuz bir scooter al.Görüntü olsun diy abuk subuk markalara yönelme.tantuni paranıda ustalara kaptırısın.yamaha dlight gibi scooterler hem yakmaz,hem dayanıklıdır.kurye gibi gezmiyeyim dersen en manıklısı scoter.
    Cbf, Ybr gibi motorları tavsiye etmez misiniz? Yazın da uzun yol yapmayı düşünüyorum 500km civarı. Scooter daha mı iyi olur

gokberk6426 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 390 (2017)
    cbf 150 tvs apache bak . eger kolay satiyim saglam olsun dersen ybr veya cbf . ekipmanada butce ayirman lazim yanliz

Stunt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    çok var sığmıyor :)
    cbf150 yi 5.500 tlye veren bayii var istanbulda 2016 ya girmeden önce almaya çalış baya zam gelir ötv olsun sigorta olsun, yıllarca binersin üzmez seni

Yorumlarınız için teşekkürler ortalama bir ekipman için ne kadar bütce ayırmam lazım ve şuanda param tam değil 2 maaş sonra felan alabiliyorum anca :D

gokberk6426 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 390 (2017)
    Alıntı StrazneK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yorumlarınız için teşekkürler ortalama bir ekipman için ne kadar bütce ayırmam lazım ve şuanda param tam değil 2 maaş sonra felan alabiliyorum anca :D
    en az bi 1000 koymalisin hatta o bile yetmeyebilir bence ufaktan al eldiven ayakkabi ve pantolonu ceketle kaski iyi bisey alirsin

Motosikleti
    Mondial 150 mc-x
    Mondial Mh drift ya da Mondial mc-x kötü değil yani 👍🏼

karşıyaka57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha yzf r25
    Mondial z-one-s 180
    Dijital ibre, koltuk altı bagaj, 18 Litre yakıt deposu, ön amasörlerin geniş duruşu, orjinal egzozunun tipi, koltuğun 2 parçadan oluşması, arka kuyruğun keskinliği ve kalkık olması, sınıfındaki en spor tipli yakışıklı model olması (bence) , 180 cc, kolay zaptedilebilirliği, led stop lambaları, titreşimin az olması ve sağlamlığı sebebiyle bu modeli tavsiye ederim.

Yada yeni kasa tvs apache 👍🏻

Cavalry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    LandCruiser
    Ehliyetin hayırlı olsun.. ybr 125 ya da cbf 150 düşünebilirsin bence.. Eğer çevrende bilen birisi varsa 2. el bakabilirsin..
    Sıfır motor takıntısı olan çok arkadaşımız var, benim öyle bir takıntım yok çünkü benim mantığıma göre sıfır motor almaktansa (her zaman bir üst modelini) ikinci el almaktan yanayım.. Sıfır motoru ancak ''bu benim son motorum olacak'' dersem tamamen keyfi bir şekilde alırım..
    Kendini en iyi yine kendin bilirsin, çok kıl bir adamsan ne yap et sıfır al..
    Ekipman konusunda da (mümkün mertebe) para kısmamaya çalış, sonuçta verdiğin para seni uzun bir süre koruyacak..
    Son olarak da önce ekipman sonra motor..
    Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler göreceğiz... Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar, ışıklı maviliklere süreceğiz... Açtık mıydı hele bir son vitesi, adedi devir. Motorun sesi.

hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Kardeşim, az daha koysan var ya üf

Alıntı Buraköz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mondial Mh drift ya da Mondial mc-x kötü değil yani ����
    Teşekkürkler öneri için bir kenarda dursun :D

Alıntı karşıyaka57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mondial z-one-s 180
    Dijital ibre, koltuk altı bagaj, 18 Litre yakıt deposu, ön amasörlerin geniş duruşu, orjinal egzozunun tipi, koltuğun 2 parçadan oluşması, arka kuyruğun keskinliği ve kalkık olması, sınıfındaki en spor tipli yakışıklı model olması (bence) , 180 cc, kolay zaptedilebilirliği, led stop lambaları, titreşimin az olması ve sağlamlığı sebebiyle bu modeli tavsiye ederim.

Yada yeni kasa tvs apache ����
    Apache beğendiğim modeldi Mondiale ilk defa baktım bunun da görünüşü harika. Biraz araştırayım derken apacheyle kıyaslama gördüm apache yakıt bakımından daha karlı olduğu için 15bin kmde farkı kapatıyor diye hesaplamış. Ama 15bin km'yi kim yapacak o da var

Alıntı Cavalry adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ehliyetin hayırlı olsun.. ybr 125 ya da cbf 150 düşünebilirsin bence.. Eğer çevrende bilen birisi varsa 2. el bakabilirsin..
    Sıfır motor takıntısı olan çok arkadaşımız var, benim öyle bir takıntım yok çünkü benim mantığıma göre sıfır motor almaktansa (her zaman bir üst modelini) ikinci el almaktan yanayım.. Sıfır motoru ancak ''bu benim son motorum olacak'' dersem tamamen keyfi bir şekilde alırım..
    Kendini en iyi yine kendin bilirsin, çok kıl bir adamsan ne yap et sıfır al..
    Ekipman konusunda da (mümkün mertebe) para kısmamaya çalış, sonuçta verdiğin para seni uzun bir süre koruyacak..
    Son olarak da önce ekipman sonra motor..
    Alıntı gokberk6426 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    en az bi 1000 koymalisin hatta o bile yetmeyebilir bence ufaktan al eldiven ayakkabi ve pantolonu ceketle kaski iyi bisey alirsin
    Teşekkür ederim hayırlısı olur inşallah Ybr125 ve Cbf 150 kullandım Cbf daha kullanışlı daha rahat bir motor gibi geldi bana. Motorlardan anlamam ama Ybr daha sert bir motor gibi bir hissiyat uyandırdı.
    Birşey alırken de illa 0 olacak diye bir tutumum yok temiz olsun yeter :D fakat motorlar çok çabuk eskiyor sanırım onun için sormuştum
    O zaman dediğiniz gibi ben şu ekipman işine bir başlayayım da sonra kalan paraya göre motorlara yine bir göz atarız :D Olmadı birkaç ay daha geciktiririz..

Alıntı hakikiteker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeşim, az daha koysan var ya üf
    Ne kadar üf mesela
    Cavalry bunu beğendi.

hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Alıntı StrazneK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teşekkürkler öneri için bir kenarda dursun :D

Apache beğendiğim modeldi Mondiale ilk defa baktım bunun da görünüşü harika. Biraz araştırayım derken apacheyle kıyaslama gördüm apache yakıt bakımından daha karlı olduğu için 15bin kmde farkı kapatıyor diye hesaplamış. Ama 15bin km'yi kim yapacak o da var

Teşekkür ederim hayırlısı olur inşallah Ybr125 ve Cbf 150 kullandım Cbf daha kullanışlı daha rahat bir motor gibi geldi bana. Motorlardan anlamam ama Ybr daha sert bir motor gibi bir hissiyat uyandırdı.
    Birşey alırken de illa 0 olacak diye bir tutumum yok temiz olsun yeter :D fakat motorlar çok çabuk eskiyor sanırım onun için sormuştum
    O zaman dediğiniz gibi ben şu ekipman işine bir başlayayım da sonra kalan paraya göre motorlara yine bir göz atarız :D Olmadı birkaç ay daha geciktiririz..

Ne kadar üf mesela
    Ekipman hariç 1000 daha koysan YBR alsan mutlu olursun aslında ama fiyatı çok yükseldi, önünü alamadık
    Rüzgarın saçlarını yalayıp,saçlarının ahenkle dans etmesi olayına hiç girmiyorum, çünkü kasksız binmiyoruz

bikersbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Eğer eğitime gidecem ve tasarım en onemlisi diyorsan ninja 300 u de gozden geçir tekrar soyluyorum ninja 300 için egitim sart ama 2.el en ucuz fiyatı 14.000 TL ama ninja 300 sana yeter bir motor hani hem baslangıcta kullanırsın hemde 2-3 sene sonra 125 ten yuksek cc ye geçiyim diye bir derdin olmaz , 250 sl de olabilir ben kawasaki taraftarıyım

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:42 ----------

Alıntı bikersbr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eğer eğitime gidecem ve tasarım en onemlisi diyorsan ninja 300 u de gozden geçir tekrar soyluyorum ninja 300 için egitim sart ama 2.el en ucuz fiyatı 14.000 TL ama ninja 300 sana yeter bir motor hani hem baslangıcta kullanırsın hemde 2-3 sene sonra 125 ten yuksek cc ye geçiyim diye bir derdin olmaz , 250 sl de olabilir ben kawasaki taraftarıyım
    Pardon bunu diğer konuya yazacaktım :D cbr 125 yada cbf 150 i gozden geçir

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)