Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

BAJAJ QUTE 4 tekerli motosiklet detaylı incelemesi

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yamaha Bolt XV950
    Hemen oldum abone :D Güzel olmuş inceleme bu arada. https://www.youtube.com/watch?v=_0blzU1-DGU Burdada angaralı kuryelerin bakış açısından qute incelemesi var. (yazdılarmı bilmiyorum yorumları okuyamadım.)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    LASTROMANTIC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ İNAZUMA
    Ben geçen yıl 12500 TL ye 1.2 benzinli sıralı tüplü otomobil ruhsatlı Doblo almistim pahalimi aldım biraz diye düşünüyordum. Şimdi bu aracın fiyatınıgörünce bayaa rahatladım ben dobloyu baya hesaplı almisim demekki bu fiyatlara göre

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Videoyu izledim. Aracın tasarımı gerçekten güzel, en azından dşından güzel. Üzerindeki motoru Bajaj güzel bir enduro modele uyarlayabilirse harika olacaktır. Motosiklet motoru diyorlar ama aslında motor hacmini bir kenara bırakırsak, üzerinde maksimum torkunu 4000, maksimum gücünü de 5500 devirde veren NC750'deki gibi bir otomobil motoru karakterli motor var. Bana göre motosiklet motoru değil bu. İncelemede pek bir detay yok. Araçta ısıtma olup olmadığından bile bahsedilmemiş. Havalandırma kumandalarını göremedim. Eğer ısıtma yoksa kışın binmek işkence haline gelir. İncelemede bayinin sanayi ağzıyla saçmaladığı bazı noktalar var :

- Bir litre ile 40 km gider diyor, yani 100 km'de 2.5 litre yakacakmış. Benim CBF 150 2.7 litre yakıyor. Yalan söylüyorsun anladık da bari usturuplu olsun.

- Yokuşta kalkarken kendiliğinden gaz veriyormuş. Olabilir ama kataloğunda yazmadığına göre ben inanmıyorum. Bu siteden aklı başında birisi deneyip yazmadan inanmam.

- Motor ısınınca gücünü otomatik kesiyormuş. Adam motoru kimbilir nasıl sıkıştırıp şişirmiş, sonra da gücü kesiyor diye palavra sıkıyor. Isınınca kenara çekip soğumasını bekleyecekmişiz. Bugüne dek hangi su soğutmalı aracın şiştiği görülmüş ?

- Soğutma sistemi Mercedes ile aynıymış. Bu da araç tanıtırken araya herkesin bildiği pretisjli bir marka ismini sıkıştıma çabası... "Abi bunları aslında Suzuki yapıyormuş" hesabı.

- Aracın yazılımıyla oynandığında gücü artabilirmiş, hatta önünü bile kaldırabilirmiş. Buna söyleyecek birşey bulamıyorum. Sen yaparsın usta, aslansın sen. Buna rodaj desen, "öyle bir şey kalmadı" der.

Araç güzel, sevimli. Motorunun teknik özelliklerini sevdim, üzerinde uğraşmışlar. Normal camları, kaloriferi ve 10 bin TL altı fiyatı olsa ben de alırım ama bu şartlarda ancak böyle üzerinde kendi reklamnını yapacak üç beş tamirci alacakır. Bu millete yanlış fiyatlandırma ile şu araçları bile çok gördüler.
    beko12345 bunu beğendi.

bektanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mz 301 2002- Mondial RX3i Evo 2015
    Alıntı ayzek adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ruhsatta bile motosiklet olarak gecen bir aracin vergisinin otomobil ile ayni oranda olmasi bana mantikki gelmedi heleki yillik vergisi 120 tl yi gecmiyor burda bir yanlislik var madem dedikleri gibi otv falan yuksek bunu belgelerle paylassinlar bence köstürme var bu iste
    ben paylaşırımda gene bir çok kişi düşman olur bana.
    açıkçası 3 teker ve 4 tekerler ilgimi çekmiyor.
    ayzek bunu beğendi.
    körlerin arasında tek gözlü adam kendini kral sanır

en iyisi toros almak kim alır bunu yav pulsarın fiyatı 10.000 tl iken 200 cc bu teneke arabayı kim alır bununla köye 8 kişi gidemez bunda ekmek taşıyamazsın kuralkan bunu düşünmedimi yani buna HİLKAT GARİBESİ DESEK yeridir
    jimi_hendrix bunu beğendi.

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Bugün RS200 testine gittiğimde bunu da denedim. Aracın olumlu olarak nitelendirebileceğim tek yönü motorunun 200 cc için gayet iyi olması. Bence çekiş problemi yok ama tabi yavaş hızlanıyor. Onun dışında bir kere boyutlarla ilgili bir sıkıntı var. Evet içine sığıyorsunuz ama yan camdan dışarı bakabilmek için başınızı eğmeniz gerekiyor. Benim boyum 1.78 m. Pedallara ulaşım rahat, burada sorun yok. Vitesi tiptronic vitesler gibi. Debriyaja basıp kolu yukarı ittiğinizde artıyor, aşağı ittiğinizde azalıyor. Üzerindeki mandalı çekerek aşağı ittiğinizde geri vitese geçiyor. Aslında özel bir vites kutusu bu ama bildiğimiz düz vitesi tercih ederdim. Üzerinde USB girişli kredi kartı büyüklüğünde bir radyo var, radyoyu çekmiyor. USB çalışıyormuş, ben denemedim. Araçtaki asıl büyük ve nedense kimsenin bahsetmediği sıkıntı frenler. Sanırım fren kuvvetlendiricisi yok ve frenlere büyük bir kuvvetle basmanız gerekiyor. Önünüze ani bir şey çıksa çarpmamanıza imkan yok. Frenler beni korkuttu. Bunun dışında emniyet kemerleri otomatik değil, boyunuza göre ayar yapmanız gerekiyor. Eskiden Renault 12'lerde olan kemerler gibi yani... Kaloriferi yoktu veya ben göremedim, içinde döşeme bulunmuyor, saca basıyorsunuz. Genel olarak malzeme kalitesi çok kötü ve içeriye çok ses alıyor. Açıkçası hiç beğenmedim ve fiyatından bağımsız olarak almam. Fiyatı zaten pahalı gelmişti ama şimdi konuşmaya bile gerek görmüyorum. Ticaret amacıyla su servisi için falan kullanılacaksa alınabilir ama bu sefer de fiyatı yüksek kalacaktır.

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)