Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Suzuki Yağ filitresi açma anahtarı??

REKLAM ALANI
    çaylakcıbır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125 - Ninja 250R - -GSR 600 - CRF250 L
    Selam Özgür Ruhlar

Beyler ben yağımı kendim değiştirmek istiyorum ancak suzukinin orjinal yağ filitreleri değişim için ayrıca bir anahtar gereksinimi duyuyor.

Aslına bakarsanız ben kn138 kullanmayı tercih ediyordum ama forumlarda herkesin orjinalini tavsiye ettiğini ve bu konunun hassas olduğunu çok farklı kişilerden okudum bu nedenle orjinal kullanmaya karar verdim.

Olayın özü bu filtre anahtarı olmadan değişim yapmanın bir yolu var mı? Henüz denemedim ama elle değiştirilebilir mi?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    kivancern - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR600RR, Yamaha XMAX 250 ABS
    Su buyuk atarlanabilir nahtar ile deniyebilirsin.. kargaburum mu deniyo bilmiorum buyuk pense

Oda yoksa bir tonravideyi yandan filtrenin icine cak (yan ust kismina) tonravida arkadan cikinca elinle cevirip cikarabilirsin..

Yenisini takinca elle tahat cevirmen bittigi zaman bir yarim tur daha cevir yeter.. fazla sikmana gerek yok

Cavalry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    LandCruiser
    Filtre anahtarı alman lazım.. elinde zımpara tutarak (bazen) açabilenler var ama yağ filtresi direk açıkta değilse üzerinde kaplama varsa onu mahveredersin.. Bunun için birçok anahtar satılıyor ama çoğu hiçbir işe yaramıyor internetten bi göz attım..

http://urun.n11.com/anahtarlar/force...tari-P79014892

Buna benzer bi anahtar alırsan senin için iyi olur, yani filtreyi kavrayacak olan demirin iki tarafı da içeri girenlerden olsun, aşağıdaki vidadan istediğin sıkılığa getirebiliyosun, diğerlerinden alırsan sürekli kaydırıyo ve çok güç harcarsın.. Dış kısımda filtre kapağı varsa önce üzerine gazete sar ki açarken çizilmesin..
    Filtre konusuna gelirsek girişi uyuyorsa ki %90 uyar, takabilirsin..
    Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler göreceğiz... Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar, ışıklı maviliklere süreceğiz... Açtık mıydı hele bir son vitesi, adedi devir. Motorun sesi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alip rahat etmistim eski Hondam icin anahtar. Hem istedigi torkta sikmak ta mumkun oluyor.

Bir de her turlu filtreye olan kelepce gibi anahtarlar var, sikistirarak tutuyor filtreyi.

Bu arada iyi etmissiniz orijinal filtreyi tercih etmekle. Zaten asiri pahali degil. Onemli de. Kasmaya gerek yok.

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Yağımı filtremi alıp sanayinin yolunu tutuyorum. Herhangi bir tamircinin önünde durup
    "-Ustam şunu sökecek bi şeyler var mı ?" diyorum işin %70 si bitmiş oluyor.
    Filtre anahtarı her tamircide bulunur, olmasa bile yardım sever insanımız seferber oluyor buluyor bir şekilde.
    Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.

metinkilic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Bandit 650 S ABS
    Suzuki motorların filtresini sökmek için gerekli aparat piyasada satılıyor. Yukarıda linkini veren arkadaşın kullandığı cihaz olmaz. Ya yağ filresi pensesi gerekli, yada lokma anahtarının ucunu takılan aparat. Pense ile ben değiştiriyorum. Ancak dikkat edin çok sıkarsanız filtrenize zarar veriyorsunuz. En iyisi aparatı almak.
    Suzuki motorlar için ya orjinal Suzuki filtre veya hiflo marka filtre tavsiye olunur. Onun dışındakileri kesinlikle kullanmayın arkadaşlar.

orjinal sökme aparatı şu [/Ihttps://www.grossdepot.com/izeltas-s...108-mm-3/8-incMG]
    pense dediğimde şu http://urun.n11.com/pense/force-60-9...FQoXwwodG-8EUQ

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)