Hadi Motorlarımızı Bir Günlüğüne Değiştirelim !
Reklamlar
-
Merhaba Arkadaşlar
Bir önerim var, muhtemelen çok ilgi çekmeyecektir ama belli de olmaz bu işler . Motor konusunda gerçekten ilgili ve meraklı insanlar bir arada olduğuna göre önerimi de farklı bir platformda bu kadar geniş bir kitleye sunamam, dolayısıyla ilgisini çekenlere de faydası olur umarım.
SS , Naked , Cross vb farklı tipte motor sahibi ve sürücüsüyüz, kimimiz eğitimli kimimiz çekirdekten, fanatizm düzeyinde markasına aşık olan ya da 3 kuruş az yakıyor diye hemen değiştirmeye razı olan da var. Herkesin fikrine saygım sonsuz.
Bazen aklımıza değişik işler takılıyor ve burada teorik olarak kurcalayıp duruyoruz , acaba ss ten naked a geçsem mi , vitesli mi scooter mı , uzun yola cross ile çıkılır mı falan diye , lakin herkesin deneyimi kendine , birisi savunur diğeri karşı çıkar ama aklımızdan çıkmaz bir türlü ...
Özetle fikir şu :
Bir sorumsuz gönüllü bankası olsa , ben şu cc de ve şu tarz motoru denemek istiyorum , kendi motorum bu tip tecrübem de bu kadar aynı şekilde benim motorumu da şu şu özelliklere haiz arkadaşlara denetmeye razıyım diye ...
Şahsen ben R25 kullanıcısı olarak , + 1000 km tecrübe , xyz eğitimlerini almış , biri olarak kaskolu motorumu benimle minimum aynı özelliklere sahip bir FORUMDAŞ arkadaşıma tecrübe edinmesi için verirdim, eğer onun markası modeli tipi vs bana uygunsa O nun şartlarına sadık kalarak o motoru da bir gün tecrübe etmeyi dilerdim.
Çok detaylı , uzun uzadıya ve teknik yazılabilir ama forum ruhuna uygun olarak burada konuyu tartışmaya açmak istiyorum . İlk gönüllü olarak da 250 cc Kawasaki ya da muadil güçte naked sahibi bir arkadaşıma , açık teklif , pistte trafikte veya farklı bir mecrada , yatılı kalmamak üzere motorları değişip test edelim derim.
Mal canın yongasıdır ama dünya malı da dünyada kalır
Böyle oku oku nereye kadar ...
Selamlar
Reklamlar
-
Benım motoru Kımse almaz kanka :D Bu arada başarılı girişim tebrıkler
-
Faydalı başlık, umarım bu konu yürür ve kiminin işine yarar
-
Aslında çok güzel bir proje .
Fakat günümüz Türkiyesinde komşusuna bile güvenemiyor insan.
O yüzden ölü doğacağını düşünüyorum.
Fakat dediğim gibi keşke olsa. Çok güzel olurdu.
-
ben bisikletimi versem olurmu saka bi yana gayet mantikli bir proje guzel dusunce
-
Madem güzel ama ölü doğar diyorsan ölü doğmaması için neler olmalıya kafa yor hocam,
-
Motosikletin eşin gibidir kardeşim. Nasıl ki eşini kimseye vermeyeceksen motosikletini de kimseye vermeyeceksin. Araba gibi değil bu, basına gelebilecek milyon tane is var.
-
Bugün özelden cevap yazdığım bir arkadaş vardı , internet ya da yazılım konulu 6 aylık stratejik planlamada kim yardımcı olur diye ,
ben söz verdim , tanımam etmem aslında sadece forumdan baktım kime ne yazmış faydası dokunur bir yorumu olmuş mu ve üslup nasıl diye , sakınca görmedim ve mizacım gereği atladım yardımcı olurum diye İyi bir arkadaş gibi geldi
Bu yukarıda açtığım konu , stratejik planlama konusunda yardıma ihtiyaç duyan arkadaşların tez konusu olacak görürsünüz ...
İş hayatı ile ilgili ve meraklı arkadaşlar da takip etsinler bence, konu enteresan yerlere kayabilir.
Şaka bir yana çok iddialı söylemlerim oluyor arada bir Motorda tapagaz yapamasam da böyle çetrefilli işlerde gazlıyorum sanki
Değişik işler olabilir yakında
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:42 ----------
capozzz adlı üyeden alıntı
Motosikletin eşin gibidir kardeşim. Nasıl ki eşini kimseye vermeyeceksen motosikletini de kimseye vermeyeceksin. Araba gibi değil bu, basına gelebilecek milyon tane is var.
Merhaba ,
Ben 38 yaşındayım , evliyim çok şükür iki de kızım var.
eşin gibi ,annen baban gibi , çocuğun gibi betimlemeler bana nedense çok uzak . Bana emsalsiz gelen şeyler bu değerler , özür dileyerek belirteyim ki kafamda canlandıramıyorum.
Çocuk , ana , yar , bunlar hakkında atasözü , hadis , ayet , kanun , vb inandığın ve değer verdiğin ne varsa hükme tabi değerler .
Ama eşya bence bunlara çok uzak ...
Teşbihte hata olmaz seni anlıyorum , sadece muhalif olmak adına yazmadım bu cevabı lakin sana katılmıyorum. Kimseye verme konusunda değil eşin gibi olma konusu biraz sıkıntılı.
Bazı kavramların gibisi olmaz, O dur ya da değildir. Gayet net !
Selamlar ...
-
Yurt dışında bu tür organizasyonlar yapılıyor, belirli bir rota belirlenerek motorlar sahipleri değişerek deneniyor.
Burada tutarmı? Bence tutmaz;
Nedenmi?
1. Ehliyet sistemleri farklı, bizim aldığımız eğitimin kimbilir kaç katını alıyorlar ehliyet alırken.
2.Bizim insanımızda emanet mal anlayışı tersten işliyor. Kendi motorlarında denemediği her şeyi 'nasılsa benim değil' mantığıyla kullanıyor.
3. Bunu fırsata dönüştürecek çok insan var.Motor çalmak yada motordan ufak tefek parçaları araklamak isteyen olacaktır.
4. 125 cc motoksikletten daha yüksek bir motor kullanmamış biri 1000 lik motora binmiyor.
Zaten konuyu görünce Altın Elbiseli Adam'ın GİS Akademide düzenlediği parti ve o partide deneme olarak getirilen, DUCATİ Sclamber' ın pert edilişi aklıma geldi.
-
10 Aralık 2015, 06:21
Bunu arkadaş çevremde çok yaptım ama 10 dk lık kısa turlardı.. Benim motorumu arkadaşım düşürdü de.. Canı sağolsun motor zaten düşer ona birşey olmadı ya..
Yeni biri için başka motosiklet zordur ama.. 2-3 kez arkadaşlarımın motosikletlerinin dengesini kaybettiğim oldu(düşürmedik ama ayağa yüklendik).. Alışmadık g.tte don durmaz misali.. Bunu yapacak isek önce bir buluşup beraber çay içilecek çürükler belli olacak.. Sonra istersen al götür benim motoru 10 gün kalsın.. Bu kafada rahat insanların olması lazım..
-
10 Aralık 2015, 06:52
Motosiklet paylaşmak bana çok ters gelen birsey.tecrube konusu çok önemli değil yinede ben asla motosikletimi veremem herhalde.Birçok kişide böyle düşünür bence.
-
10 Aralık 2015, 08:38
Ben vermem. Teker yapar stoppie yapar lastik yakar. Bunu haber veren bi sistem olursa dusunulur. Kiralik arabalarda ani el freni cekince bilgi gider mesela
-
10 Aralık 2015, 08:55
-
10 Aralık 2015, 09:13
Aga ben sevgilimi paylaşamam kusura bakmayın. Haa elektrikli scooterim var seve seve buyrun işinizi görün :D
-
10 Aralık 2015, 09:16
O kültüre ulaşabilmek için daha çok yolumuz var.
Bazı örnekler veren arkadaşlar için "teşbihte hata olmaz" sözünün anlamı "teşbih hata kabul etmez" dir. Hani ona göre doğru yerde kullanmak lazım bazı şeyleri.
Kimse 1 motosiklet sahibi olup ömür boyu binmiyor. Değiştirmek istediğinde para karşılığında satıyor. Hatta başka motorla takasa giriyor.
-
10 Aralık 2015, 09:21
Motosikletim kaskolu.
Hasar vs sorun değil de,
Sürüş yapan arkadaşa birşey olursa bu durumun hukuki ve vicdani boyutunu ne yapacağız?
-
10 Aralık 2015, 09:29
capozzz adlı üyeden alıntı
metal parçası. bu çok abartı olmuş. örnek çirkin. ama cruiser kullanıcıları biraz fazla bağlı oluyor motoruna. ben o kadar bağlı değilim. motorumu orgy yapması için bile tanıdığım birilerine emanet edebilirim
motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı
-
10 Aralık 2015, 09:49
Bence güzel ve mantıklı, zaten yatılı kalmamak koşuluyla denilmiş, kişiler tanınıp ikna olunduktan sonra birlikte yapılan turlar da motorlar değiştirilebilinir diye düşünüyorum. Zaten o esnada da art niyeti olmayan kimse motora zarar vermez.
-
10 Aralık 2015, 10:01
Bende MT7 var ama kimsenin bana hayabusa sını vereceğini sanmıyorum :(
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
-
10 Aralık 2015, 10:18
Eskiden insanlar sevilir, eşyalar ise kullanılırdı, gün geldi eşyalar sevilir, insanlar kullanılır oldu...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)