Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Vazgeçtim bu sevdadan

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    20 Eylül 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Motosiklete hobi olarak zevk için başlamıştım. 150 cc bir motor alıp 15 bin km farklı koşullarda deneyim kazanınca sattım. Aklımda fuardan sonra 250 cc veya daha üzeri bir motor almaktı. Yaşım 30 sürat konusunda kendime hakimim.
    Son zamanlarda gazetede televizyonda ve forum vb. İnteraktif ortamlarda o kadar çok kaza ve ölüm haberi okudum ki bu sevdadan vazgeçtim. Pi.in birinun sırf ondan daha hızlı gidebiliyorum diye sıkıştırması sonucu, öküzün biri hatalı dönüş veya sollama yaptı diye ölmekten korkar oldum.
    Kocaman bir araba alıp kendimi güvende hissetme kararı aldım.

    Yine de baharı bekleyeceğim o zaman ne karar veririm bilmiyorum ama bu lanet ülkenin trafiğinde motor kullanmak bana rus ruleti gibi gelmeye başladı.
    METDOĞ, gokberk6426, Vesi ve 5 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    kyagmur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ocak 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BAJAJ F250
    15.000 km yaptım diyorsun çoktan hastalık bütün vücuduna bulaşmış kardeş artık çok geç üzgünüz
    schumacher__, wing41, kdiner ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  3. #3
    ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2015
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Olacak olduktan sonra en güvenli kocaman arabanın içinde de bulur seni..

  4. #4
    metinkilic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Suzuki Bandit 650 S ABS
    Evet söylediklerinizde haklısınız. Motorsiklet bu ülkede riskli. Ama sadece motorsikletmi?, trafiğimiz, iş ve çalışma hayatımız, sokaklarımız, yiyeceklerimiz, evlerimiz vb.her yer riskli. Bizim ülkemiz maalesef her açıdan riskli. Bizler de riski en aza indirecek şekilde sürekli dikkatli ve tedbirli olmak zorundayız. Ülkemiz maalesef bence gelişmiyor. Gelişmişlikten kastım, toplumun bilgi, görgü, kültür ve ahlak seviyesinin yükselmesi anlamında söylüyorum. Ne ara böyle bir toplum olduk ben anlam veremiyorum. İşin en kötü tarafı da ne benim, ne de çevremdeki insanların bu konuda bir umudu kalmadı.
    Siz hobilerinizden vazgeçmeyin. Daha dikkatli, daha tedbirli olursunuz, trafiğin yoğun olmadığı zamanlarda kullanırsınız, veya hafta sonları binersiniz. Zaten ülkemizde her şeyden vaz geçtik. Bari bir tanecik olsun hobimizden vazgeçmeyelim.
    Akhunturk ve kahve bunu beğendiler.

  5. #5
    Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2013
    Şehir
    Kusadasi
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Suzuki Vanvan
    hocam yolda giderken kafasına taş düşüp ölenler var. bana motosiklet riskli demeyin, olacağı varsa olur.

  6. #6

    Üyelik
    11 Ekim 2015
    Şehir
    düzce
    Motosikleti
    sym fiddle 2
    motor üzerinde düşüp kalkıp bu işi seven insanlar yetişiyor motor üstünde (bende dahil ),seni sıkıştıran adamın aynasını kır olmuyorsa plakasını ver polise,bu kadar yumuşak karınlı olursak bizi sıkıştıran p.çler daha da çoğalacak şahsen.. bugune dek full ekipmanlı olarak dayak yiyen motor sürücüsü görmedim şaka bir yana ne kadar sinirlensekte etsekde öyle böyle gidiyor hayat ,sen önlemini aldıktan sonra,gerisi şans kader işi ,şuda var arabada daha çok insan ölüyor,motordan da çok .. yukarda arkadaşın dediği zehir yayılmış sendede )

  7. #7

    Üyelik
    19 Haziran 2014
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    honda pcx
    Bence de en mantikli karari vermissiniz. Tamam olum her kosulda bizi bulabilir ama isin ucunda bu hastalikli şoförler yuzunden aylarca hastanede yatmak, allah korusun sakat kalmak var. Deger mi iki teker icin bu riski almaya ? Bence degmez. Sakin fikrinizi degistirmeyin.
    bindiregandi bunu beğendi.

  8. #8

    Üyelik
    11 Kasım 2011
    Şehir
    Ankara
    Hocam simdi olayın aslı söyle o kadar haber duymamızın sebebide budur

    Motosiklet araba gibi çok kullanıcısı olmadığından dolayı bi olay gerçeklestiginde direk haber niteligi tasıyor ama arabada öyle bir durum söz konusu degil çünkü araba ile kaza biri ünlü degilse toplu kaza degilse kimsenin umrunda olmuyor herseyın bası reyting haklısınız ölenler var doğru bende korkuyorum ama ben kendime güvenmedigim için hayatta ideallerinizi geri plana atmayın

  9. #9
    gurkanerkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT 07
    Otobüs durağında beklerken otobüs, kaldırımda yürürken otomobil biçebilir. Er ya da geç, ölümden kaçamazsınız. Yine de ben rahat değilim, gideceğim yere 3 saatte giderim ama rahat rahat giderim derseniz bu da bir tercih meselesidir.

  10. #10

    Üyelik
    02 Ağustos 2010
    aynı korkuları yaşıyoruz.bu ülkedeki trafik terörü yüzünden yüksek cc düşünemiyorum bile ama motosiklet sürmek eğlenceli be abi.onun için sizde benim gibi yapın araba yanında küçük motor iyidir.

  11. #11

    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Ankara
    Bahar bir gelsin bakalım. Ankara'da haftada birer ikişer günübirlik sürüşler keyiflenmeye başlasın. O zaman bir daha düşünürsünüz.

    Bu kadar süre tecrübe yapılmış. Ayrılık kararı bile motosiklet forumuna yazılmış. Sonra da gelen cevaplar okunmaya başlamış. O işin kalıcı bir ayrılık olmayacağı ilk günden belli.

    Genel anlamıyla ilk bakışta risk daha yüksek belki ama arabanın yarattığı o sanal güvenlik algısı da çok gerçekçi değil. Örneğin yanal darbelerde arabaların çoğunun savunmasız olması, emniyet kemeri takılmadığı zaman araba sağlamken bile kafayı cama gömmenin kalıcı hasarlara yol açması gibi garip örnekler verilebilir. Üstelik arabayla kıyaslanmaksızın motosiklet sürüşünün riskleri de belirli önlemlerle kabul edilebilir düzeylere indirilebilir. Yaralanmalı ve ölümlü kazalara karışma olasılığı bir hayli düşürülebilir.

    Başkasının yapacağı hatayı öngörmeyi ve buna karşı hazırlıklı olmayı öğreten yol eğitimleri denen şeyler var. Yani motosikleti iyi sürmekten anladığımız otoparkta yatırıp kaldırmak olursa, evet olay kötü. Ama daha farklı bir algıyla sürüş yapmaya başlayınca iş daha keyifli ve güvenli bir hal alabiliyor.

    Eksiksiz ekipman, eğitim, doğru mentalite, güvenli sürmek gibi bir kaygısı olan insanlarla beraber sürmek, trafikle boğuşmak yerine virajlı dağ yollarında sürüşün tadını çıkarmak, trafikte sürülse bile ilkelere bağlı kalmak, her zaman eğitimde öğrenilenleri daha iyi uygulamaya çalışarak sürüp gelişim sağlamaya çalışmak, birlikte sürdüğün insanların sürüşleri üzerine geri bildirim vermek, sürüş hakkında geri bildirim almak, sürüş üzerine okuma yapmak, araba sürerken de yol sanatı ilkelerini uygulamak... Bütün bunlar derde derman olacaktır.

  12. #12
    seta34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Eylül 2014
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    CBR 250R - 2014
    Her turlu scooter falan alirsin sen yanina yaz ayinda 1 hafta trafikte bekle bi arabayla sonra konusuruz

  13. #13
    pulsar_42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ekim 2015
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    PULSAR 200 NS
    "bu lanet ülkenin trafiği" değil de "bu ülkenin lanet trafiği" dersek daha doğru olur. Ben, bu konuda otomobil ya da motosiklet sürücülerinden ziyade devleti ve ilgili kurumları suçlu buluyorum. Arabaya bindiğim zaman emniyet kemerimi takarım ve her zaman dönüşlerimde sinyalimi veririm ve sinyal vermeyenlere de acayip deli olurum. Ha yeri geliyor bende hız limitlerini aşmıyor değilim neticede insanız ve insanoğlunu gevşek bırakmaya gelmiyor hemen bildiklerimizi okuyoruz.

    Devlet olarak vatandaş hız sınırını aştı mı yaz kardeşim cezasını, ışıkta mı geçti motosiklet ya da otomobil kesinlikle affetme, sinyal mi vermedi kaldırıma mı parketmiş (buna da çok daha deli oluyorum) yaz bakalım bir daha yapabiliyor mu? Bazı alışkanlıklar devlet tarafından zorlanmadımı o kültür yerleşmiyor. Zaten yerleşti mi birkere bu kadar yaptırıma da gerek bile kalmaz. Allahın k*rosu yurt dışından gelmiş orda her kurala uyuyor (ki uymak zorunda olduğunu biliyor!) buraya geldi mi maganda kesiliyor.
    Adam trafik polisinin onunde sinyal vermeden donus yapıyor, ne soran var ne durduran neden? Çünkü kim inipte uğraşacak mantığı var boşuna memur zihniyeti denmiyor. Neyse yaş biraz kemale erdimi fahri müfettişliğe başvurmayı düşünüyorum zaten

    Sözü çok ta fazla uzatmaya gerek yok onu bunu eleştirmekten ziyade sistemi sorgulamak lazım. Çoğu kurala uymaya çalışşsamda sistemdeki gevşeklikten dolayı trafikte uyanıklık yapmıyorum desem yalan olur ve bir başkasınıda eleştirmeyi doğru bulmuyorum. Acaba siz her kurala her zaman uymaya çalışıyor musunuz???

  14. #14
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    İstanbul da istemesem de motor kullanmaya mecburum. Yoksa bir yerden bir yere gitmek için ya otomobilde 3 saat geçireceğim ya da 1,5 saat aksıran tıksıran kokan adamlarla beraber ağız ağıza metrobüste yolculuk edeceğim. Bazen benim de motora binesim gelmiyor, sonra travma geçiyor. Hele yaz gelsin sonra karar verirsin.
    2move ve Sam@ bunu beğendiler.

  15. #15

    Üyelik
    08 Ekim 2015
    Bu sitenin adı tabanvay.net olsaydı ve hergün bir yerlerde ölen yayları burada tartışsaydık. İşte durakta beklerken çimento kamyonu 4 tabanvaycıyı ezdi. Yok efendim metroya binerken patlama oldu 130 tabanvay arkadaşımız hayatını kaybetti. Kaldırımda yürürken bizim mahmut abiyi minibüs ezdi. Gibi tartışma konularını burda yazıp dursaydık eminim ki birileride "İşte ben 15 yıldır tabanvaycılık yapıyorum bundan sonra bu işleri bırakıyorum kendime bir motor almayı düşünüyorum çünkü trafikte ne kadar az süre geçirirsem o kadar güvende olurum" diye başlıklar görecektik.
    AurorAbeam, The-Rock, emrb ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

  16. #16
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Alıntı occv adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu sitenin adı tabanvay.net olsaydı ve hergün bir yerlerde ölen yayları burada tartışsaydık. İşte durakta beklerken çimento kamyonu 4 tabanvaycıyı ezdi. Yok efendim metroya binerken patlama oldu 130 tabanvay arkadaşımız hayatını kaybetti. Kaldırımda yürürken bizim mahmut abiyi minibüs ezdi. Gibi tartışma konularını burda yazıp dursaydık eminim ki birileride "İşte ben 15 yıldır tabanvaycılık yapıyorum bundan sonra bu işleri bırakıyorum kendime bir motor almayı düşünüyorum çünkü trafikte ne kadar az süre geçirirsem o kadar güvende olurum" diye başlıklar görecektik.
    İşte felsefe budur, farklı bakış açısı budur. Valla çok ilginç ve güzel bir yorum olmuş hocam.
    Doğrudur yanlıştır demem ama olaya farklı açıdan bakmanızı tebrik ederim

  17. #17

    Üyelik
    09 Aralık 2015
    Şehir
    Nilüfer/Bursa
    Motosikleti
    TRK 502
    80 yaşında geçmişinde yapamadıklarınla pişman olup ölmek mi tercih.
    Araba ile kaza yapıp ölme ihtimalide var. Motosiklet ile risk daha fazla, bu risk farkını kapatmak için daha temkinli, daha güvenli, daha kontrollü olmayı dene. Risk her zaman var.

  18. #18
    -ZERO- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Şubat 2012
    Şehir
    Los Angeles
    kadere inancın varsa motosiklet tehlikeli demek biraz garip kaçıyor.

  19. #19

    Üyelik
    04 Ekim 2015
    İçinize o korku hakikaten girip sizi esir aldıysa, bırakın...

  20. #20
    biyeybaraküs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2014
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    2017 HONDA CBR 1000 RR SP
    bu sevdadan vazgeçene ısrarcı olmamak lazım kararın doğru bence bknz imzam
    www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)