Levent Gocmen adlı üyeden alıntı
Bu konuda bu forumda çok sular aktı, ararsanız bulursunuz, yine de bir açıklama yazayım, bakın bu konuda kendini otorite gören herkesin kendine göre bir yorumu var.. Kimi öyle olur, böyle olmaz, öbürü böyle olur şöyle olmaz vs.vs. Ben şimdi ne otoriteyim, ne de bu camiada söz sahibi birisi.. Ben saf salak 21 senedir motosiklet kullanan bir adamım.. Skuter de kullansam, Racing de kullansam, fren kullanımım değişmez..
Her zaman ama her zaman 2 parmağım frende, diğer iki parmağım ise debriyajdadir.. Skuter ise, arka frendedir.. Bu benim gerçekten köküne kadar inandığım ve güvendiğim frenleme şeklidir, her zaman reaksiyon sürem çok hızlı olmuştur, ve böyle kullanmaktan son derece memnunum.. Gazı da avucumun içi ile açar avucumun içi ile kaparım,.. Şimdi biraz sonra panikçiler üşüşür buraya ama, ben ona da karşıyım! Motosiklette panik ve de panik fren diye bir şey yoktur,çünkü bu panik frenin açılımı, ahanda ben şimdi sı.tım ne b.k yiyeeğimi de bilmiyorum, yapabileceğim tek şey ha.van gibi frene asılıp motoru yatırmak! bana göre panik yapan adamın şansı %0'dır.. Motosiklette Acil durum frenajı vardır.. Acil durumda o artık senin cesaretin ve fren tekniğinin ne kadar iyi olduğu ile alakalı bir şeydir.. Ama dediğim gibi 1- Panik fren diye bir şey sadece acemiler için vardır, 2- Reflekslerini iyi kullanan her motosikletci 2 parmak debriyaj 2 parmak da ön fren üzerinde sürüş yapar.. Motogp'ye bi bakınız, o 2 parmak hep oradadır.... Bir de otoritelerin izinde olan tipler vardır, onlar beni pek sevmez bu forumda... Kitap ne diyorsa odur onlar için, ama bakarsınız 2 gün sonra bi konu açılır, horoza çarpıyordum, 100 ile gidiyodum motor durmadı, allahtan horoz uçtu fln... Duramazsın tabi, fren yapmayı bilmiyorsun çünkü.. Eğitime de karşı fln değilim, asla! Herkes gidip eğitim alsın, ama yanlışı doğruyu ayırt etsin... Hem teoride hem pratikte başarılı olmadığını görmesine rağmen savunmasın... Biraz akıllı olsun.. neyse yine sinirlenmek istemiyorum bu tiplere..
Sevgiler.