Başlangıç motoru için 500r
Reklamlar
-
Merhabalar,aranıza yeni katıldım.Açıkçası bu düşünceyi çok mantıksız karşılayanlar olacaktır,biliyorum.Ben de başta kulağa mantıklı gelmediğinin farkındayım.Boyum 1.98,kilom 97.Ayrıca detaylara fazlasıyla takılan bir insanım,motosikletin lastikleri ince,cüsse de iri olunca psikolojik ve fiziksel olarak kendimi hiç rahat hissetmiyorum.Büyük motosiklet gerçekten daha güvende hissettiriyor bana.Kendime uygun başlangıç motoru bulmam çok zor.Hız yapmayı sevmiyorum,benim için motosiklette efil efil,yavaş yavaş gitmek daha keyif verici.Küçük yerlerden motosiklet tecrübem var.Ehliyet haricinde Yamaha Riding Academy'ye gideceğim,eğitim çok önemli.Bunun haricinde akademi eğitiminden sonra bu motoru Konya'nın küçük bir ilçesinde 3 ay boyunca süreceğim.İstanbul'a getirmek gibi bir niyetim yok.Söylediğim gibi yavaş yavaş,şehir dışında gezmek bana daha çok keyif veriyor.500r'nin 47 BG gibi bir gücü var.Baş edilemeyecek bir rakam değil.Yapıcı tüm yorumlara açığım.Normal vücut ölçülerine sahip bir insan olsam,çok saçma olabilirdi bu fikrim.Yukarıda verdiğim faktörler doğrultusunda yorum yaparsanız sevinirim.
Reklamlar
-
Chopperlara bak daha iyi senin icin 500r'i kucumseme o kadar
-
Hocam biraz aşağıdaki İlk motorum 600 rr diye bir konu var ben mobil den giriyorum mobil sayfasına göre ilk 2 ve de sondan 3 sayfayı okuman süper olacaktır kafanda bazı şeyleri şekillendireceğine inanıyorum tekerin düz bassın.
-
http://www.motosiklet.net/forum/moto...i-listesi.html
Büyük motor istiyorsan Cruiser al, motosikleti hafide alma dostum
-
Tavsiyeniz için teşekkür ederim,hemen okuyacağım.
-
Henuz daha yeni aci bi durum yasamisken,bu konunun acilmasi olmadi bence,bi kac alt konuya bakin derim,600rr olmasa bile 500r da hizli bi alet,daha dusuk cc oneriyorum,kazasiz belasiz
-
R25 ile başlamaktan daha az riskli. 500 r'da abs var ve dublop lastikle geliyor ayrıca tekerleri daha geniş. Buda r25 den daha güvenli bir motosiklet yapıyor onu. Ayrıca top speedleri aynı aşşagı yukarı, 500r daha torklu. Bu bağlamda bence 500r gayette başlangıç motoru olabilir eğitim alındığı taktirde.
-
Motor cusseye gore baslanmaz, burada nefes alip kaybettigimiz forum arkadaslarimiz var, bilginozi 600rr ile baslamisti suan hala kani yerde kurumadi.. motor isi sakat is, adim adim.. hobin sonun olmasin..
-
Cruiser da genel olarak çok pahalı geldi açıkçası,masraflı bir alet gibi.
-
08 Aralık 2015, 22:22
ben sym fidde yada honda fizzy yerine stmax viva 80 alsam mi diye dusunuyorum acemi oldugum ve baslangic icin
500 600CC ler havada ucusuyor forumda.. boyunuz uzun ama elbet dusuk cc iri motosikletler vardir..
-
08 Aralık 2015, 22:30
Çok haklısınız ancak araba kullanırken bile 1-2 saat kullanınca belim ağrıyor.Motor üstünde iki büklüm olunca iyice ağrıyacak.Dediğim gibi olay fazla hız yapmaksa,gerçekten hız seven bir adam değilim.Ayrıca küçük yerde 3 ay boyunca kullanacağım,gerekli eğitimi de alacağım.Kesinlikle çok mantıklı tavsiyelerde bulunuyorsunuz.Ama elde dev bir cüsse olunca küçük super sport motosiklette rahat edilmiyor.Misal,110 cc'lik emsallerinden daha büyük bir cub'a bindim,bacakları en az 80-90 derece açmak zorunda kalıyorum.Hiçbir şekilde rahat kullanamıyorum.Ben de ciddi bir mebla verdikten sonra rahat kullanamamaktan korkuyorum.Tekrar söylüyorum mevzu hız yapmaksa,kendimden emin olmadan gazı köklemek gibi bir aptallık yapmam.
-
08 Aralık 2015, 22:31
Hyosung GV250 öneririm, hız isteğin yok, cüsseli bir motor istiyorsan en azından lütfen başlangıç için SS(yüksek cc) motorlara bakmayın.
-
08 Aralık 2015, 22:34
Kafaya koymuşsan gidip alacaksın yapacak diyecek bişe yok.
-
08 Aralık 2015, 22:45
500 cc'nin neler yapabileceğinin de farkındayım,o aletin şaka olmadığını da biliyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:42 ----------
Önerilerinizi göz önünde bulunduracağım.Teşekkürler.
-
08 Aralık 2015, 22:54
Forum biraz duygusal, bir kişiyi daha kaybettik zira...
Tecrübeli bir motorcu değilim ama bir anını anlatsam sanırım derdim anlaşılır...
Acil bir işim için bir arkadaşımdan hyosung gv 650 sini ödünç aldım. Kıyıdan kıyıdan yavaş yavaş gideyim derken sıkıştım, arkamda ki minibüs olduğundan panik yaptım ve gördüğüm boşluğa kafayı dedim. Gaza dokunmamla motorun fırladı bir oldu. Allahtan solundan gelen araç yavaş geliyordu, yoksa bana çarpardı.
Büyük motorların gaz tepkileri anidir hocam, hız yapmadan bile panik anında pek hata affetmezler.
-
08 Aralık 2015, 23:01
abi benim motorum yok ama sahşi fikrim bence boyun var kilon da var yanı görmedim ama tahminim çok kalıplısın o yüzden düşük cc motorlar altında küçük kalabilir 500rr 600rr senin için en uygunu olacağını düşünüyorum ama yine önceden ufak bir eğitim almalısın şimdiden hayırlı olsun
-
08 Aralık 2015, 23:14
125 -250 cc bakin bence daha yeni bi abimizi kaybettik 600 rrla baslayan . ama en iyisi siz egitime gidin orda egitimi verenlerle gorusun belkide baslayabilirsiniz diyecektir .
-
08 Aralık 2015, 23:15
Bence böyle düşünüp büyük hacimli motosiklet alacağınıza hiç motosiklet almayın, size de üzülmeyelim sonra
-
08 Aralık 2015, 23:22
rahat gitmek istiyorsan maxi scooter niye almıyorsun,mesela xmax size her türlü uyar ,rahatlık,belin ağrımaz,tısır tısır git,heybetli motor,ayrıca vites derdinde yok
-
08 Aralık 2015, 23:38
supernova8 adlı üyeden alıntı
Merhabalar,aranıza yeni katıldım.Açıkçası bu düşünceyi çok mantıksız karşılayanlar olacaktır,biliyorum.Ben de başta kulağa mantıklı gelmediğinin farkındayım.Boyum 1.98,kilom 97.Ayrıca detaylara fazlasıyla takılan bir insanım,motosikletin lastikleri ince,cüsse de iri olunca psikolojik ve fiziksel olarak kendimi hiç rahat hissetmiyorum.Büyük motosiklet gerçekten daha güvende hissettiriyor bana.Kendime uygun başlangıç motoru bulmam çok zor.Hız yapmayı sevmiyorum,benim için motosiklette efil efil,yavaş yavaş gitmek daha keyif verici.Küçük yerlerden motosiklet tecrübem var.Ehliyet haricinde Yamaha Riding Academy'ye gideceğim,eğitim çok önemli.Bunun haricinde akademi eğitiminden sonra bu motoru Konya'nın küçük bir ilçesinde 3 ay boyunca süreceğim.İstanbul'a getirmek gibi bir niyetim yok.Söylediğim gibi yavaş yavaş,şehir dışında gezmek bana daha çok keyif veriyor.500r'nin 47 BG gibi bir gücü var.Baş edilemeyecek bir rakam değil.Yapıcı tüm yorumlara açığım.Normal vücut ölçülerine sahip bir insan olsam,çok saçma olabilirdi bu fikrim.Yukarıda verdiğim faktörler doğrultusunda yorum yaparsanız sevinirim.
Aspenda adlı üyeden alıntı
Hocam biraz aşağıdaki İlk motorum 600 rr diye bir konu var ben mobil den giriyorum mobil sayfasına göre ilk 2 ve de sondan 3 sayfayı okuman süper olacaktır kafanda bazı şeyleri şekillendireceğine inanıyorum tekerin düz bassın.
Aspenda arkadaşın bahsettiği konuyu açan arkadaşın bu gün akşam saatlerinde vefat ettiğini öğrendik. Onunda ilk motoru 600rr'dı.
http://www.motosiklet.net/forum/tazi...-sagolsun.html
http://www.bizimkocaeli.com/haber/po...mu/147854.html
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)