Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

İş yerindeki motosiklet zimmet tutanağı hakkında! Arkadaşlar sözleşmeye bakar mısınız

REKLAM ALANI
    oggomoggo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-07 (Honda CB125e-Pulsar 200 ns)
    Ayrıca işveren çalışana işgüvenliği ile ilgili tüm ekipmanı sağlamak zorundadır. Yani talep ettiğinizde size varmek zorundadır.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    TVS 150>Pulsar NS200 ve CBR500R
    Agv
    Kilit vermediler ise sen kilit almak ile mükellef değilsin o zaman sana kaç tane kontak anahtarı verildi ise aman deyim onları kaybetme, yeter .bu sebepden ötürü iş aktine son verirlerse de hiç merak etme misli ile karşılığını çıkarsın. Aklında bukunması gerek diger bir sebepde kesinlikle ve kesinlikle sen istifa etme onlar çıkarsın sen istifa edersen akabinde açacagın davalar ile tazminat alamazsın..Onlar çıkarsın çatır çatır tazminatlarını alırsın, şöyle yaparız böyle yaparız diye seni korkutmaya çalışırlar kesinlik ile korkma..İş yerinde olumsuzluk ile karşılaşınca sakin kal hakaret küfür etme , istifa etme..

Başımdan geçen olayı anlatayım , ben holding şirketinde çalışıyorum 20 bin tl kabloyu vardiyada elektirik bakım ustaları çalıyor ilk işlerde değilmiş sonradan alıyoruz. Kamera kayıtlarıda var sadece yapabildiğimiz adamlara istifa et çık dedik.. Sonra yine büyük bir şirketde çalışan bir arkadaş ile görüştüm onlarda benzer olay benzer sonuç ile neticelenmiş.Şirketler bu tarz açıkları olduğunu piyasada duyulmasını istemezler..Yasalar işverenden yana değildir, işçiden yanadır.. Aklına takılan bir şey olursa özel görüşelim.

celikat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hayabusa
    o zaman motorda iki kişi olmanız lazım. sen evrak teslim ederken öteki motorun başında çalınmaya karşı nöbet tutacak. bu kadar saçma sapan bir şey görmedim.

Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Konuyu bazı arkadaşlar tam anlayamamış. Bu anlaşılmama sebebi de imzalanan evrağın karmaşık düzenlenmiş olması.

Zimmet tutanağı ayrı. Taahhütname ayrı olur.

Bu iki evrak birbirini bağlayabilir.

Zimmetleyen kişi hakkını mahkemede arar. Mahkeme kararı ile sonuca gidebilir.

Zimmet tutanağında ne yazarsa yazsın kullanımdan dolayı meydana gelecek aşınma, yıpranma ve değer kaybı zaten kanunlarca belirtilmiştir.

Zimmet tutanağı çok önemlidir. Taahhütname de öyle ama bu evraklar bu şekilde düzenlenmez.

Her ne kadar yanlış düzenlenmiş olsa da yazan yazı ve imzalar mahkemede bağlayıcıdır ve 1. dereceden değerlendirilir.

Notere ya da başka bir yere tasdik olunması gerekmez. Noter huzurunda imzalanması durumunda mahkeme daha hızlı sonuca gider.

Genel olarak işveren de sen de art niyetli olmadıktan sonra sorun yok. Ama bir taraf şeytana uyarsa ucu açık.

Alıntı Sinan Er adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konuyu bazı arkadaşlar tam anlayamamış. Bu anlaşılmama sebebi de imzalanan evrağın karmaşık düzenlenmiş olması.

Zimmet tutanağı ayrı. Taahhütname ayrı olur.

Bu iki evrak birbirini bağlayabilir.

Zimmetleyen kişi hakkını mahkemede arar. Mahkeme kararı ile sonuca gidebilir.

Zimmet tutanağında ne yazarsa yazsın kullanımdan dolayı meydana gelecek aşınma, yıpranma ve değer kaybı zaten kanunlarca belirtilmiştir.

Zimmet tutanağı çok önemlidir. Taahhütname de öyle ama bu evraklar bu şekilde düzenlenmez.

Her ne kadar yanlış düzenlenmiş olsa da yazan yazı ve imzalar mahkemede bağlayıcıdır ve 1. dereceden değerlendirilir.

Notere ya da başka bir yere tasdik olunması gerekmez. Noter huzurunda imzalanması durumunda mahkeme daha hızlı sonuca gider.

Genel olarak işveren de sen de art niyetli olmadıktan sonra sorun yok. Ama bir taraf şeytana uyarsa ucu açık.
    Anladım, teşekkürler hocam. Peki bu durumda ne yapmam gerekir benim tutanağın iptalinin sağlanması için? İşten çıkarılmayı dahi göze alıyorum bu durumda. Çıkartırsalar her şeyleri açığa çıkar bayram mesaisi vermeme, asgariden gösterme gibi. Ayrıca ekleyim, 10 yıllık personeli son 1 senedir mobbing uygulanıyor. Sürekli patates eksik çıktı, şu eksik çıktı şeklinde şeyler yapıyorlar. Nedeni ise adam 10 yıldır çalışıyor ve emekliliği doldu. Sgk'dan emeklilik olayına da girdi bu yüzden bezdirdiler. Adamın imza atıp teslim almadığı ürünleri teslim aldın nerede bunlar diyerek hesap soruldu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:03 ----------

Arkadaşlar sözleşmenin yırtılıp atılmasını nasıl sağlayabilirim? Bunu yapmazlarsa eğer nasıl bir yol izleyebilirim? Yapmayacaklarına eminim.

EthanHunt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Honda Cbf 150
    Alıntı Agv adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anladım, teşekkürler hocam. Peki bu durumda ne yapmam gerekir benim tutanağın iptalinin sağlanması için? İşten çıkarılmayı dahi göze alıyorum bu durumda. Çıkartırsalar her şeyleri açığa çıkar bayram mesaisi vermeme, asgariden gösterme gibi. Ayrıca ekleyim, 10 yıllık personeli son 1 senedir mobbing uygulanıyor. Sürekli patates eksik çıktı, şu eksik çıktı şeklinde şeyler yapıyorlar. Nedeni ise adam 10 yıldır çalışıyor ve emekliliği doldu. Sgk'dan emeklilik olayına da girdi bu yüzden bezdirdiler. Adamın imza atıp teslim almadığı ürünleri teslim aldın nerede bunlar diyerek hesap soruldu.
    Sorduğun soru dışında olacak ama yazmadan edemedim.

Burda yazdıklarına bakılırsa sıkıntılı bir yer. Sıkıntılı yetersiz ama ağzımı bozmak istemiyorum. Yarın bir gün sananda ıvır zıvır şeylerle sorun çıkartmaya başlarlarsa şaşırma. O yüzden inş. yeni başlamıssındır ve yavaştan başka yerlere baksan iyi olur. Huzursuz ve mutsuz bir ortamda uzun süre kalınmıyor, kaldığın her zaman sana zarar olur. Kaç yıldır oradasın?

Alıntı EthanHunt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sorduğun soru dışında olacak ama yazmadan edemedim.

Burda yazdıklarına bakılırsa sıkıntılı bir yer. Sıkıntılı yetersiz ama ağzımı bozmak istemiyorum. Yarın bir gün sananda ıvır zıvır şeylerle sorun çıkartmaya başlarlarsa şaşırma. O yüzden inş. yeni başlamıssındır ve yavaştan başka yerlere baksan iyi olur. Huzursuz ve mutsuz bir ortamda uzun süre kalınmıyor, kaldığın her zaman sana zarar olur. Kaç yıldır oradasın?
    1.5 yıl oldu hocam. Dediğim gibi bırakamama nedenim ise zor durumda yaptığım ek işten dolayı. Şimdi ek işi bıraktım fakat bunlara da pabuç bırakmak istemiyorum kaskımı, eldivenimi, montumu sürekli ben aldım adamlar hiç bir şeyi karşılamıyor. İş yerinde kimseyle sıkıntım yok, güzel de ortam fakat hiç kimse olanlara ses çıkarmıyor. Sadece sorun işverenin yaptığı bu nedenler. Bana da sıkıntı çıkartacaklarına adım gibi eminim. Zaten önümüzdeki Haziran-Eylül arasında bir tarihte işten çıkacağım muhtemelen planlarım var. O zamana kadar motorun çalınma korkusuyla da durmak istemiyorum Beyoğlu, Okmeydanı, Dolapdere vb. bir çok yere gidiyoruz çok riski yerler sonuçta açıkçası endişe duyuyorum.

Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Alıntı Agv adlı üyeden alıntı Mesajı göster

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:03 ----------

Arkadaşlar sözleşmenin yırtılıp atılmasını nasıl sağlayabilirim? Bunu yapmazlarsa eğer nasıl bir yol izleyebilirim? Yapmayacaklarına eminim.

Bak bu sözleşme değil. Sen de konuyu yanlış değerlendiriyorsun.

Zimemtin iptali için ikinci bir tutanak olması gerekli. Sen eksiksiz olarak karşı tarafa teslim edecek ve yeni bir tutanak düzenleyerek zimmetten kurtulacaksın. Teslim / Tesellüm tutanağında eksiksiz olarak teslim ettiğin ibaresi yer almalı. Yani senden teslim alan kişi "........ plakalı........şasi.......motor no lu aracı eksiksiz ve sağlam olarak teslim aldım" Yani zimmeti sana kim verdiyse o kişiye teslim etmiş olman gerekli. Düzenlediğiniz evrağı yırtmasının bir anlamı yok sen bu zimmet ya da teslim tutanağını muhakkak almalısın. ( Bir başka personele devredeceksen ki bu o kanunen mümkün değil. İllaki teslim edene iade etmen gerek ). Evrağı yırtsa da senin araca hasar verdiğini iddia edebilir. Sende kendini garantiye larak iade tutanağını düzenle.
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

Alıntı Sinan Er adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bak bu sözleşme değil. Sen de konuyu yanlış değerlendiriyorsun.

Zimemtin iptali için ikinci bir tutanak olması gerekli. Sen eksiksiz olarak karşı tarafa teslim edecek ve yeni bir tutanak düzenleyerek zimmetten kurtulacaksın. Teslim / Tesellüm tutanağında eksiksiz olarak teslim ettiğin ibaresi yer almalı. Yani senden teslim alan kişi "........ plakalı........şasi.......motor no lu aracı eksiksiz ve sağlam olarak teslim aldım" Yani zimmeti sana kim verdiyse o kişiye teslim etmiş olman gerekli. Düzenlediğiniz evrağı yırtmasının bir anlamı yok sen bu zimmet ya da teslim tutanağını muhakkak almalısın. ( Bir başka personele devredeceksen ki bu o kanunen mümkün değil. İllaki teslim edene iade etmen gerek ). Evrağı yırtsa da senin araca hasar verdiğini iddia edebilir. Sende kendini garantiye larak iade tutanağını düzenle.
    Nerden imzaladım şunu bilmiyorum. Pişmanım imzaladığıma. Yani iptali için müdürlerden birine eksiksiz, sorunsuz şekilde dediğiniz gibi iade ettiğime dair kağıt imzalayacağız.

evilded - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Delight
    Arkadaşlar İyi akşamlar,
    imzalanan sözleşme geçerlidir, ancak hüküm ve maddeleri bakımından sıkıntılı olduğu için ilgili madde hükümleri mahkemede bağlayıcı olmayacaktır.
    hukuki kelime olarak mutlak butlan ve nisbi butlan olarak geçer.

İncelemek gerekirse,
    Herhangi bir nedenle gerçekleşecek zarar, burda ki ifade yanlıştır, kişi ancak kusurundan sorumludur,
    Detaya inersek,
    herhangi bir nedenle burdaki neden deprem, sel, yangın, meteor her şey olabilir. Kişi bu sorumluluğun sınırlarını çizemez, sorumluluk sınırını öngöremez. Köpek geldi devirdi, işedi, elektrik direği devrildi ağaç devrildi, binadan saksı düştü vs. Sorumluluk sınırını belirleyemediğinde, kişinin aleyhine tek taraflı faydalanma durumu var demektir.Eğer bir sözleşme bir tarafa ağır yük ve sorumluluk yüklüyor tek taraflı olarak sömürüyor gibiyse geçersizdir. Banka kredi sözleşmeleri gibi.

Kusuru olmadığı durumda gelen zarardan sorumlu tutulamaz, bu bağlamda ilgili sözleşme hükmü geçersizdir.
    Bu sözleşmeyi imzalamanla, imzalamaman arasında hiç bir fark yok.
    Kusurunla araç pert olursa, zaten sorumlu olursun. Sözleşmeye gerek yok. Gereksiz bir sözleşme olmuş.

Alıntı evilded adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar İyi akşamlar,
    imzalanan sözleşme geçerlidir, ancak hüküm ve maddeleri bakımından sıkıntılı olduğu için ilgili madde hükümleri mahkemede bağlayıcı olmayacaktır.
    hukuki kelime olarak mutlak butlan ve nisbi butlan olarak geçer.

İncelemek gerekirse,
    Herhangi bir nedenle gerçekleşecek zarar, burda ki ifade yanlıştır, kişi ancak kusurundan sorumludur,
    Detaya inersek,
    herhangi bir nedenle burdaki neden deprem, sel, yangın, meteor her şey olabilir. Kişi bu sorumluluğun sınırlarını çizemez, sorumluluk sınırını öngöremez. Köpek geldi devirdi, işedi, elektrik direği devrildi ağaç devrildi, binadan saksı düştü vs. Sorumluluk sınırını belirleyemediğinde, kişinin aleyhine tek taraflı faydalanma durumu var demektir.Eğer bir sözleşme bir tarafa ağır yük ve sorumluluk yüklüyor tek taraflı olarak sömürüyor gibiyse geçersizdir. Banka kredi sözleşmeleri gibi.

Kusuru olmadığı durumda gelen zarardan sorumlu tutulamaz, bu bağlamda ilgili sözleşme hükmü geçersizdir.
    Bu sözleşmeyi imzalamanla, imzalamaman arasında hiç bir fark yok.
    Kusurunla araç pert olursa, zaten sorumlu olursun. Sözleşmeye gerek yok. Gereksiz bir sözleşme olmuş.

Çok teşekkür ederim hocam ilginize. Yani bu durumda bu kişiler bana karşı hak talep edemiyorlar endişelendiğim durum başıma geldiğinde. Yani çok riskli diye düşünülen bölgelere de gidiyoruz. İşimiz bu sonuçta, kafamı kurcalayan bir durum. Hiç kimse böyle bir sözleşme yapmıyor. Kurumsal Pizza Hut, Burger King gibi yüzlerce şubesi olan firmalar dahi. Sadece kim kullanıyor bu motosikleti şeklinde bir sözleşme yapıyorlar. Şark kurnazı bunlar..

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)