Arkadaşlar 25-30 km gibi süratlarda giderken motoru boşa attığımda yada debriyajı çektiğimde sanki motorun biryeri sürtüyormuş yada takılıyomus gibi hissediyorum elciklerde vs sorun nedir ?
Arkadaşlar 25-30 km gibi süratlarda giderken motoru boşa attığımda yada debriyajı çektiğimde sanki motorun biryeri sürtüyormuş yada takılıyomus gibi hissediyorum elciklerde vs sorun nedir ?
Orta ayağa kaldır motoru arka ve ön tekeri elinle çevir dinle bakalım..
Rahat bir şekilde dönüyorsa ses başka yerden demektir.
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
Bu dedigin durum bendede vardi zinciri fazla gerdigim icin olmus sebebi buda olabilir.
Zincirin dişlilerle dönme sesi o ses, çok gerginse daha fazla ses gelir uğultu gibi.Zincir gerginliği dikkatli yapılmalı zincirin her bölgesinden söylenen cm aralığında cetvelle ölçülerek yapılır.
Zincirinizi yağlıyormusunuz ?
elciklerde hissediyorsaniz on teker rulmani gitmek uzeredir sokun ve elinizle cevirin zorlanarak donuyorsa degistirin.gecenlerde soylediginiz hizlardaki surtunmeyi ayak ped lerinde hissettim.arka teker rulmanlarim omrunu tamamlamisti.degistirdim
sert kalkışlar yapıyorsan arka dişli takozları da ezilmiş olabilir. diğer önerilerden bir şey çıkmazsa bunu kontrol edebilirsin.
Volvo s40 a vurdum arkadan ondan sonramı oldu acaba benim motorda hiçbirşey yoktu ama bu hafta servise götürücem bakalım yamaha halleder inşallah
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)