2010 yılında motosiklete ilgi duymaya başladım. Ve araştırmalarım sonucu motosiklet.net'le tanıştım. Buradaki dostların yönlendirmesiyle kursa yazıldım. Ehliyet sınavına girdiğim gün, çıkışta doğru mağazaya gidip, maaşımı olduğu gibi verip ; kask, mont ve eldiven aldım. Uzun süre geçmesine rağmen geçim derdi, para biriktirip motosiklet parasını denkleştirmedim. Aldığım ekipmanları kullanamadan gerisini geri satmak zorunda kaldım. Aradan bir kaç yıl geçti, işim filanda düzene girince, bankalar kredi de vermeye başladı. Çektim bir kredi hem ekipman hamde hayalimdeki Cbr 125 aldım mutluluğumu inanın tarif edemem... Bu arada sağlık problemleri yaşıyordum ama ciddiye almıyordum. Derken motosikletime binemeden hastaneye yattım. Bir yandan canımla cebelleşiyorum bir yandan motosiklete binmenin hayaliyle yanıp tutuşuyordum. Uzun süre hastanede yatıp çıktıktan sonra, hemen özel motosiklet eğitimi aldım. Malum kurstan sonra baya Zaman geçmişti. İlaçlı tedaviye devam ediyordum bu arada. Yoğunluk ilaç kullanımından ve ağır ilaç kullanımdan dolayı sersemliyordum. Dikkatim dağılıyordu... Herneyse ayların acısını çıkarıyordum. Yeni ekipmanlar filan alıyordum. Cbr 125 satıp 250 liğini aldım. Bu arada evlenmiştim. Eşiminde motosiklet korkusunu yenmesi için birde şirin scooter almıştım. Yani anlayacağınız tam hayallerime kavuşmuştum. Ta ki bu yıl haziran ayına kadar. Haziranda, yoğunluk ilaç kullanmama rağmen yine sağlık problemi yaşadım ve apar topar hastaneye yatırdılar yine. Vücudum ilaçlara direnç gösteriyormuş. Hastanede yatışım yine uzun süreceğinden motosikletimi sattık :( çünkü masraflı bir süreç... Tam kavuşmuşken bir bir ayrılıyordum hayallerimden. :( bir iki ay yattıktan sonra çıkar çıkmaz scooterime bindim. Hatta ilk başta çalıştıramamıştım. Yine buradaki dostların yardımından sonra akü şart cihazı alıp sorunumu çözmüştüm. Rahatsızlığım hala devam ettiği için çıkamaz oldum dışarıya. Yazın resmen eve hapsoldum. Ağrılar, sancılar ve ızdıraplarla dolu günler geçirdim. Bu ay biraz daha iyi gibiyim şükür. Ağrılarım ve kanamalarım azaldı. Tabi doktor önerisiyle işimden de istifa ettim. Hastalığımdan dolayı engelli raporu verdiler. Artık sağlıklı günlerini özleyen engelli bir vatandaşım. Doktorun dediği stres, sıkıntı ve mutsuzluk senin düşmanın. Kesinlikle bunlardan uzak duracaksın. Ve seni mutlu eden şeyleri yapacaksın. Motosiklet beni mutlu eden şeylerin başında. Bu arada hastalığımı merak edenlere bağırsak hastası olduğumu söyleyeyim. Ülseratif kolit tıptaki adı. Bi kaç gün önce yine scootere bindim soğuklara aldırış etmeden. Ve ne kadar özlem duyduğumu bir kez daha anladım. Ama scooterim trafikte soluksuz kalıyor. Yeni bir motor almak istiyorum. Ve kesinlikle bir scooter olmalı bu. Hem şehir içinde kullanmalıyım hemde beni uzaklara götürebilmeli. Bu anlamda tavsiyelerinize ihtiyacım var... Umarım kafanızı şişirdiğim için bana kızmazsınız. Neden bu paylaşımda bulunduğumu bende bilmiyorum. Galiba dertleşmek mahiyetinde olsa gerek. Herşeyin başı sağlıkmış, geçte olsa anladım. Tüm dostlarıma sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum. Scooter tavsiyesinide bekliyorum ;)