Merhaba arkadaşlar bikaç hafta önce motosikletim bozuldu bugün kendim parçaladım ve ne olup bittiğine bir bakim dedim. Ve açıp baktığımda egzoz sübabının yarısının kestiğini gördüm, yani yarıdan sanki bıçakla kesilmiş gibi duruyordu ve düşen parça silindir duvarına hasar vermiş ve çizmişti , fazla açamadım. Silindirin üstünde 157cc yazıyor bunuda ancak fabrikadan getirtebilirim. Bunun yerine motoru komple 200 lük yapmaya karar verdim merak ettiğim silindir takımı ve karbüratör dışında silindir kafasınıda değişmeye gerek varmı? Birde motoru topladıkdan sonra marş bazen basıp bazen basmamaya başladı yani marş basıyo dönüyo ama bıraktığımda ve piston en üstte kaldığında sanki motor kitleniyodu, marşa basınca marş otomatiğinden trafo gibi cızırtı sesi geliyo ve krankı çevirmiyordu aynı şekilde ayak marşınıda basamıyodum ne kadar vursamda dönmedi sonra bir şekilde kurtardı marşa basınca dönmeye başladı ayak marşıda aynı şekilde düzeldi bunu 2-3 kere yaptı, benim merak ettiğim acaba bu kopan parça kranka düşmüş olabilirmi? Ancak pistonda herhangi bir hasar yok. Birde ümraniye civarında silindir felan aldığımda bana komple uygun fiyata toplayabilcek bir usta varsa çok memnun olurum (malum öğrenciyiz ) ben kendim söksem toplarken senteye alamam o yüzden bir ustaya yaptırmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:58 ----------
Yardım edicek kimse yokmu?