Şu şarkıyı bir dinlesen: Ankaralı Namıktan "Ah Babam Sag Olsaydı"
http://www.dailymotion.com/video/xv6ug0_ankarali-namik-ah-babam-sag-olsaydi_music
Şu şarkıyı bir dinlesen: Ankaralı Namıktan "Ah Babam Sag Olsaydı"
http://www.dailymotion.com/video/xv6ug0_ankarali-namik-ah-babam-sag-olsaydi_music
A bove ante, ab asino retro, a stulto undique caveto - Latince Atasözü
(Öküzün önünde, eşeğin arkasında, aptalın hiç bir tarafında durma)
herkes ailesi ile yaşadığı sorunları yazsın bakalım. hazır başlık açılmış gizli saklı kalmasın. dökün içinizi rahatlayın da başka başlık açılmasın
Kurt Ölümüne Yakın Yalnız Olur
çok mantıklı aslında...
insanın durumu olmayabilir. ayrıca çalışmaya işte bulamayabilir. tamam bahane değil ama olabilir işte.
biraz daha iyimser olsak ya hep beraber.
adam benim babam çok kötü gibi bir şey demiyor. aslında çokta güzel konu babam bilinçsiz diyor.
benim babamda aynıydı hala aynı biraz alıştı yıllardır motosiklet tepesinde olunca mecbur kaldı.
umarım baban biraz daha bilinçlenir diyorun saygılar..
olacak olacak...
Benim babamda 20 tl lik kask takacak kadar olmasada 1.000 tl de vermeyecek biri.
Hele eniştem. Bu sene İstanbuldaki fuarın ardından hazır İstanbula gelmişken Eniştemede uğrayayım dedim.
Konu fuardan açıldı. Kask fiyatlarını vs sordu. Arai den bahsettim. Bir küfür etmediği kaldı mesela. Ne gerek varmış, hepsi koruyormuş sonuçta, bu kask ölümsüzlük mü katıyormuş, uçuyormuy muş vs vs.
Güzelce anlat arkadaşım. Babanın karşısına geç. Kazaları anlat, sonuçlarını anlat, 20 tl ile 300 tl lik kaskların kıyaslandığı videolar var onları izlet. 20 tl lik kaskın elden bile düşünce nasıl karpuz gibi kırıldığı videoları göster.
Anlat yani babana. Bilinçlendir.
Haklısınız arkadaşlar herkes bilinçli olamayabilir keşke herkesi bilinçlendirebilsek, her yerde seminerler verilse... ama o seminerlerede gitmez bizim insanlarımız.
Abicim, baban motosiklet ekipmanları konusunda bilinçsiz olabilir. Ama senin bilinçsiz olduğun konu daha vahim. İnsan, babasını böyle milyonlarca kişinin girip okuyabileceği açık platformda, toplum içinde gömer mi? Böyle bir derdini gider en yakınında olan, etrafa laf çıkarmayacak ve sana doğru tavsiyelerde bulanacak insana anlatırsın ancak. Adam seni bu dünyaya getirmiş, yedirmiş-içirmiş, okutuyor. Üniversiteye gitmeni istiyor (hayır çalışıp eve bakacaksın da diyebilirdi). Okuluna rahat gidesin diye motosiklet almış, ehliyetini yapmış. Sana bir tek ders çalışmayı bırakmış. Sen kalkıp adamı burada rezil ediyorsun. Kendi baban için insanların kafasında "babam benim canımı düşünmüyor" fikri yaratacak şekilde konuşamazsın, bu yapılmaz.
Adam ne yapsin arkadaş? Geçenlerde 550tl ye parmak arası terlik gordum.. 10 liraya almayani dovuyorlar.. sirf marka diye yaslamaca.. belki de babasi da durumu bu şekilde saniyordur? Gayet normal.. işin icinde olmayan biri termoplastik,kompozit plastik, geri dönüşmüş yoğurt kovası, karbon fiber,ABS plastik vs vs nerden bilsin? Hepsi ayni sanabilir. 3.000 tl lik kaskin ayni sekilde kirilabilecegini dusunebilir. Adamı asamayız, anlatmak ve izletmek lazim.
mesela ben uzun uzun anlatiyorum bazi arkadaşlarima, sonra getir bi yumruk atayim kaska diyorlar.. yumruk atarsan kask çöp olur,hatta elimden yere düşse bile artik guvenemeyecegimi soyledigimde neler neler soyluyorlar 2 unv. Bitirmiş adam bile anlattigim halde anlamiyor
O an ki öfkeyle biraz sert çıkışmış olabilirim haklısınız. Sonuçta güvenlik önemli, bilinçsiz olmak kör kütük cahil olmak değil bir kişinin bir konu hakkında bilgisinin olmamasıdır. Ayrıca amacım babamı milyonlarca kişinin önünde yermek değil onun yanlışını göstermekti.
Babanın belki size bakmakda içinde olan birsürü derdi ve işi var. Bizde kızıyoruz yeri geliyor ancak herşeyi her aile veremiyor maalesef babamdır haklıdır de geç. Geçemiyosanda kendin çalış kazan ve al. İletimi gerçekten çok hoşuma giden bir alıntı ile noktalıyorum.
6 YAŞINDA :Babam herşeyi biliyor.
10 YAŞINDA :Babam çok şey biliyor.
15 YAŞINDA :Ben de babam kadar biliyorum.
20 YAŞINDA :Babamın da pek fazla birşey bildiği söylenemez.
30 YAŞINDA :Bir kere de babamın fikrini sorsam fena olmayacak.
40 YAŞINDA :Ne de olsa babam bazı şeyleri biliyor.
50 YAŞINDA :Babam herşeyi biliyor.
60 YAŞINDA :Ahh ! Keşke babam hayatta olsaydı da kendisine danışabilseydim
Furkan kardeşim merhaba, ben geçen yıl sınava girdim ama bir yere tercih yapmayıp mezun kalmayı seçtim. Geçmişte 3 tane motorum oldu fakat hiçbirinin sefasını süremeden başına türlü türlü talihsizlikler geldi. Önce ki mesajlarımdan bulup okuyabilirsin. Kardeşim bazı insanlara bazı şeyleri anlatamıyoruz, bilemiyorum.. Benim babada kask konusunda baya inat çıktı.. Motorum şuanlık yok :/ Fakat bundan bir ay önce söyle bi girişimde bulunarak: Teyze yeni motor aldım işte hediye olarak sende kaskımı alır mısın, dede motorumu aldık bana bi eldiven lazım hediye olarak alır mısın, kuzen mont hediye alıyormuşsun bana tarzında emri vaki yaparak ekipmanımı üç aşağı beş yukarı tamamladım fakat motorum çalındı.. Kardeşim unutma ki tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır ve asla unutma ki ailemizden başka kimsemiz yok. Ailen dışında başka kimseye minnet etme, sakın.. Herkese iyi forumlar. Telefonum s4 mini bu arada
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)