Kunlanılmış motosiklet yağı ne yapılmalı ?
Reklamlar
-
Herkese iyi geceler,
beyler bugün maxi scooterımın yağını değiştirdim ve tabiki yağı dökmedim fakat bunla ne yapıcağımı bilmiyorum hiç bir yerdede doğru düzgün bir bilgi yok.tuvalete kanalizasyona toprağa dökemem.çöpede atamam.bu yağ ancak zincir yağlamada kunlanılabilir diye düşüyorum.fakat benimde işime yaramıyor bu sebeble.siz yağ değiştirdikten sonra ne yapıyorsunuz?
Reklamlar
-
bi oto servisine ver, onların işine yarar...
-
Aldığın yere iade edebilirsin. Geri almak zorundalar.
-
yağcılar topluyor bildiğim ama nereye veriyor yada döküyorlar bilmiyorum.
illa bilen çıkar ve yazar.
-
Yağ recycle ediliyor. Yağ değiştiren bütün oto servislerin memnuniyetle geri alması lazım.
Ortama dökmemekle çok iyi yapmışsınız. Bir sürü ağır metal, zehirli ve tahriş edici kimyasal var içinde. Döktüğünüz şey eninde sonunda bir göl, deniz, yahut barajda son bulacak; ve zararı yine bize olacak.
-
bende de 2 kutu var kullanılmış 1 senedir biryere veremedim şişesine doldurdum. benzinliğe vericem yağ değişimi yapıyorlar bakalım alacaklarmı.
-
mahalle bisikletçileri seve seve alır . kullanırlar ziyan olmaz hemde daha az doğaya atık olur . böyle düşünmenizide tebrik ederim örnek bir davranış
-
Bendede var 3 litre cikmis yag bende bizim benzin istasyonuna vefmeyi dusunuorum yag degistirio onlar
-
yemek yaparken kullanıyoruz
Kurt Ölümüne Yakın Yalnız Olur
-
05 Aralık 2015, 09:36
DKN adlı üyeden alıntı
yemek yaparken kullanıyoruz
Komik değildi
https://www.instagram.com/besafes1kr/
-
05 Aralık 2015, 09:41
Servise gidip motorun yağını değiştirdiğinde o atık yağı genelde bi varile falan döktüklerini görürsünüz. Bunun sebebi çevreyi düşünmelerinden ziyade o yağı toptancısına-fabrikasına geri satıyor olması.
Herhangi bir tamirciye yag degisimi yapan yere verebilirsiniz
-
05 Aralık 2015, 10:12
Güzel konu açmışsın.. Duyarlılığın için de ayrıca tebrik ederim..
Her yere verebilirsin verdiğin yağı büyük varillere dolduruyolar, varil dolduğu zaman da satıyolar o yüzden seve seve alırlar..
Benzin istasyonları, oto tamirciler, motor tamircileri.. Hangisine denk gelirsen verebilirsin..
Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler göreceğiz... Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar, ışıklı maviliklere süreceğiz... Açtık mıydı hele bir son vitesi, adedi devir. Motorun sesi.
-
05 Aralık 2015, 12:39
caglar48 adlı üyeden alıntı
Komik değildi
amaç sadece seni güldürmekti
-
05 Aralık 2015, 12:45
Yağcıya gerek yok.
Her tamirci seve seve alır yeter ki götür ver.
Ayda 1 yada 2 kere atık yağ toplama kamyonu dolaşır sanayideki tamircileri.
Adamlar varille satıyor.
-
05 Aralık 2015, 12:58
DKN adlı üyeden alıntı
amaç sadece seni güldürmekti
ama sadece ben güldüm
motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı
-
05 Aralık 2015, 13:01
Ben motorlu testerenin zincir yağlamasında kullanıyorum.
Her tamirci alır.
-
05 Aralık 2015, 14:24
Ben turşu bidonuna koyuyorum, dolunca ya motorcuya götürüyorum yada köyde traktörü olan bi arkadaş istiyor ona veriyorum. Traktör yakıyormuş =) ısrarla istiyor vampir. Zaten para eden birşey.. kime versen seve seve alıyor. Bir damlasının bile doğaya salınmaması gerekiyor. üşenmiyorum arabamla taşıyorum.
-
05 Aralık 2015, 16:47
Serk21 adlı üyeden alıntı
Ben turşu bidonuna koyuyorum, dolunca ya motorcuya götürüyorum yada köyde traktörü olan bi arkadaş istiyor ona veriyorum. Traktör yakıyormuş =) ısrarla istiyor vampir. Zaten para eden birşey.. kime versen seve seve alıyor. Bir damlasının bile doğaya salınmaması gerekiyor. üşenmiyorum arabamla taşıyorum.
Yakanlara vermeyin. Bizim de burada küçük bir tamirci dükkanı ısıtmak için kullanıyor. Ona özellikle uyduruk bir soba yapmış.
Yakmak zaten doğaya salmak demek. Ağır metaller yanmıyor. Hava solumazsanız toprağa karışıyor yine.
-
05 Aralık 2015, 17:37
hasmet adlı üyeden alıntı
Yakanlara vermeyin. Bizim de burada küçük bir tamirci dükkanı ısıtmak için kullanıyor. Ona özellikle uyduruk bir soba yapmış.
Yakmak zaten doğaya salmak demek. Ağır metaller yanmıyor. Hava solumazsanız toprağa karışıyor yine.
Bu traktörün deposuna koyuyormuş,yakıta karistiriyormuş sanirim. Normalde vermek istemiyorum hiç ama israrla istedigi icin ara ara kiramiyor veriyorum 5 litre kadar.
-
05 Aralık 2015, 20:17
kullanılmış yağları toplayıp temizleyip işlemden geçirip tekrar yağ olarak çeşitli sektörlerde piyasaya geri kullanıma sunuyorlar,ayrıca içine çeşitli katkılar koyup bazende 10 no yağ ile karıştırıp dizel araçlarda yakıt olarakta kullanıyorlar,özellikle personel servis otobüsleri bunu tasarruf amacıyla çok yapıyor
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)