Kaç para ulen bi 1290
12000 km ktm kullanicisiyim cok sorunlu motor. Sifir aldim aldigimda kontagi cevirince fari bazen yaniyor bazen yanmiyordu. Yagmur da surdum gosterge su aldi her ikiside garantiden degisti. 7 bin km de debriyaj teli koptu 120 tl ye degisti. 10 bin km de motorun ustundeki 2 yag kecesinden terleme yapti garantiden tamir edildi. 11 bin km de motor yagi filtresinin bulundugu kapaktan yag termelesi yapti halen yagli geziyorum bir dahaki motorum ktm olmaz.
Açıkçası ben seviyorum Japon motorsikletlerini. Fiyatları uygun, çok daha dayanıklı, uzun ömürlü, ve iyi üretilmiş oluyorlar. Daha önceki üç motorsikletim de Hondaydi. Eğer Honda Superduke ayarında bir motorsiklet yapmış olsa, $3000 da daha pahalı olsa, paşa paşa Honda alırım yine. Çünkü servis ve mekanik problem'den çıkar o para. Uğraşmaya da gerek kalmaz.
Beni KTM almaya zorlayan Honda'nın 919'dan sonra CB1000R gibi güzel gözüken ama kullanımı çok daha zevksiz ve bütüncül düşünülmemiş bir motorsiklet üretmiş olması oldu. Bir yaşında, 2500km'de gül gibi motorsikleti bir sürü zarar edip elden çıkarmak zorunda kaldım. Biraz da soğudum Honda'ya.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:42 ----------
Gördüğüm kadarıyla Japonlar sorunsuza yakın. Almanlar bir gömlek aşağıda. İtalyanlar çok kötü. Acaba Hint ve Avusturya malı KTM'ler arasında fark var mı?
Benim şimdiye kadar yaşadığım tek sorun düşük hızda frenin sürtmesi oldu. Servis'te söyleyeceğim. Bir de sanki buhar oluşuyor farın içerisinde yağmurlu nemli havalarda. Normal mi bilmiyorum. Onun dışında bir sorun yok şimdilik.
CB1000R'da da düşük hızda gaz açınca garip bir ses geliyordu motordan. Anlamadılar nereden geldiğini. Öyle kaldı. Ön süspansiyon acaip yumuşaktı, tehlikeli olacak derece. Zincirin gerginliğini manuele göre ölçmek mümkün değil, çünkü zinciri esnetince yazan 30mm'e gelmeden önce zincir tek taraflı maşaya çarpıyor. Gerçi CB1000R dizayn ve üretim İtalya, belki de o yüzdendir
yillar evvel ara ara bakardim ktm sayfasina, ehliyet filan yok. motosiklete pek ilgimde yoktur, ama kafamda su vardi, motor alacaksam bu olacak.. o zamanlar kriterlerim en kalin arka lastik hangisinde varsa onu alirim düsüncesi.. 690 enduroya kilitlenmisim..
arkadas ehliyeti yapinca bende gaza geldim, yapmisken birde motosiklet ehliyeti yapayim dedim..
ehliyeti yapar yapmaz gittim siparisi verdim, 5 ay sonra gittim aldim 2013 enduromu..
20 küsür bin km yaptim simdiye kadar, sehir ici, uzun yol, arazi, kar, yagmur allah ne verdiyse yaptim bununla.. sorun yapiyor yapar, nazlaniyor mu evet ama gitmem diyor mu hayir
hayalinde varsa, sar gitsin! kac kere geleceksin dünyaya ;)
Aaaaa ne güzel anlamadığım bişey var size sorayım bari buna sahipsiniz sorcağım motoruda bilirsiniz :D exc 250 F 4 zamanlı motor yazıyor sitesinde, AEA incelerken saatlik bakımı var diyordu. 4 Zamanlı olmasına rağmen onundamı saatlik bakımı var cidden yahu ? Birde onun arkasındada minicik plakalık gibi biyer var onada plaka takılıyormu ? Yani kısacası ben sokaktada kullanabilirmiyim o motoru sizin kullanığınız gibi
- Ayağımız kick starta değer değmez, gözümüz dağlara çevrilir.
göz diktigin makine öncelikle bir yaris makinesi. hakkini vererek kullanacaksan tabii ki bakim kilavuzunda belirtilen araliklarda bakimlarini yapmalisin, sakin gazlama durumunda araliklari uzatabilirsin. Trafige cikabilecek duruma getirmek icin cok ugrastirir seni, ya vakit olarak ya da finansal olarak veya iki sekilde de
sinyal, ön far, fren lambasi, hiz göstergesi ve ses..
bence sar bir 690, fiyat olarak pek bir farki yoktur ;)
● hız sınırlarına uy / trafiğin akışkanlığını takip et / hızını görüş ve duruş mesafene göre ayarla ● sürüş şekli ile kimseyi hataya zorlama, tehlike yaratma ● diğerlerin öküzlüklerini telafi edebilmek için pay bırak
birde su güzelligi var; araziye mi cikacam, hoop enduro!
sehir ici gazla mi, hooop süpermoto
Fiyatı 14 bin yurocuk.. Lastik değiştirmek zor olmaz standard sök tak işte, 2. Elleri 20 bin 30 bin arası değişiyor zaten çok yok. Konuyu açan arkadaş, gördüğün üzere çoğumuzun piskolojisini bozuyor yavaş yavaş bu ktm :D
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)