Sağ aynayı takamıyorum arkadaşlar
Reklamlar
-
Selam arkadaşlar.
Sağ aynamı uğraştım ama bir türlü takamadım yerine. Biliyorsunuz sağ aynanın takıldığı yer ön fren hidroliğinin olduğu yer. Sanırım diş attırdım zorlamaktan çünki sol aynayıda denemek için sağ tarafa takamadım ama sağ aynayı sola takabildim.
Sorum şu; firen tarafındaki ayna deliğini bir şekil düzelttirebilirmiyim yoksa yeni bir fren merkezimi almam lazım aynayı takmak için. Fren merkezide nerden baksak 100 lira civarı ve yağı boşalacak tekrar yağ dolacak falan havasıydı, ayarıydı zahmetide cabası.
Başına böyle bir olay gelen ya da fikri olan arkadaşlarım varsa ceveplarınızı merakla bekliyorum.
Şimdiden teşekkür ediyorum.
Reklamlar
-
MErhaba
CB125E yi bilmiyorum ama genel'araç mantığı için konuşuyorum ,Motorsikletden de çok anlamam ama temel mekanik bilgim ile yazdım
Sağ aynayı sola sol aynayı sağa takamam lazım çünkü vida dönüş yönleri ters olarak yapılmalıdır. (sol ayna vida yönündedir) SAĞ AYNA NORMAL VİDA YÖNÜNÜN TERSİNE söktügün yöne takman lazım bu dediğimi denedin mi?
-
Soguk kaynak yaptir ben daha once ayni sekilde yaptirmistim ustelik belli bile olmuyordu..
-
serkany adlı üyeden alıntı
MErhaba
CB125E yi bilmiyorum ama genel'araç mantığı için konuşuyorum ,Motorsikletden de çok anlamam ama temel mekanik bilgim ile yazdım
Sağ aynayı sola sol aynayı sağa takamam lazım çünkü vida dönüş yönleri ters olarak yapılmalıdır. (sol ayna vida yönündedir) SAĞ AYNA NORMAL VİDA YÖNÜNÜN TERSİNE söktügün yöne takman lazım bu dediğimi denedin mi?
Her türlüsünü denedim bir türlü olduramadım serkan. Diş almıyor aynayı. Çeviriyorum çeviriyorum tutmuyor bir türlü
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:18 ----------
Darkcity2000 adlı üyeden alıntı
Soguk kaynak yaptir ben daha once ayni sekilde yaptirmistim ustelik belli bile olmuyordu..
Yarın bir gün allah korusun düştük motorda benimle beraber aynanın üzerinde asfaltta zımparalanıyor o zaman nasıl çıkartacam o aynayı???
Tabi çıkartacak durumumuz olursa
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:21 ----------
Uğur Ak adlı üyeden alıntı
Diş attırdıysanız kılavuz çekilip,çekilen boyuta göre ayna takılabilir.
Ayna takımları 8,9,10 mm diye var piyasada.
Belki böyle bir çözüm bulunabilir.
Aynı oranda diş açtırabilirmiyim acaba Uğur. Mesela benimki 10 luk olabilir. Birde bu işi kimler yapar. Üzerinde yapabilirlermi acaba??
-
ters çeviriyo olmayasın? biliyosun bazı motorlarda aynaların ikisi de aynı tarafa doğru takıldığı için diğerini ters yönde çevirmek gerekiyo
2M is my life
Music & Motorcycle
-
deprogadias adlı üyeden alıntı
ters çeviriyo olmayasın? biliyosun bazı motorlarda aynaların ikisi de aynı tarafa doğru takıldığı için diğerini ters yönde çevirmek gerekiyo
Çevirme yönünü biliyorum ama olmadı işte. Yapamıyorum. Zaten dişler sıkıntı görünüyor bakıldığında.
İyice mındar ettik.
-
Sağ aynalar genellikle ters diştir. Çok fazla oynama takamazsun dişleri bozarsın. Sag aynayi takabilmek icin ters dis adaptorleri var 1 2 lira bisey motorcuya git ondan versin
-
Adaptörler tamam. Elimde onlar varda onları bile takamıyorum.
-
Benimde basima geldi tamirci yeni yiv acti bu durumda yatak genişliyor tabiki acilan yeni yivli yatağa küçük ama sıkı bir yay oturttu sonrada aynayi taktik dört senedir kullanıyorum silinti yok.
-
05 Aralık 2015, 12:42
bu tür durumlarda kaynak macunu kullanılabilir, yatak eski boyutlarında kullanma açısından olumlu bir ürün
http://www.hepsiburada.com/sun-fix-universal-verwendbar-macun-kaynak-40-gr-pm-hrenssunfixuni40g
ürün özelliklerini youtube ortamında izlersen kuruduktan sonra kılavuz ile diş açma işlemini başarılı bir şekilde uygulayabiliyorsun
-
05 Aralık 2015, 16:56
hgdr adlı üyeden alıntı
Benimde basima geldi tamirci yeni yiv acti bu durumda yatak genişliyor tabiki acilan yeni yivli yatağa küçük ama sıkı bir yay oturttu sonrada aynayi taktik dört senedir kullanıyorum silinti yok.
Sanayide bu konuyu bir araştıracağım. Yapabilen varsa yatıracağım bir şekilde. Teşekkür ediyorum. Yatağın genişlemesi değilde aynı yerde yine aynı çapta diş açarlar diye umuyorum. Yani yatağı düzene sokması açısından.
Teşekkür ediyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:50 ----------
potasyum adlı üyeden alıntı
bu tür durumlarda kaynak macunu kullanılabilir, yatak eski boyutlarında kullanma açısından olumlu bir ürün
http://www.hepsiburada.com/sun-fix-universal-verwendbar-macun-kaynak-40-gr-pm-hrenssunfixuni40g
ürün özelliklerini youtube ortamında izlersen kuruduktan sonra kılavuz ile diş açma işlemini başarılı bir şekilde uygulayabiliyorsun
Bu ürün gerçekten efsane ama yalama gibi bir sıkıntım yok
Çevirince aynayı fazla ilerletemiyorum. Üst taraflarda takılıp kalıyor ayna. Yivlerin akışını bozdum ihtimal.En üstte takılmaya başlıyor. Ayna emanet duruyor ondan sonra
-
05 Aralık 2015, 21:15
Gidonda yeterli mesafe varsa soyle birseyde is gorur belki.
Yada arkadaslarin dedigi gibi yeni dis cektirilir, bizim burda tornacilar yapiyor fazla vaktinide almaz
-
05 Aralık 2015, 22:01
Herhangi bir tornacıya gitmen gerek.. Eğer dişte aşırı bi bozulma yoksa aynı numarayı düzeltir.. Eğer düzelmeyecek gibiyse bir numara büyüğünü açar.. Max 10 tl verir çıkarsın..
Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler göreceğiz... Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar, ışıklı maviliklere süreceğiz... Açtık mıydı hele bir son vitesi, adedi devir. Motorun sesi.
-
05 Aralık 2015, 23:45
Temizzzzzliiiik...?
Şartsız kayıtsız sorgusuz
Kafana göre
Sil abi.. patron sensin sil..
-
05 Aralık 2015, 23:50
-
07 Aralık 2015, 10:30
Diş açtıracağım artık. Tornacılarla bir görüşeyim yerinde sökmeden diş açabilirlermi bir sorayım. Forumda bir şekilde çözüm sağlmaya çalışan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:28 ----------
chevy64 adlı üyeden alıntı
Gidonumda fazla yer olmuyor bunlar için. Malum cb lerin gödonlar kısa oluyor. Ekstradan aksesuar gibi birşey bile takamıyorum. Ama ilk defa görüyorum bunu. Nerelerde olur ki?
-
07 Aralık 2015, 10:48
-
07 Aralık 2015, 18:02
hakanens adlı üyeden alıntı
Diş açtıracağım artık. Tornacılarla bir görüşeyim yerinde sökmeden diş açabilirlermi bir sorayım. Forumda bir şekilde çözüm sağlmaya çalışan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:28 ----------
Gidonumda fazla yer olmuyor bunlar için. Malum cb lerin gödonlar kısa oluyor. Ekstradan aksesuar gibi birşey bile takamıyorum. Ama ilk defa görüyorum bunu. Nerelerde olur ki?
Motor aksesuarlari satan yerlerde vardir.
Ben malum sitede denk gelmistim
-
07 Aralık 2015, 18:08
chevy64 adlı üyeden alıntı
Motor aksesuarlari satan yerlerde vardir.
Ben malum sitede denk gelmistim
Teşekkür ediyorum chevy64 bi araştırayım
-
07 Aralık 2015, 19:30
Aynalardan birisi ters vidadır. ona göre terse çeviriniz.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)