Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

saf su pas yaparmı

REKLAM ALANI

motor soğutma suyu olarak saf su koyarsak soğutma kanalları demir vs ise pas yaparmı

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    planet58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sattı...
    Sözünü ettiğin akü saf suyu ise o su gerçekte sülfirik asittir.

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    Yapmayin arkadaslar,hem aku saf suyu hemde sulfirik asit? Ne alaka?akunun icine ilk konulan sividir asit...sonradan eklenen sey bildiginiz sudur,cahildir,saftir:-)
    Saf su benzincilerde bile satilir,damitilmis bir sudur,kirec v.s birikim yapmaz...
    Evde utulerde filan da kullanimi onerilir...
    Siz radyatore koyarak iyi bisey yapmis olursunuz...
    leokaplann bunu beğendi.

hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Pas tutmaz, yaz-kış antifrizle kullanırsanız da hem soğutma performansına hem de olası korozyona(normal su eklemek zorunda kalırsanız) karşı koruma sağlamış olursunuz.

yemin ederim makara yapacaklar troll falan diyecekler sandım bazıları bu trol lafını sakız yapmış konuyu açmaya korkmuştum şu ana kadar korktuğum başıma gelmedş

planet58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sattı...
    Kumaşa dökülünce aşındırma etkisi var diye biliyorum, demek ki yanlış biliyorum...

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Saf su dedikleri damıtılmış sudan ibarettir.
    Aküler için olanı kireç yapmasın diye piyasaya çıkarılan bir icattan öte değildir.
    Birde laboratuvar da kullanılan saf su vardır. Bunlar ise organik ve inorganik bileşenlerden temizlenmiş olanıdır.
    Akü içerisindeki asit ve su karışım seviyesı zamanla terleme-buharlaşma sebebiyle azalır.
    Azalmanın sebebi suyun ortamı terk etmesidir.
    Asit bulunduğu yerden kaçamadığı için dipte kalır. Üzerine saf su ilave ederek elektrolit düzeyi tamamlanır.

Kaynatılıp soğumuş su da kullanılabilir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:42 ----------

Sorunun cevabına gelecek olursak
    EVET
    SAFSU pas yapar.

Paslanmasını istemediğin yüzeyin hava ile temasını kesmek zorundasın.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:48 ----------

Soğutma sıvısı olarak kullanacağın her türlü su türevi (organik,inorganik,damıtık,saf su vb..) pas yapar..
    planet58 bunu beğendi.

Motosikleti
    1985 Mobylette - 1994 Minsk - 1995 MZ 251 - ?
    Safsuyu koyarsın ve binersin bir müddet sonra bir kış dersinki donmasın antidiriz koyayım şuna ve bi bakrsın en başta radyatörün ardından hortum bağlantı noktalarından sular fışkırıyor ve eğer geç farkedersen patlaklarda büyükse aşırı hararetten conta yakmışsın hala stop etmemişsen piston sekman biyel elinde kalır tıpkı benim brodwayim gibi ama ben bi contayla kurtardım tabi radyatörleride değiştirdim (kalerüfer radyatörü). O yüzden şahsi kanaatim antifirjzden şaşmayın

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Saf su içinde hidrojen ve oksijen molekülleri dışında hiçbir madde içermeyen sudur. Damıtma yoluyla elde edilir. Elektrik iletmez. Zorunlu durumlarda içilebilir bile ancak mineral içermediğinden çok tüketilirse vucudun elektrolit dengesini bozar. Yani asit falan değildir . Radyatörlerde saf su kullanılmalıdır. Antifrizi seyreltmek için de saf su kullanılır. Saf suda kireç olmadığından ince kanalların tıkanması engellenir. Akü asidinin seyreltilmesi veya eksilen eletrolitin tamamlanması için de kullanılır. Ama aküdeki elektroliti ( asiti) tamamen boşaltıp saf su ile doldurursanız akünüz çalışmaz.
    planet58 bunu beğendi.

schumacher__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık 4 teker..
    Sanmıyorum pas yapabilecek kadar akıllı olduğunu

Motosikleti
    Honda Cbr 125 R Repsol
    Saflıktan asla zarar gelmez keşke hepimiz saf ve doğal kalsak.

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    Alıntı planet58 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kumaşa dökülünce aşındırma etkisi var diye biliyorum, demek ki yanlış biliyorum...
    İşte o kumaşı haşat eden akünün içindeki asittir.. Sırf asit değil içinde saf su da vardır.zamanla su buharlaşıp yok olur sıvı azalır,işte o zaman asit değil saf su eklenir.
    Sanırım anlatabilmişimdir...
    Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
    Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)