motor soğutma suyu olarak saf su koyarsak soğutma kanalları demir vs ise pas yaparmı
motor soğutma suyu olarak saf su koyarsak soğutma kanalları demir vs ise pas yaparmı
Sözünü ettiğin akü saf suyu ise o su gerçekte sülfirik asittir.
Yapmayin arkadaslar,hem aku saf suyu hemde sulfirik asit? Ne alaka?akunun icine ilk konulan sividir asit...sonradan eklenen sey bildiginiz sudur,cahildir,saftir:-)
Saf su benzincilerde bile satilir,damitilmis bir sudur,kirec v.s birikim yapmaz...
Evde utulerde filan da kullanimi onerilir...
Siz radyatore koyarak iyi bisey yapmis olursunuz...
Pas tutmaz, yaz-kış antifrizle kullanırsanız da hem soğutma performansına hem de olası korozyona(normal su eklemek zorunda kalırsanız) karşı koruma sağlamış olursunuz.
yemin ederim makara yapacaklar troll falan diyecekler sandım bazıları bu trol lafını sakız yapmış konuyu açmaya korkmuştum şu ana kadar korktuğum başıma gelmedş
Kumaşa dökülünce aşındırma etkisi var diye biliyorum, demek ki yanlış biliyorum...
Saf su dedikleri damıtılmış sudan ibarettir.
Aküler için olanı kireç yapmasın diye piyasaya çıkarılan bir icattan öte değildir.
Birde laboratuvar da kullanılan saf su vardır. Bunlar ise organik ve inorganik bileşenlerden temizlenmiş olanıdır.
Akü içerisindeki asit ve su karışım seviyesı zamanla terleme-buharlaşma sebebiyle azalır.
Azalmanın sebebi suyun ortamı terk etmesidir.
Asit bulunduğu yerden kaçamadığı için dipte kalır. Üzerine saf su ilave ederek elektrolit düzeyi tamamlanır.
Kaynatılıp soğumuş su da kullanılabilir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:42 ----------
Sorunun cevabına gelecek olursak
EVET
SAFSU pas yapar.
Paslanmasını istemediğin yüzeyin hava ile temasını kesmek zorundasın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:48 ----------
Soğutma sıvısı olarak kullanacağın her türlü su türevi (organik,inorganik,damıtık,saf su vb..) pas yapar..
Safsuyu koyarsın ve binersin bir müddet sonra bir kış dersinki donmasın antidiriz koyayım şuna ve bi bakrsın en başta radyatörün ardından hortum bağlantı noktalarından sular fışkırıyor ve eğer geç farkedersen patlaklarda büyükse aşırı hararetten conta yakmışsın hala stop etmemişsen piston sekman biyel elinde kalır tıpkı benim brodwayim gibi ama ben bi contayla kurtardım tabi radyatörleride değiştirdim (kalerüfer radyatörü). O yüzden şahsi kanaatim antifirjzden şaşmayın
Saf su içinde hidrojen ve oksijen molekülleri dışında hiçbir madde içermeyen sudur. Damıtma yoluyla elde edilir. Elektrik iletmez. Zorunlu durumlarda içilebilir bile ancak mineral içermediğinden çok tüketilirse vucudun elektrolit dengesini bozar. Yani asit falan değildir . Radyatörlerde saf su kullanılmalıdır. Antifrizi seyreltmek için de saf su kullanılır. Saf suda kireç olmadığından ince kanalların tıkanması engellenir. Akü asidinin seyreltilmesi veya eksilen eletrolitin tamamlanması için de kullanılır. Ama aküdeki elektroliti ( asiti) tamamen boşaltıp saf su ile doldurursanız akünüz çalışmaz.
Sanmıyorum pas yapabilecek kadar akıllı olduğunu
Saflıktan asla zarar gelmez keşke hepimiz saf ve doğal kalsak.
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)