Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motordan duman geldi

REKLAM ALANI

Arkadaslar merhaba bugun kar yagdi ve biraz eglenmek istedim. Karda biraz motor surdum,yer yer on freni sıkıp arka tekeri kaydirdim karda lastik yakmayi denedim, ilk deneyimimdi. Toplasam 10-15 dk boyle surmusumdur.
    Tam eve girerken duman geldigini farkettim, hararete baktim normaldi hemen stop ettim sonrasinda. Biras bekleyip 10m ilerideki evime geldim sonrasinda.
    Simdi merak ettigim bu daman neden gelmis olabilir? Hararet yapmadigindan eminim,aklima iki soru geliyor ya baski balatadan ya da motorun oradaki karlar etidi ve onlarin dumaniydi, acikcasi panik de oldum. Yorum yapacak arkadaslar var mi,zarar vermis miyimdir motora?

Bu arada motor cbr 250

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Bişey olmaz dert etme

aliberkgngr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CG100>>CBR250>>NMAX
    Nasıl soğuk hava da sıcak sudan buhar çıkıyor aynı durum sıcak motordan duman çıkar

Sti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Aliberkgngr unde dedigi gibi,motorun isinmasiyla,soguk hava temasindan olan buharlasma olmustur,sorun edilecek bisey degildir.

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    Arkadaşlar gerekli açıklamayı yapmışlar, şimdi sıra sende Ön freni sıkıp arka lastiği nasıl kaydırdığını ve karda lastiği nasıl yaktığını hemen açıkla
    Thermosifon bunu beğendi.

hazır konu açılmışken birsey sorayım.hava sogutmalı bir crossu motor sıcakken karda kayıp düsürsek motor kara temas edince sıcak soğuktan dolayı catlama vs olurmu

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı by*cambaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hazır konu açılmışken birsey sorayım.hava sogutmalı bir crossu motor sıcakken karda kayıp düsürsek motor kara temas edince sıcak soğuktan dolayı catlama vs olurmu
    Bütün motor bloğunu kara batırmadığın sürece sorun olmaması lazım.
    Cavalry bunu beğendi.

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Alıntı by*cambaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu şehir efsanesi yıllardır dillendirilir. Sıcakken motor yıkatmamak , sıcak motora kar değmesi vs.vs. Ama bu sebeplerle bloğu çatlamış motosiklet veya otomobil ne duydum ne de gördüm.
    keremkrmn ve A.Türker bunu beğendiler.

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Ön disklere sıcakken yıkama makinesi ile basınçlı su tutarsan su diskleri yamulturmuş..

keremkrmn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    05 Ninja 636 - 15 Xmax
    Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu şehir efsanesi yıllardır dillendirilir. Sıcakken motor yıkatmamak , sıcak motora kar değmesi vs.vs. Ama bu sebeplerle bloğu çatlamış motosiklet veya otomobil ne duydum ne de gördüm.

Onu diyenlerin orda kışın sıcak yağmur yağıyo demek çatlamadığına göre
    ¡Por la sonrisa de mis padres que vale un millón!

sagat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tvs rtr 150 apache
    soğuk havada insanın ağzından bile buhar çıkıyor sıcak havada duman yoksa sorun yok

caglar48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW S1000R
    Alıntı Levent Gocmen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar gerekli açıklamayı yapmışlar, şimdi sıra sende Ön freni sıkıp arka lastiği nasıl kaydırdığını ve karda lastiği nasıl yaktığını hemen açıkla
    Millet neler yakıyor cocugun yaktıgı tekere mı takıldınız levent bey tesüf ederim Troll müsünüz acabaaağğğ?
    https://www.instagram.com/besafes1kr/

Alıntı Levent Gocmen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam saka yaptiniz galiba ) on freni sikip gaz vererek arka lastigi yaktim iste ama zaten kar vardi yanmadi bile.

Arkadaslar basina gelen var mi bu tarz bir olay, valla icime dert oldu gozum gibi bakiyorum motoruma. Duman soguk havadan oturu degil de sanki baski balata vs gibi bir dumandi ama bilemiyorum..

fatih. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pulsar
    motor ölmüş çöpe at gitsin

Thermosifon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X-Max 250
    Alıntı accacc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam saka yaptiniz galiba ) on freni sikip gaz vererek arka lastigi yaktim iste ama zaten kar vardi yanmadi bile.

Arkadaslar basina gelen var mi bu tarz bir olay, valla icime dert oldu gozum gibi bakiyorum motoruma. Duman soguk havadan oturu degil de sanki baski balata vs gibi bir dumandi ama bilemiyorum..
    Hocam gözüm gibi bakıyorum diyorsun lastik yaktım diyorsun bu ne yaman çelişkidir böyle Düşüp grenaj kırıp çizmek de vardı işin için de kar da valla

Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çatlatmasa bile metal yorgunluğu oluşturur. Belki bir kaç defa olması ortadan karpuz gib yardırmasa da ufak deformasyanlara sebep olabilir.

Onurhan D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ön freni sıkıp arkayı kaydırabilen ilk insansın tebrikler :D
    Bide eriyen kardan duman çıkar mı ya

metinkilic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Bandit 650 S ABS
    Alıntı Thermosifon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam gözüm gibi bakıyorum diyorsun lastik yaktım diyorsun bu ne yaman çelişkidir böyle Düşüp grenaj kırıp çizmek de vardı işin için de kar da valla
    Gözün gibi bakıyorsun ama teker yakmaya, patinaj yapmaya, karda düşme riskini almaya bakmıyorsun.
    Herhangi bir sorun çıkacağını sanmıyorum, muhtemelen duman olarak gördüklerin su buharıdır.
    Sıcak motora soğuk su bir şey yapmaz diye yazmış yukarıda bir arkadaş. Kışın motor tam sıcak iken soğuk musluk suyunu bir tutsun üstüne. Bir şey olup olmadığını hep beraber anlayalım.
    30 yıl önce yaşadığım bir olayı bir örnek olması için buraya yazıyorum. Reno 12 arabamız vardı, uzun yola gideceğiz diye bakımını yaptırdık. arka frenleri kampanadır bu arabaların. Usta ayarını sıkı yapmış, yola çıktığımızda fren sıkı olduğundan kampanaya sürekli sürtmesinden dolayı ateş gibi olmuştu, koku gelince fark ettik ve durup üzerine su döküp soğutmaya çalıştık. O zamanlar tecrübemiz yok tabi. Sonuç; kampana da çatlak oluştu. Tekrar sanayiye gidilip yeni kampana, fren pabucu ve fren balatası takıldı.
    Benden size tavsiye; sıcak motora, ısınmış fren diskine, kampanasına çok soğuk su kesinlikle tutmayın.

s103r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mh drift/ 250 Repsol İnş :)
    Evet Ben Motorla Giderken Yağmur Yağınca Motor Çatladı Sonra bantla yapıştırıp devam ettim

Sakayla karisik fikrini belirten arkadaslara tesekkur ederim. Bir de oteki kesim var ki dalga gecmeye calisan, karsi tarafi eziklemeye calisan.. Bu arkadaslarin amaci ego tatmini gibi bir sey mi merak ettim,sayginin kaybedilmemesi gerektigine inaniyorum.

Daha once lastik yakma yahut karda surme gibi bir deneyimim olmamisti denemek istedim, surekli yaptigim bir eylem degil.. Tekrar tesekkurler

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)