İkinci el piyasasından anlayanlar.
Reklamlar
-
Arkadaşlar epeydir motor merakım var, kendi paramı kazanayım alırım vs. derken yaş oldu 35
Aklımdaki model iki model var ya Yzf R6 (ikinci el) yada daha fazla ihitmal verdiğim Yamaha YzfR25, ama hiç motor tecrübem olmadığı için sıfır olarak alacağım motoru ilk günden yan yatırmayım, motoru açmadan zorlamayım vs.. kısaca mundar etmeyeyim diye 2. el YBR125 modelini alıp bir süre kullanayım kendimi hazır hissedince asıl motorumu alayım diyorum.
Gelelim meseleye; maksimum 5-6 kadar kullanacağım 2. el motoru çok zarar etmeden ve rahatlıkla satmak için kaç model alayım ve ne kadar ödemeliyim. Çünkü kendimi hazır hissetiğimde motoru kısa sürede az zarar hatta olursa karla satmam lazım. Bu durum da en hızlı satılan atıyorum 2014 modellermi yoksa 2012 modellermidir. Sirkülasyon kaç yıllık motorlarda çok oluyor. Mesela 2015 modelide koymuş ilana 5200 fiyat veriyor ee sıfırı 5850, kalkıp 600 fark için ikinci el riski almam hani, yada 2011 model alırım uygun fiyata ama motor yaşı yüksek görülüp satılma durumu zor olabilir mi. Bu konuda bilenlerden fikir almak istiyorum 1-2 hafta içerisinde alacam.
Reklamlar
-
Hangi motoru alacağınız ile ilgili yorum yapmıyorum sadece az zarar için yapılması gerekenleri sıralıyorum.. Motosiklet piyasası araba gibi değil çünkü mutlaka zarar oluyor..
1-Sıfır almak zarar ettirir bu altın gibi yükselen honda olsa bile.. Onun yerine 2. el 2015-2014 modellere yönelmek gerekli.. Garantisi mutlaka devam etmeli..
2-Çinliler her türlü zarar ettirir.. İtalyanların alıcı kitlesi azdır kolay gitmez.. En hızlı gidenler japonlardır.. Onlarda da yamaha ve honda başı çeker..
3-Bu motosikletlerin en kötüsü 200 bini devirebilecek kapasitede olsa da 5 bin km civarı alıp 15 bin km civarı satmak sizi minimum zarara sokar..
4-Her japon motosikleti çabuk gider diye bir kaide yok cbr500r alırsanız uzun süre elinizde tutabilirsiniz ancak 600rr 2 gün durmaz..
5-Çok sevilen motosikletlerin (600f-600rr-r6) çalınma riski diğerlerine oranla çok daha fazladır bu yüzden ben bulaşmam bunlara..
Benim önerim acemilik için 2-3 aylığına ybr 125 alıp ardından 2015 2. el temiz r25 almak olur.. Kar yapalım derken r25 i yatırırsanız (ki ben başladığımda 1 haftada 3 kere yatırdım sonra hiç yatırmadım) grenaj parası sıkıntı çıkarır
-
valla dostum benimde yaş 30, bak 3. motorumu aldım, ilki cub idi 125cc yarı otomatik
20.000 km yaptım, 2.motorum emisol idi 150cc, ondada bir 10.000km yaptım,
şimdi 3. motorumu aldım pulsar daha 1000km bile olmadı ve alet deli gidiyor, 200cc olmasına karşın
120den sonra beni bile korkutuyor yaniki aletin son hızı 145kmh olarak belirlenmiş, yani ben bu basamaklardan
geçerken 3 4 yıl oldu, şimdi sen diyorsunki ben 3bin tl ye bir motor aliyim 2500tl ye hemen 6ayda
satim ve r6 alayim, öyleyse yerinide ayırt mezartlıkdan ))
ben bile kendimi 600cc kullanabilecek seviyede görmezken, sen nasıl 6ay içinde karar alacaksın orada kararsızım,
her ne yapıyorsan yap ekipmanın tam olsun sana tavsiyem..
-
Hocam yıldan ziyade km de önemli .. Sıfır fiyatına yakınsa km de sıfıra yakındır .. Sana tavsiyem en az 2013 ve üstü bi model bi motor al r25 veya r6 alma sıkıntı yaşayabilirsin r6 da büyük ihtimal yaşıyacaksın zaten .. Temiz bi ybr 125 çabuk satılır senide hiç üzmez.2. el dökük bişey alırsan durmadan bi tarafı arıza yapar keyif meyif bırakmaz soğutur ..
Yavaştan başla eğitim al kendinde çalış hepsini güvenli bir şekilde tecrübe edeceksin keyifli sürüşler ekipmanıda unutmayalım düşük cc li diye öenmsenmiyor 30 km hızla kafa üstü çakılmanın sonu ölümdür bunuda unutmayalım ..
-
forumda bir arkadaş vardı acemide değil, nasıl olduysa ki nasıl olduğunuda hatırlamıyor komadan sonra gözleri açmış,
arkadaşı ile 120kmh ile giderken kafasını vuruyor, tekermi kayıyor ne oluyor hatırlamıyorumda diyorda.. çin malı motorlar bile 90kmh gidebiliyor..
şu konuya bir bak;
http://www.motosiklet.net/forum/moto...-e-gecmek.html
-
okoca adlı üyeden alıntı
forumda bir arkadaş vardı acemide değil, nasıl olduysa ki nasıl olduğunuda hatırlamıyor komadan sonra gözleri açmış,
arkadaşı ile 120kmh ile giderken kafasını vuruyor, tekermi kayıyor ne oluyor hatırlamıyorumda diyorda.. çin malı motorlar bile 90kmh gidebiliyor..
şu konuya bir bak;
http://www.motosiklet.net/forum/moto...-e-gecmek.html
Bu konu motosikletten sogutur,cidden cok zor bi durum,okurken bile insani urkutuyo,bu konuyu okuyan yeni baslayacak kisi ben eminimki 125 cc den fazlasina epey bi sure binmek istemez
-
2.el hakkında tavsiyem, şu günlerde kış sebebi ile ucuza kapatabilirsin hesabı. haziran temmuz gibide herkesin deli gibi motor aradığı dönemde elinden en kötü küçük bir zarara hızlıca çıkartırsın. sana şahsi tavsiyem KESİNLİKLE R6 ALTI ALMA. ÖLME. 6 ay içerisinde almak gibi bir hayalin olmasın ve sakın alma. 10-15 yıl tecrübesi olan adamlar öldü o motorlarda. kurduğun hayal kesinlikle saçma ve tehlikeli. onun yerine al bi r25i sıfır haziran temmuz ayında 2-3 yıl keyfine bak.
-
5 Eylül 2015'de "İlk motor için tavsiye." başlığı ile konu açmışsın. Bu konu 2. baskı olmuş. Soru aynı, cevaplar aynı.
A bove ante, ab asino retro, a stulto undique caveto - Latince Atasözü
(Öküzün önünde, eşeğin arkasında, aptalın hiç bir tarafında durma)
-
[QUOTE=redlion999;3779564]
1-Sıfır almak zarar ettirir bu altın gibi yükselen honda olsa bile.. Onun yerine 2. el 2015-2014 modellere yönelmek gerekli.. Garantisi mutlaka devam etmeli..
İşte bu doğru garantisi devam eden bir motoru almak daha mantıklı bunu düşünmemiştim. Daha sonraki alacağım motorda zarar vs. düşünmüyorum çünkü uzun süre kullanacağımdan dolayı sıfır almakta kafam rahat olur arada çok fark etmiyor maksimum 1000 TL YZF R25 için.
okoca
Benim asıl hedefim R25, R6 ise belki o da bu konudaki gelişmeme bağlı gözüm yemezse R6 yaklaşmam bile bu konuda öyle gözü karalardan değilim
DraQuila R25 sıfır almak istiyorum, ikinci elde arada çok fark oynamıyor daha doğrusu gözüme gelmiyor sıfır olsun benim olsun diyorum. ekipman olarakta kaska 1000 TL bütçe ayırdım umarım yeterlidir.[COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:58 ----------
zileliorhan adlı üyeden alıntı
5 Eylül 2015'de "İlk motor için tavsiye." başlığı ile konu açmışsın. Bu konu 2. baskı olmuş. Soru aynı, cevaplar aynı.
2 Başlık arasında fark şu ozaman hangi motordan başlasam ve sonrasında ne alsam. Bu başlıkta ise YBR 125 alacam ve 2. el alırken en az nasıl zarar ederim. Zaten başlık bile 2. el piyasasından anlayanlar diye açtım. YZF R25 değinmemin sebebide neden zarar etmeden kısa sürede satmak istiyorsun gibi soruların gelme ihtimali yüksek olacağından öncesinde cevabını vermek. Umarım iki konu arasında ki bariz farkı anlatabilmişimdir. Yeni üyelerin açtığı konuları irdelemekten sanırım ayrıntıyı kaçırdınız.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)