Merhaba
Ben istanbulda ikamet ediyorum ve uzun süredir 4 teker üzerindeyim fakat sizinde bildiğiniz gibi trafik ve trafikte harcanan gereksiz yakıt israfından fazlasıyla bıktım üniversite ikinci sınıftayım yaşım 22.Etrafımda ki motor kullanan arkadaşlarım tavsiyesiyle birazda motor almaya karar verdim daha önceden elektrikli bir scooter iki üç saat cbr 250 r ve A2 ehliyeti için mondial 150 kullanmışlığım var.Aslına bakılırısa tecrübem yok diyebilirim ama bisikleti iyi kullanırım ki bunun etkili olduğunu bir iki forumda okumuş bulunuyorum.125 cc bir motor tercih etmek istemiyorum görünüşünden falan değil sadece o kadar da şekilci bir herif değilimdir fakat 1 2 ay sonra sıkılıcağımı ve en azından biraz daha tepkili bir motor isticeğim söylendi ve bunlarda beni 2015 cbr 250 r a çekti özellikle çift farına hasta oldum.Fazlasıyla motor videosu eğitimleri ve altın elbiseli adamın yorumlarını izliyorum forumları takip ediyorum kendime güvenmiyorum ama çokta korkmuyorum bunların yanında kesinlikle istiyorum yamaha riding akademiyi araştırdım biraz uygun geldi gibi.Tüm bunlarla beraber siz bu yılda belirli kilometreleri doldurmuş insanlar olarak tavsiyeleriniz benim için önemli nitelik taşıyacaktır.Sizce 250 r başlamak için normal standartlarda bir motormu pratikle beraber aşılırmı yaklaşık 160 kg bir makina bu bana uygunmudur?(1.83 boy 78 kg).Ekipman olarak bana uygun olan markalar nelerdir?Yamaha riding akedemide birinci etapta vites biniş vs veriliyomuş buna katılmam yararlı olurmu yoksa ikinci etaptan mı başalamalıyım direk ? yada bu eğitimi almalıyımıyım yoksa arkadaş yardımıyla bunu halledebilirmiyim?Motoru aldıktan sonra ilk yapmam gerekenler alışmak için egsersizler nelerdir dikkat etmem gerekenler nelerdir?(motoru sıfır almayı düşünüyorum kredi imkanından dolayı ekipman olarak max2000 ayırabilirim gibi görünüyor oda kendimi çok sıkarsam,ekipman motordan önce alınması gereken birşey aslında doğrduru ama bende işler biraz karışık dönücek zamanla en iyi ekipmanları tamamlayabilirim bana göre en geç yaza kadar mesela.
Biraz karışık bir yazı olmuş olabilirim ama ilk forum yazım kusura bakmayın eleştiri ve tavsiyelerinizi iyi ve kötü bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim