Cbr 125 Kaza sonrası Hasarlı parçalar ve durumu
Reklamlar
-
17.11.2015 Tarihinde geçirmiş olduğum motosiklet kazası ile ilgili sizlere bir kaç şey sorucağım
Öncelikle sağlık durumum iyi sadece sol omuzum var sağ bacagımın üst tarafında ağrılar var allaha şükür kırık çıkık olmadan kazayı atlatık .
Olay şöyle gerçekleşti ben çarşıya doğru gidiyordum köy yolu gidiş gelişli tam viraj cıkısındada karşıdan gelen kamyon sağ dönüş yapmak için açıktan benım şeridime sıfıra sıfır yanaşmış uzaktan geliyor ben virajdan cıktım karşımda frene bastım baktım motor attı saga sola kacmaya tam calısırken aynı yonlere kaçmaya çalıştık ve benim şeridimde kafadan vurdum motorun ön tarafı komple yok depoya kadar gibi bişey hatırladığım hasarları alta yazıcağım .
Şimdi merak ettiğim tek şey motor perte çıkmaya bilir çıkmasa bile yani yenilenip tamır edilip bana verildiğinde değer kaybı alıcağım
+tank pad
+kask'ım
+koruma takozları
bunları kesinlikle karşı taraftan parasını alıcağım daha dogrusu almak istiyorum
şimdi honda beni aradı babamın telefonunu verdım experin numarasını vermiş babam da aramış .
Exper tam olarak nelere tamir verdi bilmiyorum ama babam tartışmış
depo ezikti ona filan tamir verdiyse sıfırını istemiştir çünki boyası filan catlamıştı deponun
jant ' yamulmuştu arka jant açmış yanı yana biraz açılmış
babamda tamire kesinlikle karşı bana dedi babam tam anlatmadı istanbulda şuan 1-2 gune sakaryaya gelicek düzceye gidip dilekçe mi ne yazıcakmışız
ne dilekçesi bilgisi olan varmı yanı ben motoru tamırlı bır motor almadımki kazada oluşan şeyleri bana tamir şecenegi sunuyor sigorta nasılbir yol izlemeliyim anlatırmısınız ?
Hasar gören parçalar
+ ön çamurluk
+ debraj teli
+ ön cam
+ ön far
+sağ -sol granej komple yanı iç dış granej olarakmış
+arka maşa
+motor kapagı sag taraftaki honda yazan yerde tam çizik
+motorun tam onun üstündeki yerde çizik
+ön jant büyük ihtimal oda yamuk
+kafa demiri
+km saati + komple
+aynalar çizik
+ön far duyu + küçük park lambaları +far duyu
+sağ sol far granejı
+far üstü granej
+egzoz kapak
+koruma takozu
+gidon topuzu
+sağ sinyal
ön amasorlerde çizikler vardı yamulmuş olabilir büyük ihtimal
SADECE görsellik olarak bunlar var görünürde açılmadan sökülmeden yani
Reklamlar
-
Bu konu sanki daha once acilmamismiydi?
-
Sti adlı üyeden alıntı
Bu konu sanki daha once acilmamismiydi?
Evet bu konu açılmıştı ama o konuda sadece kazanın nasıl olduğunu anlatmaya çalışmıştım telefondan şimdi ise bilgisayardayım
Bu konunun başlığın ise asıl amacı karşı tarafın sıgortası mesela depomu tamir etmek istiyor ezilmiş kaza esnasında ben depoyu tamir almadım mesela ki tamir edip veriyorsun bana ?
Yani demek istediğim şey tamir yapmak istediği şeyleri ben sıfırıyla değiştirmek istiyorum böyle bir hakkım yokmudur ? yada nasıl bir yol izlemeliyim ? bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsa çok memnun olurum
-
allah korumuş sana birşey olmaması iyi, ama inşallah sıfırıyla değiştirirsin tüm parçalarını. allah kaza bela vermesin kimseye.
-
Cbr 125 e tekrardan kavuştum
-
umuterdogdu adlı üyeden alıntı
Evet bu konu açılmıştı ama o konuda sadece kazanın nasıl olduğunu anlatmaya çalışmıştım telefondan şimdi ise bilgisayardayım
Bu konunun başlığın ise asıl amacı karşı tarafın sıgortası mesela depomu tamir etmek istiyor ezilmiş kaza esnasında ben depoyu tamir almadım mesela ki tamir edip veriyorsun bana ?
Yani demek istediğim şey tamir yapmak istediği şeyleri ben sıfırıyla değiştirmek istiyorum böyle bir hakkım yokmudur ? yada nasıl bir yol izlemeliyim ? bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsa çok memnun olurum
Exper parcalara bakar ve tamir ile kurtalicak parcalari tamir ettirir,kurtarilmiycak malzemeleri ise sifiriyla degistirir,bunu biliyosunuzdur belkide,aslinda birazda experle olan muhabbete bagli,hafifte olsa samimiyet kurarsaniz experle,motorunuzu perte bile cikartabilir
-
bende 2 kez düştüm 2sindede düşük hızdaydı düşmemle kalkıp motoru kaldırmam 1,2 saniye.
hatta işin garibi, yolun ortasından yürüyen teyze yüzünden düşürdüğüm motorum için, kadının " KALDIR MOTORU DA GEÇELİM " demesiydi.
gün geçmiyor ki katil olmakla burun buruna gelmeyelim..
-
Sti adlı üyeden alıntı
Exper parcalara bakar ve tamir ile kurtalicak parcalari tamir ettirir,kurtarilmiycak malzemeleri ise sifiriyla degistirir,bunu biliyosunuzdur belkide,aslinda birazda experle olan muhabbete bagli,hafifte olsa samimiyet kurarsaniz experle,motorunuzu perte bile cikartabilir
Bence artık çıkarmaz :D babam kavga ettiğine göre :D telefonda
Cbr 125 e tekrardan kavuştum
-
Bence artık çıkarmaz :D babam kavga ettiğine göre :D telefonda
Tek tek butun parcalarin tamir artik,grenajlari bile tutkalla yapistirirlar bence ahaahhaahaha :D
-
Perte cikmazsa zor satarsin o motoru gecmis olsun sende bisey olmamasi sevindirici
-
Değer kaybı ortalama kaç para alabilirim fikri olabilen varmı motorun görünür hasarları yukarıda yazıyor ?
motoru satamazsam zaten yzf alamam :/
Bu arada ek bilgi olarak
Orjinal far ampulu hanı büyük ampul 165 tl
küçükler 35 ti sanırsam
birde km saati 1400 küsür hatırladığım kadarıyla
-
01 Aralık 2015, 00:18
La o far ampulu harbiden 160 liramiymis,gecen gun konusu vardi kim acti bilmiyorum,adama okadar dediler tas catlasa 40 liradir falan diye,160 lira bi far icin ne yav,yazik gunah vallahi
-
01 Aralık 2015, 00:53
Benim cbr 125'imde de ön karenaj ve siperlik, ön çamurluk, manet, elciklerin olduğu bölümler gibi parçalar değişip aynalarla egzoz koruma sacı da tamir edilmişti. Bunların tutarı geçen yıl 1200 lira kadardı. Bahsettiklerinde (değişecek durumda olduğu takdirde) far, gösterge, maşa, karenajlarla beraber tahminen 5000 lira civarı tutacaktır parça fiyatları. Ben olsam, eğer sigorta ödeyecekse, mümkünse pert talebinde bulunurdum sanırım. Tabi bu sadece okuduğum kadarıyla kendi fikrim. Tabi neticede karar sizin avantaj ve dezavantajlarına göre karar verirsiniz. Allah beterinden korusun.
-
01 Aralık 2015, 01:04
BlackBaron adlı üyeden alıntı
Benim cbr 125'imde de ön karenaj ve siperlik, ön çamurluk, manet, elciklerin olduğu bölümler gibi parçalar değişip aynalarla egzoz koruma sacı da tamir edilmişti. Bunların tutarı geçen yıl 1200 lira kadardı. Bahsettiklerinde (değişecek durumda olduğu takdirde) far, gösterge, maşa, karenajlarla beraber tahminen 5000 lira civarı tutacaktır parça fiyatları. Ben olsam, eğer sigorta ödeyecekse, mümkünse pert talebinde bulunurdum sanırım. Tabi bu sadece okuduğum kadarıyla kendi fikrim. Tabi neticede karar sizin avantaj ve dezavantajlarına göre karar verirsiniz. Allah beterinden korusun.
benim maşa dediğim şey arka tekeri tutan ıkı tane demir in yamulması bunların çoğu tamir yapılmış diyorsun peki değer kaybı kaç para aldınız tamir yapılıcaksa ne kadar sağlıklı olcak bilmiyorum servise bi gidince tam netini tekrardan bu konunun altına yazıcagım şuan beklemedeyım babamı gelince bi anlatıcak inşallah hayırlısı artık ya bi yzf alma hayalim vardı :'( onuda alamıcagız yani :'(
-
01 Aralık 2015, 02:17
benim maşa dediğim şey arka tekeri tutan ıkı tane demir in yamulması bunların çoğu tamir yapılmış diyorsun peki değer kaybı kaç para aldınız
tamir yapılıcaksa ne kadar sağlıklı olcak bilmiyorum servise bi gidince tam netini tekrardan bu konunun altına yazıcagım şuan beklemedeyım babamı
gelince bi anlatıcak inşallah hayırlısı artık ya bi yzf alma hayalim vardı :'( onuda alamıcagız yani :'(
Evet maşadan kastım arka tekeri tutan parçadır. Dediğim gibi benim motorumda 1200 lira kadar masraf çıkmıştı ama bunlar daha çok kaporta denebilecek kısımlardı. Ki motor ve yürüyen aksamın da hasar almamasının etkisiyle, motorum tamir edildikten sonra sürdüğümde herhangi bir anormallik hissetmedim. O şekilde bakımını aksatmadan 1 yıl kadar daha sürüp sattım. Fiyat olarak yaklaşık 1000 liraya yakın düşük yazdım haliyle.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:08 ----------
Yzf güzel motor belki bugün alamazsın da yarın alabilirsin o mesele değil. Ekipmanını tam tut gerisi kısmetse zamanla olur.
-
01 Aralık 2015, 17:26
Evet arkadaşlar ben şok ben vefad
Sigorta 5000 tl veriyor
Koruma takozu tank pad in parasını vermiyor
sadece kaskın ön camını değiştiriyor
ve değer kaybı vermıyormuş
hukuk yolun acık git ver demiş babama
şimdi napmalıyım nasıl değer kaybı hakkım yok ?
birde kaskın ön camı değişmesi demek - sadece camı veriyormuş
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:06 ----------
Evet arkadaşlar öğrendımki 5 bin tl veriyor
yüzde 25 i benım sucum oldugu için kazada :D 5000 tl den yüzde 25 düşüyoruz kalan parayı net yatıyor yanı 3750 tl mi ne :D motorumun anasını dürttü :D kamyon :D şimdide bu komık rakamı kabul etmemı mı beklıyorlar hukuki yolu nasıl olur nasıl gider söylermisinisiz ? ne yapılmalı ne yapılmamalı bilgi bekliyorum
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)