atillatopal9 adlı üyeden alıntı
Ekrem bey,
PULSAR 200RS
Fuarda özellikle oraya geldim.
sizin fuarda yetkilendirmiş olduğunuz arkadaşa ismimi yazdırdım. ve hatta el bile sıkıştık.
yanlış hatırlamıyorsam 31 marttı fuar tarihi.
200RS için, adımı yazdırdıktan sonra geliş tarihini sordum.
Mayısın sonuna doğru en geç haziranda olduğu söylendi.
eyvallah dedim, bekliyoruz hala. motorumu sattım, buna beni tanıyan tüm forum halkı şahittir. 2 ay elimde para pulsar bekliyorum.
ama her aradığımda daha ileri bir tarih söyleniyor, sözler veriliyor tutulmuyor. bayilere gidiyorum, fiyatın bile arttığını duyuyorum. gümrük deniyor, 5 ay hangi motor gümrükte beklemiş bunu anlayamadım. bir çok yalanlar söylendi. hatta daha öncede yazmıştım görmediniz galiba, pulsar sanayi mahallesi/4.levent/istanbul satış bayii; sizin, fiyatının arttığını bile söyledi. hemde sizin ağızınızdan.
bunu duyduğumda, size forumda fiyat ile ilgili sordum değişecekmi diye.
hayır dediğinizi dün gibi hatırlıyorum..
ve ben oraya, doları bahane edip fiyat artacakta demiştim.
ben fuarda adımı yazdırmama rağmen, fiyatta 10,000e el sıkışmama rağmen, ve hatta verilmiş bir söz olmasına rağmen.
1. mayıs dendi,haziran dendi,temuuz dendi, ağustos dendi, eylül dendi, ekim dendi son ay motoru alan aldı.
2. fiyat 10,000 olacak dendi, motoru geç getiriniz 11,000 dediniz.
benim yaptığım işte satış sektörü, sizin stratejini en iyi ben anlayabiliyorum belkide.
şimdi bu 2 temel sözü tutamamışken, bence başka birşeyden bahsetmeyelim.
servislerden şikayetleride görüyoruz.
sizin ön büyük hatanız mondial gibi firmalarla ortak servisler yönetmeniz,
pendik üçerler motora gidiyorum; içerisi çarşamba pazarı gibi. adını duymadığım motorlar arasında bajaj var.
aşağı iniyorum, bir tane japon yok. hepsi çinli hepsi çinli.
madem övdüğünüz bu bajaj firması, japondan bile daha iyi olabileceğine inanıyorsanız, hangi akılla mondial gibi basit bir firmanın servisini ortak paylaşıyor.
yanlış anlamayın,
mondiale binen insan sevdiği için binmiyor.
ucuz diye biniyor.
hep söylediğim bir şey var,
200 NS gerçekten güzel ve tutulan bir motosiklet. vermiş olduğunuz o ilk güzel fiyatı ise tattan yenmiyordu.
bu sayede de adınız Türkiye çapında büyüdü.
lakin şimdi, bir tane enduroya benzer computer motor çıkarıyorsunuz. tipi aynı cbf 150,
ve satış fiyatınız japondan bile pahalı. hadi güvendik aldık diyelim.
kendi hatam ile de motora zarar verdim, tamir etmek için bajaj servisine gittiğimde mondial işçilerine mi bırakacağım motoru?
bu konular hakkında bir çok motosikletçi arkadaşlarımın sorusu var,
yanıtlanmayı bekliyor.
sizin yapmış olduğunuz buradan konuşma meselesini; belki honda da çalışan bir personel bile yapmıyor.
bu sizin ve firmanızın için çok güzel bir şey.
lakin; söylediğim gibi. bu işi mondial ile büyütemezsiniz.
ve vermiyeceğiniz tutamayacağız sözleri verdikten sonra, olan olumsuzluklar ile büyüyemezsiniz.
halk, size karşı sıcak bakmaz.
nasıl ki, enduro enduro diye ölüp bitenler;
motoru güzel olmasına rağmen sırf adı " mondial " diye, x3i evo dan uzak duruyorsa, bu yakında korkarım size de olacak.