Metzeller lastik aldım. Roaj süresi / üzerindeki mumu atma süresi kmsi ne kadardır?
Metzeler lastik
Ayrıca lastiğin rodaj süresince dikkat edilmesi gerekenler neler?
Metzeller lastik aldım. Roaj süresi / üzerindeki mumu atma süresi kmsi ne kadardır?
Metzeler lastik
Ayrıca lastiğin rodaj süresince dikkat edilmesi gerekenler neler?
Ben Pilot Street aldığımda 100 km de mumu atacağını ondan sonra daha performanslı olacağını söylemişlerdi. Birde yumuşak hamurlu lastiklere daha fazla hava basılmasını tavsiye ediyorlar (manuelde yazan 25 ön 29 arka üzerindeki sert lastiklere göre verilmiş, 30 ön 32 arkayı pilot street için önerdiler).
genelde mum atma 100-150 km dir nelere dikkat edilicek
1 aşırı hız
2 ani frenleme
3 motoru fazla yatırma
4 sert ve hızlı dönüşlerden kaçın
bunları her nekadar yapsanda dik konumda olduğun için yanaklara doğru ufakta olsa mumlar kalacaktır genede yavas yavaş fazla yatırmadan kademeli olarak eritirsin
hafif 8 çizerek yol alın musait olduğu yerlerde yatırmadan çok yanlardaki kalıntılarda gitsin.. bazen tekeri sabunlu su ile yıkayanları da duyuyoruz..
cb125 manuelde lastik havası 29-33 yazıyor. Orijinal lastikleri kenda acaba yükseltmek gerekir mi basıncı?
150-200 km sakin kullanacaksın. fazla yatırmayacaksın, ani fren, ani gaz yapmayacaksın.
201. km de ver coşkuyu..
Şahsi İnstagram Hesabım: _hayalet_ct.mc
Chaos Turkey MC - instagram: chaos.turkey.mc
Superlight Türkiye Facebook Sayfamız: slturkiye
Valla arkadasin cbra taktik pilot street mumlu hali bile bi baska. Kabak lastikle cok farki var hic kafana takmadan rodaji yola cik nereye cikarsa yolun oraya git benzin yedege dustugunde rodajida bitmistir biz oyle yapiyoduk
Çokiyi asfaltı olan bir yere gidiyosun 1-2 dakika sağa sola yatırıyorsun motoru. Lastik yanaklarında asfalta değmeden kaynaklı aşınmayı gördüysen, lastiği sildiğinde sıfır gibi görünmeyeceğine eminsen geçmiş olsun rodaj modaj kalmadı
9 yıl önceki konuya bak... 2 gün önce Pirelli Diablo rosso sport aldım ön 100/80/17 arka 140/70/17 ve fiyatı 8450 TL takması ile balans içinde 750 TL istiyorlar... 2015e geri dönemiyor muyuz? Güzel günlerdi
2015'e geri dönemeyiz. 2015'e geri dönmek için önce tüm Anadolu ve Karadeniz'in (Artvin hariç) bu süre zarfında verdiği oyları geri çekmeleri gerekiyor.
O zaman 2015'ten ileriye gidelim.
Lastiklerinizde mum falan yok. =))
Lastik rodajını nasıl yapalım?
Kullanım tarzına göre 50km de sürebilir, 200km de sürebilir - hoş bunu dedim ama herhangi bir modern lastikte kimyasal rodajın 200km süreceğini zannetmiyorum. Fiziksel rodaja gelecek olursak kişi lastiğin en dış kısmını hiç yere değdirmeyecekse orası lastik 20bin km kullanılıp atıldığı zaman da "fiziksel rodajı" bitmemiş olacak. Usulca lastiğin davranışlarına alışa alışa halletmekte fayda var.
Son üç rodajımı düşündüm ben ne yaptım diye.
RS660'a Mitas'ı taktıktan sonra hiç sevmediğim halde Kuzey Marmara Otoyolu'na çıkıp Garipçe'ye gittim. Otobanda lastik ısındıktan sonra yolun bomboş olduğu bir saatte olmasından mütevelli sert frenlerle ön lastiği iyice dövdüm. Sonra otoban çıkışında yatmaya başladım. Dönüşte de aynısını yaptım bitti.
Sonra RS660'a Rosso Corsa 4 almıştım, onu taktım ve piste gittim direkt zaten orada yaptım. Ne kadar sürdü? 1 tur :D
Ay başında Tuareg'in lastikler de traşa yol aldı, Rally STR aldım tekrar. Ertesi gün Uludağ'a çıktım, asfaltı biraz bozulmuş ama büyük kısmı yine tırmanışta bitti zaten.
Kısa sürede bitirmek şart değil elbette. Ama rodajın bitmemesi demek o lastik iyi tutmaya başlamadı demek, bu nedenle ben bu kısmı bir an önce bitirip olması gereken seviyeye gelmesini istediğim için hızlıca bitiriyorum. Böyle yapmak istemeyen birisi usulcaa zorlayarak tamamlayabilir.
Öyle sakin sakin işe giderseniz falan çok daha uzun sürer tabi.
150-200 km dikkatli sürün. Ani gaz açmaktan, ani fren yapmaktan kaçının, virajlarda da yumuşak bir şekilde yatın kalkın kâfidir.
abi nedir bu rodaj saçmalığı ya gerçekten inanamıyorum
telefon al şarjı sabaha kadar takılı kalsın
motor 500 km 1000 km yavaş sür lastik al 300 km viraj yapma üstünde mum var
agalar gerçekten böyle şeylerin var olduğuna inanıyorsanız 25 yıl geriden geliyorsunuz azcık açın okuyun izleyin vs araştırın
misal adam sıfır km araba alıyor bayii böyle birşey demiyor
hatta hatta geçen bi yerde yazıp sildim çok meşhur bi japon marka arabanın depolanma alanının yanında çaşılıyorum adamlar satışa hazır arabaları öyle bir kullanıyorlar ki aklınız durur
bu na benzer bir konuda motoru çalıştırdım rolentide 3 5 dakika çalışıp ısınsın aga 3 5 dakika da ne kadar benzin yakıyorsunuz boşuna vakit kaybı ve motora gram faydası yok
kapağı açılan yağ bayatlar durumu buda aynı bu motor yağı süt değil bayatlasın ekşisin 3 yıl önce şehir içinde kullandığım cub için lubco marka yağ aldım 4 lt motoru sattım dio aldım onda da kullanmaya devam ediyorum 650 ml alıyorum içinden yola devam 10 40 yarı sentetik yağ işte içine su karışmadıkça 10 yıl da geçse kullanmaya devam ederim
skt si olan ürünler sadece gıda ürünleridir gerisi pazarlama taktiği
yine ucuza gelmiş.
Benim vstrom'a metzeler karo street içinn buzlas ile telefonla konuştum, 15bin küsür fiyatı var, sökme takma balans bin lira demişlerdi tam hatırlamıyorum, bir de metal L sibop falan 17bin gidecek gözüyle bakıyorum olaya. İstanbul'a gidecek fırsat bulamadım yoksa kredi kartına 6 taksitle alacaktım.
17bin ne yaa, 2016 sonunda sıfır xmax almıştım bu paraya.
Lastik rodajı, virajda fren, ön fren 2/4 parmak?...
Forumdan şu konuları çıkarsak, hüstadlarımız sokakta ekmek dilenecek yav
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)