xr 1100 üretimi bitmiş model tarihe dikkat(zaten sadece l beden gözüküyor ) http://www.shoei-europe.com/discontinued/ geçende forumdan bir arkadaşa bayağı eski bir kaskı satmışlardı shoei alacaksan NXR ve çok para varsa X SPRİT ten şaşma derim
xr 1100 üretimi bitmiş model tarihe dikkat(zaten sadece l beden gözüküyor ) http://www.shoei-europe.com/discontinued/ geçende forumdan bir arkadaşa bayağı eski bir kaskı satmışlardı shoei alacaksan NXR ve çok para varsa X SPRİT ten şaşma derim
www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den
bu modelin sharp testi yapılmamış bir önceki modelin var o 3 yıldız almış açıkcası ben 3 kabuklu olmasına (carbon,kevlar,fiberglass) ve DOT sertifikası olmasına güvenerek aldım konfor olarakda oldukça rahat ve pinlock sistemine bayılıyorum sıfır buğ ses yalıtımıda başarılı çene korumasıda olduğu için hiç rüzgar almıyor vizor bağlantısı çok pratik. yüksek hızda aerodinamik açısından birşey diyemeyeceğim malum CBF 150 sağolsun 120 nin üstüne çıkamadım bunların haricinde sormak istediğiniz bir şey varsa yanıtlamaya çalışırım
Arkadaşlar selam. Nexx XR2 sahibiyim. Shoei XR1100'de kullandım. Nexx fersah fersah daha iyi bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bazı arkadaşlar küçümser tavırlarla yorum yapmış ancak kullanıcı yorumlarını dikkate alınız. Seçtiğiniz model Nexx'in touring versiyon kaskı. Kaskın tarihinin geçmiş olması imkansız çünkü kask çıkalı 1 veya 2 sene oldu. Kask rafta 2 sene bekleyebilir ve 5 sene rahatlıkla kullanılabilir. Bu kaskla Rüzgarın İzinde sayfası sahibi Serkan Söğüt bey Japonyaya gitti geldi bilginize. Kısacası marka fanatiği değil kalitenin tutkunu olalım lütfen.
İhtiyacım olsa veya bir köşeye koyup daha sonra kullanabilsek Nexx xt1 alacaktım ben motomaxdan, Fiyat olarakda fena değil 700tl ye geliyor indirimle.
Arada 1000 liraya yakın fiyat farkı var neredeyse, ve kalite olarak uçurumda yok aralarında.
Ben ikisi arasında kalsam kesinlikle Nexx i tercih ederdim.
Nexx Carbon kaliteli kasktır. Aradaki fiyat farkı önemliyse düşünülebilir. Fakat büyük bir kasktır. Denemeden almayın.
Denemeden internetten kask beğenmek riskli. Denediğim hiç bir Schubert, Nolan ve Shoei ile rahat etmedim. Ama HJC'nin hemen hemen her modeli uyuyor. Bir de Arai'nin bazı modelleri. Eminim tam tersi başka insanlar için geçerlidir.
Kafanızı korumada en önemli etkenlerden biri kaskın kafanızı sıkı sarıp rahatsız etmemesi. Bu da kaskın sizin kafa şeklinize uyumuyla ilgili. Mükemmel uyum da çok kolay bulunamayabiliyor çoğu zaman. Değişik marka ve boyutlarda kaskları teker teker denemek, ve mümkün olan en küçük boyutu almak lazım. Rahat etmek için büyük kask almak büyük hata.
teşekkrler aslında konu amacına ulaşmişti ama yeni konu açıp kirlilik yapmıyım diye sormuştum ona hiç cevap gelmemiş :( . ktm street evo kask kullanan yada bilen varmi acaba kalitesi güvenliği nasildir ? şekli felanda idare eder . motorun yanında hediye ediyolarmiş balıkesirdeki bayide eğer oyle olursa balikesirden 200-300 tlye motoru getirtip kask olayını aradan çıkarmak ıstıyorum ne dersiniz sizce mantıklı olurmu boyle bi haraket ? . tekrar yorum yapan sayın mt uyelerine tekrar teşekkürler
Marushin güzel kasktır. Kafanız rahat ettiği sürece bir sıkıntı yok. Çok hafiftir. İşçilik orta üst sayılabilecek seviyede. Karbon olması itibarıyla her karbon kask gibi ses alımı daha yüksektir. KTM alacaksanız bence direk bu kaskı alın kozmetik olarakta şık ve uyumlu olur
bence maceraya gerek yok 1300 verdikten sonra şu anki kaskımı alırdım shoei GT-Air
Nexx bence biraz daha ucuz olmalı...
Yani konuşmayayım konuşmayayım diyorumda tutamıyorum kendimi. Nexx neye göre biraz daha ucuz olmalı da Shoei pahalı olmalı. Parayı bastırıp yarış pilotunun kafasına kask geçirince mi en iyi marka ve en kaliteli ürün olunuyor. Marka köklü diye ürün daha iyi olacak diye bir kaide yok. Nexx daha uygun fiyata daha dayanıklı malzemeden kask üretmiş bunu en basitinden iki kaskın teknik özellikleri okuyarak anlayabiliyor insan. Ama tabi diğer kask Shoei o çok daha iyi mükemmel süper. Paranız olur hoşunuza gider gidersiniz 8000 liraya Arai carbon alırsınız eyvallah tercihtir ama başka markanın karbon kaskı dandik demek tamamen çekememezlik ve bilgisiz konuşmaktır bana göre. Burda bir sürü insan okuyor insanları yanlış yönlendirmenin ve korkutup cebini delmenin alemi yok.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)