Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yıl içinde en fazla kaç araç alınır, satılır?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    2017 Suzuki V-Strom DL 650
    Evet arkadaşlar bu konuda çeşitli rakamlar var. Kimi 3 kimi 5 diyor, daha fazlası kaçak galericilik olarak değerlendirilip vergi ceza işlemi uygulanıyormuş.

Ben ilk motoru 2015 şubatta çinli bir racingle başladım biraz öğrenince daha iyi bir racing aldım. Bu arada çocuğum olduğu için aracımı satıp daha geniş bir araba aldım.

Gezilerde racing yorucu olduğu için sattım ve bir Cruiser alma niyetindeyim.

Bu sene 3 araç sattım ve 3 araç aldım. Yıl bitmeden Cruiser motoru alırsam vergiye tabii olurmuyum?

Konuya hakim arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    bektanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mz 301 2002- Mondial RX3i Evo 2015
    1 yıl içinde 3 araçtan fazla satış yapmak ticarete girer.
    nerden biliyorum bu işi ticari olarak yapan tanıdıklarım var bu yüzden hanımının ve kardeşinin üstüne alıp satışını yapıyor bir çok kişi.

Motosikleti
    Ilginiz icin tesekkur ederim. ben yeni bir motor alacagim ve yil bitmeden satmayacagim. Yani satis sayisi 3 alis sayisi 4 olacak. Burada onemli olan satis sayisi mi oluyor.

capozzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 1100 sport
    Bir şey alırken zaten para kazancı değil harcaması olur, kazanç olmayan yere vergi çıkmaz ki.

bektanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mz 301 2002- Mondial RX3i Evo 2015
    3 araç kelimesi geçmekte satışta vergi çıktığını biliyorum ama alıştan o kadar emin değilim.
    sizin yerinizde olsam eşimin üstüne alır satacağım zamanda vekaletle işi çözerdim. riske girmemek için bu akıllıca olur.
    zira vergiler sattığınız 4. araç baz alınarak çıkmıyor 4 araçta vergi dilimine girerek vergi cezası çıkartılıyor bu yakın bir arkadaşımın başına geldi bunda 3 yıl önce ve yanlış hatırlamıyorsa 7.500 TL civarında bir borç çıkarttılar bunuda taksitlendirerek ödediği hafızamda kaldığı.,
    alırken vergi çıkarmı emin değilim ama zannetmiyorumda diyebiirim. genede bu konuda bilgisi daha fazla olan kişilerden öğrenmek daha doğru olur.
    anotherbrick bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı bektanist adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    3 araç kelimesi geçmekte satışta vergi çıktığını biliyorum ama alıştan o kadar emin değilim.
    sizin yerinizde olsam eşimin üstüne alır satacağım zamanda vekaletle işi çözerdim. riske girmemek için bu akıllıca olur.
    zira vergiler sattığınız 4. araç baz alınarak çıkmıyor 4 araçta vergi dilimine girerek vergi cezası çıkartılıyor bu yakın bir arkadaşımın başına geldi bunda 3 yıl önce ve yanlış hatırlamıyorsa 7.500 TL civarında bir borç çıkarttılar bunuda taksitlendirerek ödediği hafızamda kaldığı.,
    alırken vergi çıkarmı emin değilim ama zannetmiyorumda diyebiirim. genede bu konuda bilgisi daha fazla olan kişilerden öğrenmek daha doğru olur.
    Sanırım oyle yapacağım, riske girmemek en doğrusu

Sti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yil icinde 3 araba satma hakkiniz var,4. De vergi aliniyo,eger al sat yapacaksaniz,annenizin babanizin ustune alip satabilirsiniz,vergiyle isiniz olmaz ozaman

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)