Bilen birisi yardım etsin beynim yandı
Reklamlar
-
Herkese iyi akşamlar. 17yaşımı doldurdum ve vakit geçtiği için 2015te ehliyeti alamaım 2016ya kaldı. 2016da alicam fakat 150cc motor kullanamiyicağım yazıyor. Başka bi sayfada kullanabilirsin diyor ve 3-4 gündür bunu araştiriyorum lütfen bilen birisi yardımcı olabilirse çok iyi olucak benim için herkese tekrardan iyi akşamlar
Reklamlar
-
omrgln01 adlı üyeden alıntı
Herkese iyi akşamlar. 17yaşımı doldurdum ve vakit geçtiği için 2015te ehliyeti alamaım 2016ya kaldı. 2016da alicam fakat 150cc motor kullanamiyicağım yazıyor. Başka bi sayfada kullanabilirsin diyor ve 3-4 gündür bunu araştiriyorum lütfen bilen birisi yardımcı olabilirse çok iyi olucak benim için herkese tekrardan iyi akşamlar
Yonetmelige yeni girecek yasayla ehliyet alacaklardan biride benim,2016 senesinden itibaren ehliyetler stajyer ehliyet olup,sizin alabileceginiz ehliyet ise A1 veya M sinifi olacaktir,mantikli olani A1 almak tabiki,bu sinifta ise 125cc hacmindeki ve 15hp yi gecmeyecek her turlu motosikleti surebileceksiniz,150cc lik bir motorla yakalanirsaniz ayni ehliyetsizmissiniz gibi islem gorup,motoru baglatarak guzelde bir ceza yiyebilirsiniz,sorunuz olursa yanitlamaya calisirim,iyi forumlar
-
Tvs apache var bende kullanamiyicağım yani peki 2000tl'ye hangi motor alicaz 125cc ya
-
Niye zorluyon kendini zaten alamican 30 guncuk daha bekle
-
seta34 adlı üyeden alıntı
Niye zorluyon kendini zaten alamican 30 guncuk daha bekle
18 doldurmak için 11ay var yani a2yi alabilmem için 11 ay daha bekşemek istemiyorum ve boşu boşuna ceza yemek yerine motor değiştirip kafam rahat gitmek yolda
-
Tvs apache var bende kullanamiyicağım yani peki 2000tl'ye hangi motor alicaz 125cc ya
Apache 2000 tl den fazla degilmiydi? 2000tl ye ise cok bi secenek yok sanirim,hicbisey gelmedi aklima acikcasi,cb125 ace veya cb125 e bakilabilir ama onlarda 3000 tl civarlari
-
[IMG][/IMG]
-
Freye adlı üyeden alıntı
Çok kötüydü ya
-
Çok kötüydü ya
eğer alsaydın 17 yaşında ehliyetini istedediğin motoru kullana bilirdin ama 2016 alacaksan A1 yani 125 cc gücü 15 beygiri geçmeyen motor kulllana bilirsin (cbr 125 yzf 125 ybr 125 v.b) cbf gibi gibi 150cc motor kullanmak için A2 alman lazım bunun içinde 18 yaşında olman bu ehliyeti alınca en falza yanlış hatırlamıyorsan gücü 46 beygiri geçmeyen motor kullana bilirsin (cbr 250,R25 v.b) daha güçlüleri için A sınıfı alman lazım
Caps için kusura bakma zaten benim değil
Köpeklerin neden camdan dışarı baktığını ancak motosiklet sürücüleri anlar
-
Freye adlı üyeden alıntı
eğer alsaydın 17 yaşında ehliyetini istedediğin motoru kullana bilirdin ama 2016 alacaksan A1 yani 125 cc gücü 15 beygiri geçmeyen motor kulllana bilirsin (cbr 125 yzf 125 ybr 125 v.b) cbf gibi gibi 150cc motor kullanmak için A2 alman lazım bunun içinde 18 yaşında olman bu ehliyeti alınca en falza yanlış hatırlamıyorsan gücü 46 beygiri geçmeyen motor kullana bilirsin (cbr 250,R25 v.b) daha güçlüleri için A sınıfı alman lazım
Caps için kusura bakma zaten benim değil
Ya var ya içimden öyle bi sövesim geliyo ki aileyi ikna et motoru ekipmanı herşeyi ayarla geriye bi ehliyet kalsın onda da sorun çıksın nasıl sinir oldum anlatamam. Peki apache devam etsem a1 alsam çevirmeye girsem sorun çıkartırlar mı
-
Köpeklerin neden camdan dışarı baktığını ancak motosiklet sürücüleri anlar
-
stajyer durumuna kalırsın ama cc farkına kalmamak için öncesinde kayıt olman çözüm olabilir %100 değil tabiki ama yasada açık bekleniyor bizim kursta öğle yapılıyor...
-
Merhaba kardeşim. Ben yasanın çıkacağını duyunca ehliyete yazılıp aldım. Kardeşim gibi sevdiğim bi arkadaşım da a2 almayı yaş olarak yeni haketti ve geçtiğimiz ay yazıldı. Yazılı sınav, direksiyon sınavı v.s geçerse 2016 in ilk günlerinde ehliyet kartını eline alacak kaydı 2016 öncesi olduğu için yine istediği her motoru sürebilecek. Çünkü sınava giriş tarihî ve direksiyon sınavı 2015 tarihleri içinde olacak.
Sana gelince malesef a2 alamayacaksın. Çünkü 2015 in son sınavinin harçlarının yatirilma tarihi geçeli bir kaç hafta oldu. Apache den vazgec demekten başka çare yok gibi gözüküyor ki apache ye verecegin paraya bi güzel honda cb 125 ve ya ybr alabilirsin ki bence apache den daha güzel motor ikisi de.
-
-
10 Aralık 2015, 10:47
Uğur Gündüz adlı üyeden alıntı
Merhaba kardeşim. Ben yasanın çıkacağını duyunca ehliyete yazılıp aldım. Kardeşim gibi sevdiğim bi arkadaşım da a2 almayı yaş olarak yeni haketti ve geçtiğimiz ay yazıldı. Yazılı sınav, direksiyon sınavı v.s geçerse 2016 in ilk günlerinde ehliyet kartını eline alacak kaydı 2016 öncesi olduğu için yine istediği her motoru sürebilecek. Çünkü sınava giriş tarihî ve direksiyon sınavı 2015 tarihleri içinde olacak.
Sana gelince malesef a2 alamayacaksın. Çünkü 2015 in son sınavinin harçlarının yatirilma tarihi geçeli bir kaç hafta oldu. Apache den vazgec demekten başka çare yok gibi gözüküyor ki apache ye verecegin paraya bi güzel honda cb 125 ve ya ybr alabilirsin ki bence apache den daha güzel motor ikisi de.
Şubat sonu 2200-2500tlye cbr alicam inşallah hem yaza kadar iyice kavramak için hemde liseli olduğum için anca bu kadar bütçe çıkıcak parttime işte çalışıyorum aylık 500tl aliyorum ama herne olursa olsun sevdamızdan vazgeçmicem
-
10 Aralık 2015, 10:57
http://urun.n11.com/touring/mondial-100-uag-kampanya-P17116158?cid=604001&gclid=CKCLtqLp0MkCFcvpwgodcVQ MSw
http://urun.n11.com/touring/mondial-100-mg-superboy-P13621176?cid=604001&gclid=CIPPxbjp0MkCFcE_Gwod8Yo FAA
2.elini 2000 tl'ye bulursun.
-
11 Aralık 2015, 00:31
Hazır buldum konuyu yapıştırıyım soruyu (tekerleme gibi oldu :D). Bende 600 cc motor var. Yasa yürürlüğe girdiğinde A2 ehliyetim 23 aylık oluyo. Başlarım öyle işe ben hem yeniden para verip dosya işlemleriyle uğraşıp sınava girip bide üstüne bu arada motorumu da kullanamayacakmıyım ? Yemişim yeni sistemi ilerisi için güzel de olan bize oldu.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)