Sanziman sagligi icin ara gaz ile vites dusurme
Reklamlar
-
basto adlı üyeden alıntı
Mekanik bilginiz iyidir elbet ona laf etmeyelim ama debriyaj konusunda iyice düşünmelisiniz. Özellikle yukarıda da yazıldığı gibi yüksek devirde iken debriyajı bıraktığımızda teker kitlenmesi durumu sizin söylediklerinizin tersini ispat ediyor. Vitesi küçülttüğünüzde devir yüksek olacak ise, siz debrijayı sıktığınızda devri düşen motoru tekrar yüksek devre getirmelisiniz ki tekerleklerle uyum sağlaması sürecini rahatlatın. Ya da bunu yapmazsanız debrijayı yavaş yavaş bırakırsınız ki motor ani yığılmasın veya teker kitlemesin. Neden böyle oluyor? Çünkü gazı açmadığınızda sistemi zorluyorsunuz. Tekerden gelen yüksek devir, rölantideki motor devri ile karşılaşınca ikisi arasında uyum sağlamak dişlilerin iman kuvvetine kalıyor.
Dediklerinize katiliorum hocam..
Ama arkadas 1 den 2 ye atarken ara gaz vermekden bahsediodu ben bu yuzden ara gaz vermeden de debriyaji salinabilir demistim
Reklamlar
-
bu tartışma bitmez.
aragaza devam...
-
LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı
bu tartışma bitmez.
aragaza devam...
Hhaha yilmadan senkromesh yok diycem
Benim anlamadigim ben hicbir zaman aragaz kullanmayin demedim ki.. aragaz elbet faydali.. sadece sanzimana deil debriyaj iniza faydali
-
Bence bu konu barkın abiye altınlı gecede tekrar sorulmalı, Görüşü ve Teknik detayı öğrenilmeli
Fakat soru şu olacak; Debriyaja basıp vitesi değiştirmeden önce verilen aragazın, Vites değişim sesi, sarsıntısı ve sağlığına etkisi varmıdır, varsa teknik detayı nedir.
Şüphesiz vitesi değiştirdikten sonra debriyajı bırakırken verilen gaz gereklidir aksi taktirde sarsıla sarsıla motor süreriz.
Tabi kivancern'nin dediği gibi 1. viteste 50km 5000 devirde giderken 2 ye atıp 4000 devirdeyken debriyajı bırakırsak sarsmaz,kitlemez ama onunlada uğraşılmaz.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)