bilmediğimizden soruyoruz kimsenin zamanını çalmaya kimseyle kafa bulmaya niyetim yok sulandırmayın disk fren ve hidrolik disk fren arasında ne farklar vardır bilirmisiniz
bilmediğimizden soruyoruz kimsenin zamanını çalmaya kimseyle kafa bulmaya niyetim yok sulandırmayın disk fren ve hidrolik disk fren arasında ne farklar vardır bilirmisiniz
Google youtube diye bişi var dimi hala??? Kapanmadı yani?
disk fren ve hidrolik disk fren ? disk frenlerin hepsinde hidrolik sistemi var. ? herhangi bi kaliperi söküp icini acip baktın mı ? yada disk frene ait fren balatalarını değiştirdin mi? cok acaypi
baktım minnacık bi şey bulamadım uzaydan gelmedik googlenin yutubun ne işe yaradığını biliriz illa insanları kasacak şeyler yazmanktan ne anlıyorsunuz ki 4 teker şirketleri size paramı veriyor iki tekerden soğutur diye
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:07 ----------
aynı şey olduğunu sanmıyorum tmax da hidrolik diyor xmax 250 de disk fren diyor
deli ettiler beni servis adamın yüzüne bile bakmıyor al birini vur ötekine tek yol burasıydı yine yaptılar yapacaklarını
Trafik polisine yakalanmayan bir feda motorcu kuşağının layığı olmaya çalışıcam
Aynı şey değil, genel olarak bilinen ve her motorda olan hidrolik yağ basıncı ile çalışan disk fren sistemidir.
Fakat hidrolik olmayan, tel ile fren merkezinin devreye sokulduğu disk frenler de var. en çokda bisikletlerde olur. Hidrolik olmayan disk frenli motor var mı bilmiyorum, hiç rastlamadım. Elektrikli motor/bisikletler ya da düşük cc motorlarda belki olabilir.
Bu arada arkadaş troll olabilir, her cevaba aç bir genç ve acemi olabilir. Farketmez, nihayetinde sorduğu soru mantıklı, her ne kadar başlık saçma olsa da. (başlığı düzelttim.)
Fakat soru sorup cevap almak isteyen birine google'a sor demek biraz abesle iştigal.
Her şeyi google a soracaksak biz bu forumda niçin varız? Bilgiyi paylaşmayacaksak niye saklıyoruz beynimizde?
Kaldı ki zaten google'a motosikelt ile bir şey sorduğunda çok yüksek ihtimal yine sitemize düşecektir
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
adam olun cevap verin adamın asabını bozmayın.
Şaka şaka.
less is more...
instagram @selimdogantoz & @ironandroad
arkadaş bisikletin disk frenini motorsiklette takılacagını hiç düşünmemiştim. en dandik çin motorsikletinde bile hidrolik disk fren var.. bunu nasıl bir zihniyet uygular oraya hala anlamıs degilim. tekerin dönüş hızı 90km de yaratıgı basıncını tahmin bile edilemez. hidrolik olan her zaman daha iyidir. en basit ornegi. vinc ? hidrolik sistemle tonlarca seyi kaldırıor..
Honda, Kawasaki, Suziki, Ducati, Yamaha Çok xoştirrr emaaa Benanaaa...
Sistem aynıdır arkadaşım.
Sadece fren pedalına bastığında hidrolik sıvı borular içerisinden giderek frenlemeyi tetikler.
Diğerinde ise pedala bastığında pedala bağlı fren teli çekilerek frenleme tetiklenir.
Freni patladı deyimi hidrolik sistemler içindir.
Hidroliği taşıyan ince borular delinir, çürür ve kaçırırsa adı freni patladı olur.
Bu olay tel ile gerçekleşse idi freni koptu denilecekti..
Bir çok aracın el freni halen tel ile kumanda edilmekte.
açıklama yapmışlar zaten yine de söyliyim.
bisikletlerdeki frenlerin çoğu hidrolik olmayan, yani kabloyu ne kadar çekersen o kadar fren uygulayan sistem.
motosikletlerde ise bu hidrolik denilen sıvı ile yapılıyor.
yine aynı şekilde bi kablo var ama içinden sıvı geçiyor, freni sıktıkça sıvı aşağı doğru gidiyor, sıvı basıncı sebebiyle balatalar birbirine yaklaşıyor ve fren yapmış oluyorsunuz.
Kimse yazmamış ben yazayım. Telli fren de manete asılış gücünüz direk balataya yansır. Ancak piston boyutundaki farktan dolayı hidrolik fren de asılış gücünüzün kat kat daha fazlası yansır balataya.
Arabalarda manifolddaki vakumdan da güç alır frenler, ama motorsikletlerde öyle değil bildiğim kadarıyla.
Rüzgarın saçlarını yalayıp,saçlarının ahenkle dans etmesi olayına hiç girmiyorum, çünkü kasksız binmiyoruz
Evet,tabii ki arabalarda westinghose denen bir olay var.
Öyle dediğiniz gibi basit bir sistemle,direk merkezden dağılım olmuyor.Eğer araba kullandıysanız,stop edince fren pedalının şiştiğini ve frenin tutmadığını bilirdiniz.
Disk frenlerin tümü hidroliktir denilebilir. Ben daha hidrolik olmayan disk freni sadece bisikletlerde gördüm. Sistem şırınga gibi çalışır. Bir tarafından basınca (freni sıkınca) içerideki sıvı (hidrolik yağı) ilerler ve karşıdaki pistonu (kaliperi) iter. O da balatayı diske bastırır. Kampanada ise elle veya ayakla teli çektirirsiniz, tel de fren içerisindeki kampanaları iten mekanizmayı harekete geçirir. Zaten bunu görerek de anlayabilirsiniz.
Böyle bir şey yani...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)